Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ομάδα του τρεΛουντ

Ο ΠΑΟ αρνείται να χάσει (1-1 με Αστέρα) και είναι ζωντανός για την 5η θέσηΑνοιχτή την πόρτα της Ευρώπης για τον Παναθηναϊκό κράτησε ο Ρόμπιν Λουντ με το πανέμορφο γκολ που πέτυχε στο 87′. 

Εως τότε ο Αστέρας βαστούσε ένα μεγάλο διπλό μέσα στη Λεωφόρο, χάρη στο γκολ του Μανιά στο 69′, με το 1-1 εν τέλει να αφήνει λυπημένους αμφότερους τους αντιπάλους στη μάχη για μία θέση στην πεντάδα. 

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, εκεί όπου αφενός μπλόκαραν τους «πρασίνους» και αφετέρου απείλησαν περισσότερο, με κορυφαία τους στιγμή το δοκάρι του Τόνσο στο 36′. Αντίθετα, στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά και πριν δεχτεί ένα εντελώς κόντρα στη ροή του ματς τέρμα, έδειχνε ότι μπορεί να ανοίξει πρώτος το σκορ.

Αν και με την πλάτη στον τοίχο, οι παίκτες του Ουζουνίδη, βοηθούμενοι και από τη ζεστή συμπαράσταση των οπαδών τους, πίεσαν ασφυχτικά τους Αρκάδες, έχασαν την ευκαιρία για το γκολ της χρονιάς με τρομερό ανάποδο ψαλίδι από τον Μουνιέ στο 79′ και τελικά έσωσαν την παρτίδα με σκόρερ τον Λουντ. Ο Παναθηναϊκός φωνάζει για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι σε χέρι του Μουνάφο, ενώ γενικότερα η διαιτησία του Σκουλά ξεσήκωσε αρκετά την «πράσινη» εξέδρα, κυρίως επειδή επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι εκ μέρους των φιλοξενουμένων.

Το τελικό 1-1 κρίνεται σε γενικές γραμμές δίκαιο, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται σχεδόν τα πάντα. Γκολ, δοκάρια, ευκαιρίες, τελικές και τη μάχη για την Ευρώπη να συνεχίζεται μέχρι τελικής πτώσεως. 

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Αυλωνίτης, Ινσούα, Τζανδάρης (81′ Μπουζούκης), Λουντ, Μουνιέ, Χατζηγιοβάνης (62′ Κολοβέτσιος), Κουλιμπαλί (70′ Μολίνς), Δώνης. 

Αστέρας (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τόνσο, Κυριακόπουλος (66′ Ντουντού), Τσιλιανίδης (56′ Καλτσάς), Μανιάς (85′ Δουβίκας)

—-

«Προϊόν πολιτικής παρέμβασης»

«Πυρ και μανία» έγιναν οι ιθύνοντες του «Τριφυλλιού» με την αναίρεση της πρωταρχικής τιμωρίας του ΠΑΟΚ (με -3) από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. «Είναι προϊόν πολιτικής παρέμβασης και σκανδαλώδους διαχείρισης προς όφελος συγκεκριμένου επιχειρηματία» έγραφε μεταξύ άλλων η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ταυτόχρονα έκανε αναφορά στην περσινή τιμωρία της ομάδας με αφαίρεση τριών βαθμών, λόγω της ρίψης ενός κουτιού μπίρας στον προπονητή του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς (17/05/2017, στη 2η αγωνιστική των πλέι οφ): «Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι σε περίπου όμοιο περιστατικό οι συνέπειες υπήρξαν καταστροφικές, καθώς η αφαίρεση βαθμών και τα επιβληθέντα πρόστιμα βύθισαν ακόμα περισσότερο οικονομικά την εταιρία». Στο μεταξύ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης (φωτό) τόνισε για το παιχνίδι κόντρα στους Αρκάδες: «Υστερούμε σε συγκεκριμένες θέσεις και στην επιθετική λειτουργία».

Πλήρης ικανοποίηση επικράτησε στα αποδυτήρια του Αστέρα για το γεγονός ότι η ομάδα πήρε ένα σημαντικό «x» απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, με τον Σάββα Παντελίδη να δηλώνει: «Είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό το «x» για εμάς. Μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ την προηγούμενη εβδομάδα σήμερα δεν χάσαμε από τον Παναθηναϊκό και αυτό μας κρατάει μέσα στους στόχους μας».

—-

Θύμισε Αγγλία το ματς στην Πλατεία

Θέαμα, γκολ και συγκίνηση πρόσφερε η ισοπαλία (2-2) μεταξύ Πανιωνίου και Ατρομήτου στη Νέα Σμύρνη. Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη όρεξη στο πρώτο ημίχρονο και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ. Η «αρμάδα» του Μιχάλη Γρηγορίου δικαιώθηκε στο 48′ με τον Σπιριντόνοβιτς, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα (59′) σκόραρε ξανά. 

Ο προβληματισμένος Νταμίρ Κάναντι ανακάτεψε την τράπουλά του με τρεις αλλαγές κοντά στο 60′ (Ντιγκινί, Κωτσόπουλος και Σάκιτς) δίνοντας νέα ώθηση στην ομάδα του. Τα αποτελέσματα ήταν ευεργετικά για τον Ατρόμητο, ο οποίος μπήκε ξανά στο παιχνίδι με τον Κωτσόπουλο στο 65′, ενώ ο Ουάρντα στο 93′ «έκλεψε» την ισοπαλία, εγείροντας αποδοκιμασίες για τον προπονητή των γηπεδούχων.

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (δυτ. Αττικής).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς (80′ Μπραχίμι), Κόρμπος, Σιώπης, Σαββίδης (69′ Παπαγεωργίου), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Ντουρμισάι (60′ Νίλσεν).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (63′ Σάκιτς), Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Γιαννούλης, Μπουσουλάζιτς, Μάντσον, Μπρούνο, Ούμπιδες (60′ Ντιγκινί), Ουάρντα, Ντάουντα (60′ Κωτσόπουλος).

—-

Η Κέρκυρα έμεινε όρθια στον κάμπο

Η Κέρκυρα απέδρασε με τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) στο AEL FC Arena, κόντρα στην ΑΕΛ, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 68’. Οι «βυσσινί» είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. 

Στο 65’ ο Επστάιν με σουτ σημάδεψε στο δοκάρι στην πιο σημαντική στιγμή των Φαιάκων, αλλά στο 68’ ο Σπίνουλας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα οι γηπεδούχοι πίεσαν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. 

Μετά το τέλος του ματς ο Ράτκο Ντόστανιτς υπέβαλε την παραίτησή του επειδή απολύθηκε ο… αρτοποιός συνεργάτης του, με τον Αλέξη Κούγια να αποκλείσει πρώην και ξένους τεχνικούς για την αντικατάστασή του.

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών).

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας (53’ Ρέντζας), Φατιόν (83’ Μλαντένοβιτς), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Κριζμάν, Ναζλίδης (63’ Λεοζίνιο), Περόνε.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Αρτυματάς, Κρητικός, Ζορμπάς (74’ Γκράσι), Ρόλε (90+2’ Ινάσιο Κέβεν), Επστάιν, Παμλίδης (87’ Μυτίδης).

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...