Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

Φαρ Ουέστ στην Τούμπα, και όλα στον αέρα!

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟ ΠΑΟΚ – ΑΕΚ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΚΟΜΙΝΗΣ ΜΕΤΡΗΣΕ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ Από το
Χάρη Δάντση

Στο… φρενοκομείο του ελληνικού ποδοσφαίρου όλα μπορούν να συμβούν! Τον γύρο του κόσμου κάνουν από χθες τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα, μετά από γκολ του Βαρέλα στο 90′. Υστερα από διαβουλεύσεις δυόμιση ωρών, κι αφού ο Ιβάν Σαββίδης είχε εισέλθει με… όπλο στον αγωνιστικό χώρο ζητώντας τα… ρέστα από τον Κομίνη και τον βοηθό του Ποντίκη που ακύρωσαν το τέρμα (ως οφσάιντ θεωρώντας ότι ο εκτεθειμένος Μαουρίσιο επηρεάζει τη φάση), ο διαιτητής από τη Θεσπρωτία αποφάσισε να διατάξει την οριστική διακοπή του αγώνα. Στα αποδυτήρια, όμως, φαίνεται πως άλλαξε απόφαση και μέτρησε κανονικά το γκολ του ΠΑΟΚ, χωρίς να αναγράφει υπαιτιότητα για τη διακοπή. 

Ωστόσο, μπορεί να έχει και ελάχιστη σημασία (αν φτάσει στις δικαστικές αίθουσες και κατακυρωθεί το παιχνίδι υπέρ των «ασπρόμαυρων») καθώς η Κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος από τη στιγμή που η Ενωση θα προσφύγει σε FIFA, UEFA και υπουργείο Δικαιοσύνης για… τρομοκρατία. Κι όλα αυτά μετά τη μερική δικαίωση των Θεσσαλονικεών για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, που τους έδωσε το δικαίωμα να αγωνιστούν με κόσμο χθες στη Τούμπα.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, δίχως δύο βαριά χαρτιά, με τον μεν Ραζβάν Λουτσέσκου να αφήνει στον πάγκο τον Μακ και τον δε Μανόλο Χιμένεθ τον Χριστοδουλόπουλο, παρατάχθηκαν οι δύο «Δικέφαλοι». Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» προτίμησε τον Λημνιό για το ένα από τα δύο φτερά της επίθεσης του, ενώ ο κόουτς των κιτρινόμαυρων τον Γκάλο, προκειμένου να βοηθήσει ανασταλτικά (στο δεξί άκρο της άμυνας) τον Μπακάκη. Το πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτα ισορροπημένο, δίχως μεγάλες ευκαιρίες.

Η καλύτερη – από τις δύο συνολικά φάσεις που δημιουργήθηκαν – ήταν από πλευράς φιλοξενούμενων, με ψαλιδάκι του Αραούχο (από το ύψος της μικρής περιοχής, ωστόσο ήταν άστοχο) στο 14ο λεπτό. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι επεδίωξαν να «χτυπήσουν» από τα δεξιά, έχοντας «σημαδέψει» τον Χουλτ, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν (στη μία μόλις τελική προσπάθεια) με αξιώσεις την εστία του Μπάρκα (στο δεύτερο φετινό παιχνίδι του στο πρωτάθλημα).

Γενικότερα ήταν ένα 45λεπτο με πολλά νεύρα, αρκετές εντάσεις, εντός κι εκτός των τεσσάρων γραμμών, που επέφεραν κι από μία αποβολή στους πάγκους. Του γενικού αρχηγού του ΠΑΟΚ (Κωνσταντινίδη) και του υπευθύνου ασφαλείας της ΑΕΚ (Καλτσίδη).

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς πιο ενδιαφέρον και επεισοδιακό. Παρότι οι δύο ομάδες είχαν ως πρώτο μέλημα να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν δημιουργήθηκαν φάσεις.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν με Κάμπος (52′), Πρίγιοβιτς (63′) και οι φιλοξενούμενοι δύο φορές (63′, 73′) με Μπακασέτα, ενώ στο 83′ αποβλήθηκε ο Χιμένεθ για διαμαρτυρία. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί 0-0 το γκολ του Βαρέλα στο 90′, τα όσα ακολούθησαν από διαιτητές, ποδοσφαιριστές, και παράγοντες, το τίναξαν στον… αέρα. Ακόμη και ο κόσμος του «Δικεφάλου», μην πιστεύοντας τα όσα γίνονταν και τη σύγχυση που επικρατούσε, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τις εξέδρες!

Εξάλλου, δύο ώρες μετά τη διακοπή για το τέρμα του Βαρέλα δεν είχε παρθεί οριστική απόφαση για το ποια θα ήταν η τύχη του επεισοδιακότερου παιχνιδιού της σεζόν.

—-

f10 new«Ντου» Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο!

Απίστευτο και όμως ελληνικό. Ο Ιβάν Σαββίδης όχι μόνο εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, μετά το ακυρωθέν γκολ του Βαρέλα, αλλά είχε πάνω του και όπλο. Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον ισχυρό άντρα του ΠΑΟΚ κατά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο και στη ζώνη του φάνηκε το κρεμασμένο όπλο του.

Μάλιστα, αυτό έγινε αντιληπτό και από τους παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της διακοπής του αγώνα, το σχολίαζαν μεταξύ τους, καθώς τους προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. Μετά τη διακοπή έγιναν απίστευτα πράγματα. Η ΠΑΕ ΑΕΚ κατήγγειλε τρομοκρατία στα αποδυτήρια της και επίθεση του Ιβάν Σαββίδη στον πάγκο και στο τιμ της.

Συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ με το που έφυγε από τον διαιτητή, στον οποίο πήγε αμέσως με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, κατευθύνθηκε προς τον πάγκο της ΑΕΚ. Εκεί επιτέθηκε φραστικά στους ανθρώπους του «Δικεφάλου», και κυρίως στον Βασίλη Δημητριάδη. Τα επεισόδια όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Την ώρα που οι παίκτες της Ενωσης πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια,ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ σε έξαλλη κατάσταση συνέχισε να εκτοξεύει απειλές κατά των φιλοξενούμενων, και κυρίως στον Νίκο Λυμπερόπουλο που τους συνόδευε.

«Ο Ιβάν Σαββίδης με τη συνοδεία του επιτέθηκε στο Βασίλη Δημητριάδη στον πάγκο της ΑΕΚ, ενώ ο Λούμπος Μίχελ επιτέθηκε στον ρεπόρτερ της «Nova» Μανώλη Βογιατζάκη. Μία ώρα μετά το ακυρωθέν γκολ του ΠΑΟΚ, ο αγώνας δεν έχει αρχίσει. Εμείς δεν κατεβαίνουνε με τέτοια τρομοκρατία», ανέφερε η επίσημη τοποθέτηση της ΑΕΚ.

Μετα από μία ώρα το γήπεδο άδειασε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ που αυτή την φορά δεν είχε καμιά συμμετοχή στα όσα ζουγκλώδη επικράτησαν στον αγωνιστικό χώρο.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...