Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Πέτρος Λαγούτης: «Έχει τύχει να θέσω τα όρια μου στο κοινό»

O Πέτρος Λαγούτης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

Το… Οσκαρ έγινε βατόμουρο

Τραγική εμφάνιση και ισοπαλία Ολυμπιακού με Λεβαδειακό (1-1)! Φευγάτος ο ΓκαρθίαΑπό τον
Χάρη Δάντση

Αν υπήρχε έστω και μία πιθανότητα ο Οσκαρ Γκαρθία να παραμείνει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο και τη νέα αγωνιστική περίοδο, πήγε… περίπατο στη Βοιωτία, εκεί όπου προχθές ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον μαχητικό Λεβαδειακό. 

Πολύ κακή διαχείριση του παιχνιδιού από τον Ισπανό τεχνικό, ο οποίος απέφυγε να αναλάβει την ευθύνη του στραβοπατήματος τονίζοντας «δεν ήμουν από την αρχή της σεζόν». 

Πρέπει λοιπόν να θεωρείται δεδομένη η αποχώρησή του από το μεγάλο Λιμάνι, καθώς ουδείς από τους ανθρώπους του πειραϊκού συλλόγου έχει πειστεί ότι μπορεί να επαναφέρει την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών. Αλλωστε, ανέλαβε το τιμόνι όταν οι Πειραιώτες βρίσκονταν πρώτοι στη βαθμολογία και πλέον βρίσκονται τρίτοι, με κίνδυνο να χαθεί το (δεύτερο) εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Αντιλαμβανόμενος το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ο Γκαρθία αναφέρθηκε στο μέλλον του. «Είμαι περήφανος που είμαι προπονητής στον Ολυμπιακό. 

Ομως το μέλλον ενός προπονητή βρίσκεται στα πόδια των ποδοσφαιριστών και στα χέρια όσων διοικούν» είπε. Για την τραγική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του Πειραιά δεν ευθύνεται μόνο ο Καταλανός αλλά και πολλοί ποδοσφαιριστές.

Aμυνα

Ελάχιστοι, όπως οι Σισέ, Ρομαό, Κούτρης, ήταν οι διασωθέντες στο… ναυάγιο του περασμένου Σαββάτου. Από ασίστ του Κούτρη ισοφάρισε στο 49′ ο (εκτεθειμένος) Ανσαριφάρντ, ο οποίος στο 71′ είδε τον Επασί να του λέει «όχι» λίγο προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή. 

Βέβαια τα εύσημα του Ανιγκό για την ισοπαλία πρέπει να πήγαν σε όλη την ομάδα για την εξαιρετική αμυντική λειτουργία της, η οποία κατάφερε να αντέξει στην έντονη πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Αρτας)

ΛΕΒAΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Ντιόγκο, Φαβάρο, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Νιάσε, Μητρόπουλος (90’+2′ Καραχάλιος), Σαβαντόγκο (69′ Καλτσάς), Σουμπίνιο (68′ Μπελγκαζουανί), Γιακουμάκης, Μαρκόφσκι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Οσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Μάρτινς (65′ Σεμπά), Οφόε, Μάριν (46′ Φορτούνης), Μιραλάς (86′ Τζούρτζεβιτς), Ανσαριφάρντ.

—-

Αποδεκατισμένη η άμυνα του Αστέρα Τρ.

Δίχως καθαρόαιμο αριστερό οπισθοφύλακα ενδέχεται να αγωνιστεί στο σημερινό εντός έδρας παιχνίδι με τον Πλατανιά (19.30) ο Αστέρας Τρίπολης. Νοκ άουτ έχει τεθεί ο βασικός για τη συγκεκριμένη θέση Κώστας Γιαννούλης (φωτό), ο οποίος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα για να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και να είναι διαθέσιμος και υγιής μετά το Πάσχα. Αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Γιώργου Κυριακόπουλου, ο οποίος είχε υποστεί θλάση πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, με τον Παντελίδη πάντως να τον παίρνει στην αποστολή και να αποφασίζει την τελευταία στιγμή για τη συμμετοχή του. Ο Αστέρας είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη απέναντι στον αποδεκατισμένο Πλατανιά.

Στην ομάδα της Κρήτης, μετά τους Κοροβέση, Γκρζέλτσακ, έλυσε το συμβόλαιό του και ο Βασίλης Πλιάτσικας, ο οποίος αποχαιρέτησε χθες τους συμπαίκτες του. Μετά το Πάσχα, δε, αναμένονται και νέες αποχωρήσεις, καθώς οι Χανιώτες έχουν αποφασίσει να δώσουν ευκαιρίες σε παίκτες της Κ20 στα τελευταία ματς της σεζόν, γλιτώνοντας παράλληλα κάποια χρήματα. Ετσι, τα υπόλοιπα ματς έχουν ουσιαστικά τυπικό χαρακτήρα για τον Πλατανιά.

—-

«Καθάρισαν» με Πάουλο οι Αγρινιώτες

Στις νίκες επέστρεψε ο Παναιτωλικός με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Αγρινιώτες, αν και δεν άρχισαν καλά το παιχνίδι, κατάφεραν στο 14’, με κοντινό πλασέ του Μάρκο Πάουλο, να προηγηθούν 1-0.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν δημιούργησε τη μεγάλη ευκαιρία. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 53’, όταν ο διαιτητής Σέζος απέβαλε τον Αποστολόπουλο με απευθείας κόκκινη, καθώς επιχείρησε να χτυπήσει τον Ρόσα εκτός φάσης.

Ο Παναιτωλικός δεν πίεσε για δεύτερο γκολ, θέλοντας να διαφυλάξει το υπέρ του 1-0, ενώ ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να απειλήσει.

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μπράβο, Γιαννιώτης, Μάζουρεκ (63’ Ιταμπέλ), Ρόσα, Ντίας (71’ Κλέσιο), Μάρκος Πάουλο, Μαρινάκης, Χαντάκιας, Μιχάι, Μοράρ (74’ Βακράκος).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς (62’ Λίλα), Γιάκος (73’ Χέλκβιστ), Χαλκιαδάκης, Μανθάτης (57’ Νικολιάς), Βιντάλ, Κόντε.

—-

Αρωμα Ευρώπης για την Ξάνθη 

Σε ευρωπαϊκή τροχιά παρέμεινε η Ξάνθη μετά το χθεσινό 0-0 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Οι Ακρίτες παρατάχθηκαν ξεκάθαρα για να μην ηττηθούν και τα κατάφεραν, παραμένοντας έτσι στην 5η θέση και στο +2 από τους Νεοσμυρνιώτες. Οι παίκτες του Γρηγορίου είχαν πιο επιθετικούς προσανατολισμούς και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπόρεσαν, πέραν της κεφαλιάς του Μπανανά στο 7′, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μασούσα, να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Ζίβκοβιτς, υστερώντας στην τελική προσπάθεια. «Παίξαμε καλύτερα από την Ξάνθη, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε» δήλωσε ο Γρηγορίου, ενώ ο Ράσταβατς είπε: «Είμαι ικανοποιημένος από τον βαθμό».

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Σαραμαντάς, Παπαγεωργίου, Κόρμπος (85′ Οικονομίδης), Σιώπης, Μασούρας (81′ Μακρύλλος), Σπιριντόνοβιτς, Σαββίδης (70′ Γεσίλ), Ντουρμισάι.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ζβάρνας, Βαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης (90′ Μελιόπουλος), Ντουρίτσκοβιτς, Μεχία, Φλίσκας, Σιλά, Μπρίτο (58′ Κάστρο), Γέντρισεκ (70′ Λουσέρο).

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...