Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Πλησιάζει η ανάσταση

Με ηγέτη τον Αραούχο η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον Παναθηναϊκό και αγκάλιασε τον τίτλο ύστερα από 24 χρόνιαΑπό τον
Γιώργο Σηφάκη

Δεν είναι ψέμα! Η ΑΕΚ συνέτριψε χθες Πρωταπριλιά με 3-0 τον Παναθηναϊκό στο «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και χρειάζεται τέσσερις βαθμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Πάρτι τίτλου έστησαν οι περίπου 40.000 ενωσίτες που βρέθηκαν χθες στο γήπεδο, αποθεώνοντας τον «στρατηγό» Μανόλο Χιμένεθ αλλά και τους παίκτες, οι οποίοι έδειξαν και απέναντι στους «πρασίνους» ώριμοι και αποφασισμένοι να φτάσουν στην κατάκτηση της κούπας ύστερα από 24 χρόνια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος πετυχαίνοντας δύο γκολ έδειξε την κλάση του σε ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι. Με αριστοτεχνικό βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ στο 30′ ο Αργεντινός επιθετικός της «Ενωσης» και από κει κι έπειτα ήρθε η… κατάρρευση για το «Τριφύλλι», που είχε μπει πολύ δυνατά και είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί με τον Κουλιμπαλί στο 8′.

Εξάλλου, στο 34′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ινσούα, προκαλώντας την έκρηξη του Ουζουνίδη και των ανθρώπων του «Τριφυλλιού». Μάλιστα με ανάρτησή της στο twitter η «πράσινη» ΠΑΕ σχολίασε: «Καμία αποβολή δεν υπάρχει. 

Το ίδιο ισχύει και για τις κίτρινες που δόθηκαν σε Κουρμπέλη και Ινσούα στην αρχή του αγώνα».

Εχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, οι παίκτες του Χιμένεθ έκαναν το 2-0 με τον Γκάλο στο 52′, έπειτα από ασίστ του πρώην «πράσινου» Χουλτ, εκθέτοντας τον Κουλιμπαλί (οι δυο τους μάλιστα είχαν νωρίτερα σφοδρή σύγκρουση με τα κεφάλια τους). 

Πάντως στο 55′ οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού φώναξαν για πέναλτι σε χέρι του Βράνιες. Δοκάρι για την ΑΕΚ είχε στο 58′ ο Χριστοδουλόπουλος, στη 200ή του συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία, όπως και δέκα λεπτά αργότερα ο Αραούχο, ο οποίος όμως πήρε το… ριμπάουντ κάνοντας το 3-0! Δοκάρι είχε και ο Μπακασέτας στο 79′.

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ (77′ Γαλανόπουλος), Γκάλο, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (63′ Μασούντ), Αραούχο (84′ Γιακουμάκης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Ινσούα, Τζανδάρης, Κάτσε (73′ Οικονόμου), Μουνιέ (62′ Λουτσιάνο), Λουντ, Κουλιμπαλί, Δώνης (73′ Μυστακίδης).

—-

«Ούτε με καρότσι βγάλαμε προπονητές ούτε με δίχτυ κομμωτηρίου;»

Επικές δηλώσεις έκανε μετά το παιχνίδι ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης! Ο εξωδιοικητικός ηγέτης της «Ενωσης» σχολίασε σε καυστικό ύφος στην κάμερα της Nova όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Οι ποδοσφαιριστές παίκτες κοιμήθηκαν με -5 και χωρίς κόσμο και ξύπνησαν με -2 και κόσμο. Δεν είπαμε τίποτα, οι παίκτες μπήκαν να παίξουν. Εγινε αυτή η φάση. Πενήντα πενήντα είναι. Το έδωσαν οφσάιντ, τι πρέπει να κάνουμε; Εγώ τι πρέπει να πω για το Κύπελλο; Επρεπε να μπουκάρουμε κι εμείς μέσα; Εμείς ούτε με καρότσια βγάλαμε προπονητές ούτε βάλαμε στους προπονητές μας δίχτυ λες και βγήκε από το κομμωτήριο». Οσον αφορά το γεγονός ότι ο «Δικέφαλος» βρίσκεται μια «ανάσα» από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος τονίζοντας ότι «δεν έχει τελειώσει τίποτα». 

—-

Mε το σπαθί της τον τίτλο

Σχολιάζει
ο Γιώργος Σηφάκης

Πανάξια πρωταθλήτρια! Η ΑΕΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό δίκαια, όπως δίκαια παίρνει τον τίτλο. Ηταν η καλύτερη ομάδα και από χθες ουσιαστικά -αφού θέλει μόνο τέσσερις βαθμούς- επέστρεψε, ύστερα από 24 χρόνια, στην κορυφή του Ολύμπου. 

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ πρέπει να τα έχει με τον εαυτό του και με κανέναν άλλον για το ότι χάνει το πρωτάθλημα. Αν ο ανόητος οπαδός του δεν πετούσε το ρολό της ταμειακής μηχανής, άσχετα αν χτύπησε ή όχι τον Γκαρσία, κι αν ο Σαββίδης με τον Μίχελς δεν μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΟΚ θα ήταν κοντά στον τίτλο. 

Τώρα φταίει ο ίδιος και κανένας άλλος… Κι είναι κρίμα, γιατί και με την εμφάνισή του στο Περιστέρι έδειξε ότι είχε τα φόντα να πάρει το πρωτάθλημα. Η γκέλα του Ολυμπιακού τούς «δίνει» το Τσάμπιονς Λιγκ, κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, ενώ έχουν και το Κύπελλο. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ηρεμία και όχι άναρθρες κραυγές. Εξάλλου, παιχνίδι στα χαρτιά πήρε πέρυσι με τον Ιβιτς στη Λεωφόρο και ενώ έχανε από τον Παναθηναϊκό. 

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός, μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Ο αγώνας τελείωσε στη Λιβαδειά και οι μισοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού γονάτισαν, όπως και ο Γκαρθία. Ο προπονητής θεωρείται εδώ και καιρό «φευγάτος» από όλους στον Πειραιά, ενώ κάποιοι παίκτες απλά δεν μπορούν. Και εκεί που φάνηκε ότι ένα «5 στα 5» θα έδινε τουλάχιστον τη δεύτερη θέση, μέσα σε ένα 90λεπτο κι αυτό γκρεμίστηκε. 

Εδώ, ο Ανιγκό στο τέλος βγήκε και είπε ότι το 1-1 ήταν καλό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό, για να καταλάβετε πού τον έχουν κατατάξει στα μυαλά τους και οι αντίπαλοι. Ο Γκαρθία δείχνει εκτός τόπου και χρόνου και σίγουρα έχει ευθύνες, αλλά τις μεγαλύτερες τις έχει η διοίκηση με την εικόνα που δημιούργησε, δίχως να κάνει πραγματικές μεταγραφές.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...