Το σουξέ του Χριστοδουλόπουλου

Ο Λάζαρος φρόντισε να διώξει το άγχος της ΑΕΚ και να την οδηγήσει σε νίκη μέσα στα ΠεριβόλιαΑπό τον
Γιώργο Σηφάκη

Μια ανάσα… από την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι η ΑΕΚ, που νίκησε τον Πλατανιά στα Περιβόλια (0-1) χάρη στο γκολ (39΄) του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου! 

Ο 31χρονος Ελληνας εξτρέμ αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία τον ηγετικό ρόλο του στη φετινή πορεία της «Ενωσης» και χθες, με το έβδομο φετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα (15ο συνολικά), έφερε τους «κιτρινόμαυρους» ακόμα πιο κοντά στον τίτλο.

Ο Χιμένεθ όλη την εβδομάδα τόνιζε στους παίκτες του ότι δεν πρέπει να υποτιμήσουν τον ουραγό Πλατανιά, ενώ παράλληλα ζητούσε να πιέσουν για να μπει «γρήγορα το πρώτο γκολ». Πράγματι, η «Ενωση» από το πρώτο δευτερόλεπτο μπήκε φουριόζα στο ματς, ωστόσο δυσκολεύτηκε να διασπάσει τη συμπαγή άμυνα των γηπεδούχων. Οι προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων» ευοδώθηκαν στο 39΄, όταν ο Χριστοδουλόπουλος σκόραρε με προβολή έπειτα από κάθετη πάσα του Αραούχο. Βέβαια, μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει στο γκολ ο Σέρβος πορτιέρο των γηπεδούχων Κλιάιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ, έπειτα από εντολή του προπονητή της, ήταν σαφώς πιο συντηρητική και προσεκτική στο παιχνίδι της, θέτοντας προτεραιότητα την προστασία των μετόπισθεν. Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Χατζηνικολάου, βγαίνοντας σταδιακά από το «καβούκι» της. Μάλιστα, στο 65΄ λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν οι «ερυθρόλευκοι», με τον Τσιντώντα να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Ντικαμονά.

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Νίλι, Ντικαμονά, Πατράλης, Βάντερσον, Μαλσά, Ουές, Παπανικολάου (81΄ Σινγκ), Στανισάβλιεβιτς (85΄ Αγγελόπουλος), Ενσικουλού, Κασάλιτσα (75΄ Ουντότζι).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μασούντ (67΄ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος (56΄ Γκάλο), Μπακασέτας (90΄ Χουλτ), Αραούχο.

—-

Χιμένεθ: «Δεν επέτρεψαν να παίξουμε ποδόσφαιρο»

Αιχμές για το κίνητρο πίσω από την αμυντική προσέγγιση του παιχνιδιού από τον Πλατανιά άφησε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά το ματς: «Παίξαμε με μια ομάδα που δεν ήθελε να μας επιτρέψει να παίξουμε ποδόσφαιρο. 

Αν και δεν το καταλαβαίνω, οφείλω να το σεβαστώ. Βέβαια, μου προκαλεί εντύπωση πώς μια ομάδα που έχει υποβιβαστεί παίζει στο μισό γήπεδο».

Από την πλευρά του, ο κόουτς των γηπεδούχων Γιάννης Χατζηνικολάου έμεινε ικανοποιημένος από τη μαχητικότητα των παικτών του: «Οταν δίνεις χώρο σε τόσο καλές ομάδες, σε μία δύο φάσεις κάτι θα συμβεί. Φάγαμε ένα γκολ γιατί ήμασταν αρκετά ανοιχτοί στα μετόπισθεν. Πάντως, αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για το γεγονός πως το πάλεψαν μέχρι τέλους». Παράλληλα, ανέφερε: «Συγχαρητήρια και στην ΑΕΚ για τη δική της εμφάνιση».

Wonder boy!

30 και super mom

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Φως στο τούνελ» για τον ηθοποιό Άγγελο Αντωνόπουλο

Ανησυχία στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» ενός...

Αφροδίτη Γραμμέλη: Χέρι χέρι με τον νέο της σύντροφο – Το τρυφερό στιγμιότυπο

Μια όμορφη περίοδο φαίνεται πως διανύει στην προσωπική της...

Κατερίνα Παναγοπούλου: Το «αντίο» που λύγισε τους πάντες – «Ένα μόνο δεν σου συγχωρώ»

Με λόγια που «σπάνε» την καρδιά, η Κατερίνα Παναγοπούλου...

Τα «έσπασε» στη Βανδή παρέα με τον κούκλο γιο της

Η ίδια πόσταρε φωτογραφίες και έγραψε: «Μα τι βραδιά κι αυτή! Ξημερώσαμε! Πάντα τέτοιες χαρές εύχομαι σε όλο το κόσμο!

Γιάννης Κολοτούρας: Πέθανε ο συνιδιοκτήτης της Zeus+Dione σε ηλικία 48 ετών

Θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο της ελληνικής μόδας η...

Φαίη Σκορδά – Αλέξανδρος Αθανασιάδης: Μετακομίζουν σε νέο σπίτι πριν από τον γάμο

Η Φαίη Σκορδά φαίνεται πως διανύει μια ήρεμη και...