Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Αντιδράσεις από τον ορισμό Ισπανού διαιτητή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος

Φώναξαν τον… ΟΗΕ • Ο 44χρονος Ισπανός διαιτητής Φερνάντεζ Μπορμπαλάν θα σφυρίξει στον αυριανό τελικό του ΚυπέλλουΑπό τον
Χάρη Δάντση

Η απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει ξένο διαιτητή στον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο στο ΟΑΚΑ, γύρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο 43 χρόνια πίσω! Τότε (1975) ήταν η τελευταία φορά που εισήχθη «σφυρίχτρα» από το εξωτερικό για να διευθύνει εγχώρια αναμέτρηση. Το πισωγύρισμα, όμως, αυτό της ομοσπονδίας έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Οχι γιατί ο Ισπανός «εκλεκτός» της ΚΕΔ, Νταβίδ Φερνάντεζ Μπορμπαλάν, δεν είναι ικανός να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του μεγάλου αυτού παιχνιδιού.

Κάθε άλλο, καθώς ο 44χρονος επί 14 συναπτά έτη συμμετέχει στη Λα Λίγκα, έχοντας διευθύνει μέχρι στιγμής 284 παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας, ενώ έχει βρεθεί και σε πάρα πολλούς αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, του Γιουρόπα Λιγκ, σε προκριματικά για ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Οταν όμως η ίδια η ομοσπονδία αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει κατάλληλος Ελληνας διαιτητής για να διαιτητεύσει τον τελικό Κυπέλλου, πώς οι σύλλογοι, οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι θα τους εμπιστευτούν στο μέλλον; Δηλαδή, οι επτά διεθνείς μας (Σιδηρόπουλος, Καλογερόπουλος, Κομίνης, Παπαπέτρου, Μάνταλος, Αρετόπουλος, Παπαδόπουλος) είναι ακατάλληλοι; Προφανώς ναι, αφού ο Σιδηρόπουλος ορίστηκε τέταρτος, ενώ παρατηρητής ο Ιωσηφόγλου, ο οποίος καλείται να συντάξει έκθεση για μια ισπανική διαιτητική ομάδα!

Αυτό πιθανότατα θα είναι το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του Μπορμπαλάν, που θα έχει αύριο βοηθούς τους Μαρτίνεθ, Καμπαγέρο και επιπρόσθετους τους Μανθάνο, Nτελ Σέρο Γκράντε, καθώς στις 30 Μαΐου θα συμπληρώσει τα 45 χρόνια του και θα ξεπεράσει το όριο ηλικίας που προβλέπει για τους διαιτητές η ισπανική ομοσπονδία.

H 15η φορά

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η 15η φορά που ξένος διαιτητής θα είναι «άρχων» σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Την αρχή έκανε ο Ριγκάτο το 1956 (ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-1), για να ακολουθήσουν οι Χορν (1957, Ολυμπιακός – Ηρακλής 2-0), Σάβιτς (1958, Ολυμπιακός – Δόξα Δράμας 5-1), Πέρεθ (1960, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1 και 3-0), Ιόνι (1961, Ολυμπιακός – Πανιώνιος 3-0), Μελέ [1962, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (διεκόπη)], Χούμπερ (1963, Ολυμπιακός – Πιερικός 3-0), Πιερόνι (1965, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0 και, το 1967, Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 1-0), Μπέντο (1968, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0), Λορό (1973, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-0), Χουκενπίχτερ (1974, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-2, 4-3 πέν.), Μενεγκάλι (1975, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0).

—-

«Αυτή η επιλογή προσβάλλει τη χώρα»

Την απόλυτη αντίθεσή της με τον ορισμό ξένου διαιτητή από την ΚΕΔ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας εξέφρασε η ΑΕΚ, αίροντας την εμπιστοσύνη της στον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα.

kipelo 5«Η συγκεκριμένη επιλογή προσβάλλει βάναυσα τη χώρα μας, το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ελληνική διαιτησία και τον Ελληνα διαιτητή» τόνισε με ανακοίνωσή της η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, προσθέτοντας στη συνέχεια: «Δεν είχαμε την παραμικρή ένσταση ορισμού στον τελικό οποιουδήποτε Ελληνα διεθνούς διαιτητή, τον οποίο στην πράξη ακυρώνει με την αδιανόητη επιλογή του ο κ. Μέλο Περέιρα ενώπιον των διεθνών ποδοσφαιρικών Αρχών.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ αίρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή, εκτιμώντας ότι πρόσβαλε κατά τον χειρότερο τρόπο το ελληνικό ποδόσφαιρο, δημιουργώντας επικίνδυνο προηγούμενο. Κύριε Περέιρα, αμείβεστε πλουσιοπάροχα από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για να βελτιώσετε και όχι για να καταργήσετε την ελληνική διαιτησία, γυρνώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο σαράντα χρόνια πίσω». Οι άνθρωποι της «Ενωσης» εξέφρασαν την απορία τους για «τη σκοπιμότητα ορισμού ξένου διαιτητή στην πρώτη ποδοσφαιρική σεζόν, μετά από πολλά χρόνια, που κατά γενική ομολογία η ελληνική διαιτησία με τα όποια λάθη της έδωσε επιτυχημένες εξετάσεις και κατά γενική ομολογία δεν καθόρισε την εξέλιξη του εγχώριου πρωταθλήματος», αφήνοντας στην άκρη «ότι ο συγκεκριμένος ορισμός δημιουργεί βάσει των διατάξεων του ΚΑΠ σοβαρές αμφιβολίες για την εγκυρότητά του, εγείροντας ακόμα και ζήτημα ένστασης κατά του κύρους του τελικού».

Κλείνοντας, τόνισαν ότι «δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα με τον Ισπανό διαιτητή, όπως δεν θα είχαμε με τον οποιονδήποτε διηύθυνε τον τελικό του Σαββάτου, και ότι θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Δεν γίνεται όμως να συναινέσουμε στην υποβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ελληνικής διαιτησίας από έναν απόλυτα επιπόλαιο, πρόχειρο και ασόβαρο χειρισμό». Ολα αυτά πείσμωσαν τους παίκτες του Χιμένεθ (φωτό), που είναι αποφασισμένοι να σηκώσουν την κούπα.

Μάλιστα, η ΠΑΕ ΑΕΚ υπενθύμισε στον κόσμο της πως «αυτός ο τελικός είναι γιορτή. Διαψεύδουμε όσους περιμένουν την… καταστροφή».

—-

Η… κάθοδος των «ασπρόμαυρων»

Στην Αθήνα με όλα τα όπλα του ο ΠΑΟΚ

«Ετοιμοι να παλέψουμε» είναι το μήνυμα που έστειλε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε κόσμο και παίκτες.

kipelo 4

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατέβηκε χθες πάνοπλος στην Αθήνα εν όψει του αυριανού μεγάλου τελικού Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ. Μήνυμα νίκης έστειλε και ο Γιώργος Σαββίδης. «Μην τους δώσετε τίποτα, πάρτε τους τα πάντα» έγραψε ο γιος του μεγαλομετόχου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, αναρτώντας μια φωτογραφία με έναν Σπαρτιάτη πολεμιστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας τα ονόματα των μεγάλων «όπλων» της ομάδας Αντελίνο Βιεϊρίνια, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, Φερνάντο Βαρέλα και Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Από την πλευρά του ο Ραζβάν Λουτσέσκου έριξε χθες το βάρος στην επιθετική λειτουργία και στην ανάπτυξη της ομάδας, αφιερώνοντας αρκετή ώρα και στο τελείωμα των φάσεων. Ο Ρουμάνος τεχνικός κράτησε κλειστά τα χαρτιά για την αρχική εντεκάδα, προκειμένου να έχει όλους τους παίκτες σε εγρήγορση. Ενδεχομένως στη σημερινή τελευταία προπόνηση στο ΟΑΚΑ θα φανούν οι σκέψεις του για τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει από την αρχή του παιχνιδιού. Απαντες είναι συγκεντρωμένοι στα αγωνιστικά και γι’ αυτό ουδείς σχολίασε τον ορισμό ξένου διαιτητή στο ματς.

Η ΠΑΕ, ωστόσο, φρόντισε με ανακοίνωσή της να δώσει οδηγίες στον κόσμο που θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να συμπαρασταθεί στην ομάδα, επισημαίνοντάς του να μην απαντήσει στις προκλήσεις, στηρίζοντας μόνο με τη φωνή του. «Δεν αφήνουμε την ομάδα μας μόνη της ποτέ ξανά!» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια πρόσφερε στο «charity idols» τη φανέλα που φορούσε στον αγώνα με τον Πανιώνιο, στον οποίο αναδείχθηκε MVP, βοηθώντας τον 12χρονο Βασίλη στην προσπάθειά του να αγοράσει αναπηρικό αμαξίδιο.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...