Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Sports: Ολο το πρόγραμμα της Super League – ΠΑΟΚ-ΑΕΚ θα είναι το πρώτο ντέρμπι

Αρχίζει το ματς… Σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση έγινε τελικά η κλήρωση του πρωταθλήματος, με τη σέντρα να ορίζεται στις 25 ΑυγούστουΑπό τον
Χάρη Δάντση

Λευκός καπνός! Στις 25 Αυγούστου θα ανοίξει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η αυλαία της νέας αγωνιστικής περιόδου στη Σούπερ Λίγκα.

Βέβαια, η χθεσινή συνεδρίαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης και του διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας Αρχής ήταν επεισοδιακή.

Παρά τις ενστάσεις, και ενώ τέθηκε ακόμα και θέμα αναβολής, διότι η ΕΡΤ δεν είχε στείλει έγκαιρα το έγγραφο που θα διασφάλιζε τη φιλοξενία των επτά τηλεοπτικά άστεγων ΠΑΕ, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Αλλωστε η ΕΡΤ, μετά τις πιέσεις που δέχτηκε, ανακοίνωσε τη συμφωνία. Το συμβόλαιο προβλέπει την κάλυψη 105 αγώνων την πρώτη χρονιά (2018-2019), με πρόβλεψη για κάλυψη και της σεζόν 2019-2020, παράλληλα με την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου. Η σύμβαση καλύπτει την τηλεοπτική μετάδοση των εντός έδρας αγώνων των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων και Λαμία.

Οι λεπτομέρειες

Αντιπροσωπία της Σούπερ Λίγκας βρέθηκε και στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Νίκο Παππά και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, εξετάζοντας τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, οι μεγαλομέτοχοι του Ατρομήτου (Γιώργος Σπανός) και Λάρισας (Αλέξης Κούγιας) ζήτησαν εκ μέρους των εννέα ΠΑΕ που έχουν υπογράψει συμβόλαιο με τη Nova εγγυήσεις ούτως ώστε να εξασφαλίσουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ αν η Nova δεν προχωρήσει την ανανέωση της συνεργασίας τους για τη σεζόν 2019-20. Το αίτημά τους έγινε αποδεκτό.

Μετά την εξέλιξη αυτή, εγκρίθηκαν ομόφωνα η προκήρυξη του πρωταθλήματος και το ετήσιο πρόγραμμά του.

Ενα πρόγραμμα που είχε την εξής ιδιαιτερότητα: Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα τρία πρώτα παιχνίδια εντός έδρας! Κάτι ανάλογο είχε γίνει και στην εκκίνηση της περιόδου 1960-61, στο δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία της Α΄ Εθνικής. Το σκηνικό θα επαναληφθεί 58 χρόνια μετά, πρώτη φορά όμως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, λόγω του αιτήματος του ΠΑΣ Γιάννινα να αγωνιστεί εκτός έδρας στις δύο πρώτες αγωνιστικές λόγω έργων που γίνονται στην έδρα του.

Καταιγισμός από ντέρμπι μετά την 4η αγωνιστική

Πρεμιέρα δίχως κάποιο μεγάλο ντέρμπι. Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ την 1η αγωνιστική, ενώ ο ΠΑΟΚ τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός τον Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός θα παίξει εκτός έδρας με την Ξάνθη.

Από την 4η αγωνιστική θα αρχίσουν τα παιχνίδια-φωτιά, με το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Από κει και έπειτα κάθε εβδομάδα θα διεξάγεται και μια τιτανομαχία. Συγκεκριμένα, την 5η αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο, ενώ την 6η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον πειραϊκό σύλλογο στο «Σπύρος Λούης».

f2 0

Την 7η στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα ανταμώσουν ξανά Αρης και ΠΑΟΚ, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» την 8η να φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Το «Τριφύλλι» την 9η αγωνιστική θα υποδεχτεί τη συγκάτοικό του πλέον στο ΟΑΚΑ ΑΕΚ, ενώ τη 10η αγωνιστική θα διεξαχθεί το clasico ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα της Super League 2018-2019

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...