Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Η πατρίδα σάς ευχαριστεί

❱❱ Μας έβγαλαν από τη μιζέρια και μας έκαναν υπερήφανουςΙπτάμενος και χάλκινος

Ανοιξε τα φτερά του και προσγειώθηκε στο βάθρο ο Δημήτρης Τσιάμης! Ο 36χρονος άλτης από την Καρδίτσα, τον οποίο προπονεί ο Δημήτρης Σιούντρης, ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη και με άλμα στα 16,78 μέτρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, που ολοκληρώθηκε χθες στο Βερολίνο.

Ο 22 φορές πρωταθλητής Ελλάδας, που κάποτε θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του τριπλούν αλλά είχε ένα σοβαρό τραυματισμό, έδειξε από τον προκριματικό ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και στον τελικό συνέχισε την εντυπωσιακή παρουσία του και κατάφερε να πάρει το πρώτο μετάλλιο της καριέρας του σε πανευρωπαϊκούς.

Στο πρώτο άλμα πήδησε 16,55 μέτρα, το δεύτερο ήταν άκυρο, όμως το τρίτο (16,78) ήταν αυτό που του χάρισε μία θέση στο βάθρο. Στη συνέχεια είχε ακόμη μία άκυρη προσπάθεια, ενώ τα επόμενα δύο άλματά του ήταν στα 16,48 και στα 16,13, όμως είχε ήδη κλειδώσει την τρίτη θέση.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Φιλιππίδης δεν τα κατάφερε στο επί κοντώ και έμεινε στην έκτη θέση.

c74175a9 tsiamis triployn

Ο Ελληνας αθλητής δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, καθώς παρότι πέρασε με την πρώτη τα 5,75 μέτρα, επίδοση που είναι η καλύτερή του για φέτος, κόλλησε στα 5,80 μ. Και οι τρεις προσπάθειες που επιχείρησε ήταν άκυρες και κατά συνέπεια έμεινε εκτός βάθρου.

Σχετικά με τις ομάδες 4×100, αποκλείστηκαν πρόωρα. Οι άνδρες με τους Στεργιούλη, Νυφαντόπουλο, Τριβυζά και Τσάκωνα πήραν την έκτη θέση στη σειρά τους με χρόνο 39.49, ενώ οι γυναίκες με τις Κεραμιδά, Πεσιρίδου, Σπανουδάκη και Πολίτη τερμάτισαν στην τελευταία θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς, σημειώνοντας όμως την καλύτερη φετινή επίδοσή τους με χρόνο 44.48.

—-

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΗΘΕΙΑ

Ο ανίκητος άρχοντας των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε τον τέταρτο (!!!) ευρωπαϊκό τίτλο του 

Ο «άρχοντας των κρίκων» είναι ανίκητος και είναι Ελληνας! Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε χθες στη Γλασκόβη τον τέταρτο ευρωπαϊκό τίτλο του -και μάλιστα συνεχή- και έγινε ο πολυνίκης στην ιστορία του αγωνίσματος. Παράλληλα, έφτασε τα οκτώ διαδοχικά χρυσά μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις από το 2015 και μετά, «τρέχοντας» αήττητο σερί 28 μήνες!

Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη, παρά το γεγονός ότι είχε πόνους στον ώμο λόγω ενός τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί, εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του, που είχε βαθμό δυσκολίας 6,30 και βαθμολογήθηκε με 15.466 βαθμούς, ανεβάζοντας την ελληνική σημαία στον ψηλότερο ιστό.

«Αφιερώνω το μετάλλιο σε όλους τους Ελληνες, είχα σκεφτεί μέχρι και την απόσυρσή μου από τη διοργάνωση, λίγο πριν από τον προκριματικό. Υπήρξαν δυσκολίες εδώ, αλλά χειριστήκαμε την κατάσταση», δήλωσε. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Τούρκος Ιμπραΐμ Τσολάκ με 15.100 βαθμούς, ενώ στην 3η θέση περιορίστηκε με 15.000 βαθμούς ο Βρετανός Κόρτνι Τάλοχ.

Χάρη στο «καρέ» των ευρωπαϊκών χρυσών μεταλλίων (2015 στο Μονπελιέ, 2016 στη Βέρνη και 2017 στο Κλουζ), ο 27χρονος Ελληνας γυμναστής έφτασε το ρεκόρ του Ιταλού Γιούρι Κέκι, επίσης θριαμβευτή στους κρίκους σε τέσσερα διαδοχικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1990, 1992, 1994, 1996). Παράλληλα, αποτελεί πλέον ένα από τα «επτά θαύματα» της ευρωπαϊκής ενόργανης γυμναστικής ανδρών, δηλαδή έναν από τους μόλις επτά σπεσιαλίστες που έχουν κατακτήσει τέσσερα ή περισσότερα χρυσά μετάλλια στο ίδιο όργανο στην 63χρονη ιστορία του θεσμού. Το απόλυτο ρεκόρ κατέχει ο Ούγγρος Κρίστιαν Μπέρκι με έξι τίτλους στον πλάγιο ίππο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012), ακολουθεί ο Ελληνας υπερπρωταθλητής του μονόζυγου Βλάσης Μάρας των πέντε ευρωπαϊκών τίτλων (2002, 2004, 2006, 2009, 2010), ενώ από τέσσερα χρυσά μετάλλια έχουν κερδίσει ο Βιτάλι Σέρμπο στο άλμα, ο Σλοβένος Μίτγια Πέτκοβσεκ στο δίζυγο, ο Ρουμάνος Μάριαν Ντραγκουλέσκου στο έδαφος και ο προαναφερθείς Κέκι.

Μετά τον θρίαμβο του Πετρούνια έσπευσαν να τον συγχαρούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, αλλά και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πετρούνιας θα επιστρέψει στην Αθήνα σήμερα, στις 16.10.

—-

Φαινόμενο Τσιτσιπάς: Κέρδισε τα πάντα εκτός από τον τίτλο 

19901142 2

Υπόκλιση στον Στέφανο Τσιτσιπά! Το νέο μεγάλο αστέρι του τένις έλαμψε και στα κορτ του Τορόντο στο Rogers Cup παρά τη χθεσινή του ήττα στον τελικό του τουρνουά από τον μεγάλο Ράφα Ναδάλ με 2-0 σετ (6-2, 7-6).

Ωστόσο, ο Ελληνας τενίστας, που χθες έκλεισε τα 20 του, με τις αγωνιστικές του επιδόσεις είχε ήδη καταφέρει να κερδίσει τον θαυμασμό από όλα τα μεγάλα αστέρια του αγωνίσματος. Αρχικά το εγκώμιό του έπλεξε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, τον οποίο έστειλε πρόωρα σπίτι του καθώς τον απέκλεισε στη φάση των «16». «Σίγουρα είναι ένας από τους ηγέτες της νέας γενιάς, ειδικά αυτή τη σεζόν. Δείχνει πολλή αφοσίωση και πειθαρχία. Περνάει πολλές ώρες στο γυμναστήριο, στο κορτ, και αυτό φέρνει αποτέλεσμα. Είναι πολύ ταλαντούχος. Αν συνεχίσει έτσι, θα έχει σπουδαίο μέλλον» τόνισε ο «Νόλε», ενώ μετά την πρόκρισή του επί του Σάσα Ζβέρεφ (ο Γερμανός ακόμη δεν μπορεί να χωνέψει την ήττα) γνώρισε την αποθέωση από τους θεατές, που φώναζαν ρυθμικά το όνομά του.

Ειδική μνεία τού έκανε και ο Ράφα Ναδάλ. «Είναι ένας πολυσύνθετος παίκτης. Εχει τα πάντα. Είναι νέος, έχει πάθος για το παιχνίδι. Eχει φοβερό forehand, φοβερό backhand, καλό σερβίς. Δεν είναι μόνο ένα πράγμα. Είναι όλα» δήλωσε ο Ισπανός τενίστας Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, ο οποίος με τον χθεσινό τίτλο αύξησε κι άλλο τις πιθανότητές του να μείνει στην κορυφή μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το επίτευγμα του Τσιτσιπά είναι σπουδαίο, εάν αναλογιστεί κάποιος ότι σε μία εβδομάδα κατατρόπωσε τέσσερις αθλητές του Τοp 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με την άξια θαυμασμού πορεία του, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους νέους Ελληνες αθλητές» ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

—-

«Τρέλανε» την Ευρώπη και η Μπελιμπασάκη

19900165 2 0

Ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία του αγωνίσματος. Η Μαρία Μπελιμπασάκη με καταπληκτική κούρσα στον τελικό των 400 μέτρων κατέκτησε με χρόνο 50.45 το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε στο βάθρο αγωνιζόμενη σε αυτήν την απόσταση.

Η 27χρονη Κρητικιά αθλήτρια του Κώστα Ηλία δικαιώθηκε για την απόφασή της να επιστρέψει στην παρατεταμένη ταχύτητα, αγώνισμα με το οποίο ξεκίνησε στην ουσία την ενασχόλησή της με τον στίβο σε νεαρή ηλικία. Μάλιστα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε στο νήμα το χρυσό μετάλλιο. Μετά την εξαιρετική κούρσα της, η Μπελιμπασάκη αφιέρωσε το μετάλλιό της στον ελληνικό λαό που καθημερινά δοκιμάζεται.

«Λυπάμαι πραγματικά για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, είναι απογοητευτική. Πλημμυρίζουμε, καιγόμαστε, υπάρχει ανεργία, υπάρχει πείνα. Εύχομαι ο κόσμος να είναι πάντα καλά και μην τα παρατάτε, μην το αφήνετε. Εμείς οι Ελληνες έχουμε ψυχή, είμαστε δυνατοί, τα φιλιά μου στην Ελλάδα, τα φιλιά μου» δήλωσε.

Τη 10η θέση κατέλαβαν οι Μπανιώτης στο ύψος και Αναγνωστοπούλου στη σφυροβολία. Στον μαραθώνιο ο Γκελαούζος ήταν 44ος, ο Καραΐσκος (έκανε ατομικό ρεκόρ) 50ός και ο Μαγγίνας 58ος. Στις γυναίκες η Πριβελέτζιο (έκανε ατομικό ρεκόρ) τερμάτισε 26η, η Ρεμπούλη 36η, ενώ η Τσεκίνη δεν αγωνίστηκε, καθώς τραυματίστηκε στο ζέσταμα.

—-

Επέστρεψαν οι ελληνικές «τορπίλες»

Με δύο μετάλλια, αλλά και πολλές σημαντικές διακρίσεις στις αποσκευές της επέστρεψε από τη Γλασκόβη, όπου πραγματοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης, η ελληνική αποστολή.

«Τα συναισθήματα είναι έντονα. Αυτό το μετάλλιο μου δίνει δύναμη να συνεχίσω δυνατά, σε υψηλό επίπεδο. Πολλά πλέον περνούν από το μυαλό μου, αλλά ο στόχος, το όνειρο, είναι το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο και σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν το πετύχω αυτό, θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο» τόνισε ο ασημένιος στα 50 μέτρα ελεύθερο Κριστιάν Γκολομέεβ, ενώ ο χάλκινος στα 100 μέτρα ύπτιο Απόστολος Χρήστου ανέφερε: «Πιστεύω ότι ήταν η ανταμοιβή για τους κόπους μου. Είχα τρεις στους τρεις τελικούς και ένα πανελλήνιο ρεκόρ. Και το μετάλλιο ήταν η λύτρωση για μένα, παρότι στον τελικό δεν έκανα ρεκόρ».

—-

Η Βούλα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο που της έλειπε

Απογειώθηκε στα ουράνια η Βούλα Παπαχρήστου και επέστρεψε χθες στην Ελλάδα με το χρυσό μετάλλιο! Η 29χρονη Ελληνίδα με άλμα στα 14,60 μέτρα κατέκτησε την περασμένη Παρασκευή το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας της στο τριπλούν, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι κατάφερε να κλείσει με εμφατικό τρόπο μια σεζόν που στην αρχή της έμοιαζε να εκτροχιάζεται, λόγω ενός τραυματισμού τον Μάιο. Με υπομονή, σκληρή δουλειά και απόλυτη προσήλωση στον στόχο έκανε τέσσερα τα μετάλλιά της σε μεγάλη διοργάνωση τα τελευταία τρία χρόνια, αφού ήταν τρίτη το 2016 στο Παγκόσμιο Κλειστού του Πόρτλαντ και στο Ευρωπαϊκό Ανοιχτού του Αμστερνταμ, ενώ το 2017 ήταν τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κλειστού. «Το πίστευα από την αρχή πως είμαι σε θέση να κερδίσω αυτό το πρωτάθλημα» τόνισε μετά τη νίκη της η Παπαχρήστου και κατέληξε λέγοντας: «Εύχομαι να χάρισα έστω και λίγη αισιοδοξία στους Ελληνες. Κουράγιο σε όσους θρηνούν. Εύχομαι να μην ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο στη χώρα μας».

—-

Γύρισαν στην πατρίδα οι (πρώτοι) θριαμβευτές

Γεμάτες υπερηφάνεια και με τα μετάλλια κρεμασμένα στο στήθος τους επέστρεψαν το βράδυ του Σαββάτου στην Ελλάδα οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου. Οι δύο Ελληνίδες επικοντίστριες, που κατέκτησαν το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο, αντίστοιχα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου έτυχαν (μαζί με τους προπονητές τους Μίτσελ Κρίερ και Ανδρέα Τσώνη) θερμής υποδοχής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Εκεί τις υποδέχτηκαν ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο έφορος Σπύρος Καλοζούμης και οι οικογένειές τους. Χθες το μεσημέρι επέστρεψε στην Ελλάδα και ο χρυσός στο μήκος Μίλτος Τεντόγλου. «Χάρηκα πολύ, είμαι περήφανος για εμένα, ωστόσο η χρονιά δεν τελείωσε ακόμη. Εχουμε μπροστά το Παγκόσμιο Κύπελλο και κάποια άλλα μίτινγκ. Είναι σημαντικό για εμένα ότι σε νεαρή ηλικία κατάφερα να κατακτήσω το χρυσό και ελπίζω πως και στο μέλλον θα έχω την ευκαιρία για ανάλογες εμφανίσεις» ανέφερε ο 20χρονος άλτης κατά την άφιξή του.

—-

Μετάλλια και σε κωπηλασία – ιστιοπλοϊα!

mpoyrmpoy kyridoy

Τριπλός θρίαμβος! Μοναδικές στιγμές έζησε η ελληνική κωπηλασία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων, που έγινε στο Ρατσίτσε της Τσεχίας. Στην αυλαία της διοργάνωσης η «γαλανόλευκη» αποστολή κατέκτησε τρία μετάλλια (ένα χρυσό και δύο ασημένια) και κατέλαβε την 5η θέση στον πίνακα μεταλλίων της διοργάνωσης.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε το πλήρωμα της δικώπου άνευ των Νεανίδων, με τις Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρί Κυρίδου.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες έκαναν παγκόσμιο ρεκόρ στον ημιτελικό με χρόνο 7:15.53, ενώ το 7:17.10 που σημείωσαν στον τελικό ήταν αρκετό ώστε να τις ανεβάσει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Παράλληλα, το πρώτο τους μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Ισμήνη Νόνη και Ελένη Αγιώτη, που πήραν τη δεύτερη θέση στον τελικό του διπλού σκιφ των Νεανίδων.

Αν και δεν διέθεταν την εμπειρία των αντιπάλων τους, με χρόνο 7:19.40 κατάφεραν να υψώσουν ψηλά την ελληνική σημαία.

Από το ίδιο αγώνισμα, αλλά στην κατηγορία των Εφήβων, προήλθε το τρίτο μετάλλιο της χώρας μας. Συγκεκριμένα, οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Γρηγόρης Σχιζοδήμος, που στον ημιτελικό είχαν σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ (6:18.19), κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 6:29.57.

—-

Ηττα οι Παίδες, νίκη οι Νεάνιδες

Δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Νόβι Σαντ της Σερβίας η Εθνική Παίδων. Το σύνολο του Παπαδόπουλου ηττήθηκε με 83-71 από την Κροατία, πληρώνοντας την αστοχία του (22/58 δίποντα, 3/20 τρίποντα) και τα χαμένα ριμπάουντ, και τερμάτισε στην τρίτη θέση του τρίτου ομίλου. Η Εθνική ομάδα των Νεανίδων ολοκλήρωσε με νίκη την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας, καθώς επικράτησε χθες του Λουξεμβούργου με 62-55 και τερμάτισε στην 11η θέση της κατάταξης.

—-

Γαλανόλευκος θρίαμβος και στο μπιτς βόλεϊ (!!!)

Γαλανόλευκος θρίαμβος και στο μπιτς βόλεϊ! Οι Δήμητρα Μαναβή και Κωνσταντίνα Τσοπούλου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο τουρνουά ενός αστεριού της FIVB στο Βαντούζ του Λιχτενστάιν, το οποίο μάλιστα είναι και το πρώτο τους σε διεθνές επίπεδο.

Στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, το ελληνικό δίδυμο (Νο11 του ταμπλό) νίκησε με 2-1 (21-14, 10-21, 15-13) σετ τις Ελβετίδες Μπόμπερ και Βέργκε, οι οποίες ήταν Νο1 στο ταμπλό και την προηγούμενη εβδομάδα, στο μονάστερο τουρνουά της Λιουμπλιάνα, είχαν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο – κάτι που κάνει την επιτυχία των Μαναβή και Τσοπούλου ακόμα μεγαλύτερη.

offer

{{-PCOUNT-}}59{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...