«Ένα αουτσάιντερ που κερδίζει κάπου-κάπου είναι καλύτερο από ένα φαβορί που χάνει κάπου-κάπου»!

Ο Γιώργος Παρασκευάς, η πιο εμβληματική μορφή στο χώρο του ελληνικού στοιχήματος, έχει ξεστομίσει και γράψει δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, φράσεις που θεωρούνται πια στοιχηματικά «κλισέ». Αυτήν που αναφέρθηκε παραπάνω την είχε επιλέξει να κοσμεί την πρώτη σελίδα του betonet, της πρώτης συνδρομητικής ιστοσελίδας με πληροφορίες για το Πάμε Στοίχημα. Τη θεωρούσε κάτι σαν… απαύγασμα της γνώσης και της εμπειρίας του, την οποία ήθελε να μοιραστεί μ’ ένα κοινό απαίδευτο στοιχηματικά, που τον κατέκλυζε κάθε μέρα με ενοχλητικά μηνύματα του τύπου «πες μου ένα σίγουρο» ή «δώσε μια τριάδα»…

Πλήρης βιογραφία του Παρασκευά δεν υπάρχει πουθενά. Κι αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που πρόσθεσαν στη λάμψη του! Το αφιέρωμα αυτό στον «Γκουρού του στοιχήματος», όπως συστήθηκε από την αρχή στο ελληνικό κοινό, έχει να κάνει κυρίως με τον άνθρωπο Παρασκευά, έναν άνθρωπο ξεχωριστό και ευφυέστατο.

Από μικρός στα… βάσανα

Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος έγραψε, λοιπόν, ο Παρασκευάς «μυήθηκε» στον τζόγο από πολύ μικρή ηλικία. Από τα χαρτιά στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μέχρι τον ιππόδρομο της Λευκωσίας, τον οποίο επισκεπτόταν κάθε Κυριακή με τον πατέρα του από τις αρχές κιόλας της δεκαετίας του 1950 (είχε γεννηθεί το 1944), το κουμάρι αποτέλεσε μέρος της ζωής του, της καθημερινότητάς του.

Είχε έμφυτο ταλέντο. Διάβαζε πολύ (μέχρι γενεαλογία αλόγων…), αλλά καλλιέργησε από νωρίς την αίσθηση της αξίας στο στοίχημα (σχέση προσφερόμενης απόδοσης με πιθανότητες νίκης). Μια αίσθηση που μάλλιασε η γλώσσα του να την μεταδώσει και στην Ελλάδα, σε όσους περισσότερους μπορούσε, από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με το στοίχημα. Δεν το κατάφερε, τουλάχιστον στο βαθμό που ήθελε. Όσοι τον άκουσαν, θα τον μακαρίζουν όσο ζουν.

Κατά τα γραφόμενά του, επίσης, στην ηλικία των 14 ετών έπαιζε (και κέρδιζε) γαλλικό πόκερ με πραγματικά λεφτά. Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου παράξενο από τη στιγμή που μεγάλωσε έτσι να ακολουθήσει άλλο «επάγγελμα». Πήγε για σπουδές στην Αγγλία (νομική), αλλά δεν τις ολοκλήρωσε, σταμάτησε στο τρίτο έτος. «Σπούδασε» τον κόσμο των ιπποδρομιών και των κυνοδρομιών, αλλά με τον καιρό ενδιαφέρθηκε και για το ποδοσφαιρικό στοίχημα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ