Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Από φόβο χάσαμε…

❱❱ Η ΑΕΚ πέταξε στα σκουπίδια το καλό πρώτο ημίχρονο, οπισθοχώρησε και γνώρισε την ήττα με 3-0 από τον ΑγιαξΑπο τον
Γιώργο Σηφακη

Παίζοντας φουλ άμυνα και παράδοξα φοβισμένα, η ΑΕΚ πέταξε στα σκουπίδια την καλή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και γνώρισε βαριά ήττα από την πολύ ποιοτική ομάδα του Αγιαξ με 3-0, στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ετσι, το αήττητο σερί 14 αγώνων στην Ευρώπη πήρε τέλος και η πρόκριση έγινε πάρα πολύ δύσκολη με το καλημέρα. Κι όμως, μπροστά σε 2.500 φίλους της -που είχαν ταξιδέψει από αρκετά μέρη της Ευρώπης – η ΑΕΚ μπήκε διαβασμένα στο παιχνίδι. Εδωσε… γήπεδο στους Ολλανδούς και προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Ετσι, παρότι η πίεση των γηπεδούχων ήταν ασφυκτική στα πρώτα λεπτά, η ελληνική ομάδα ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς. Συγκεκριμένα, η κεφαλιά του Σιμόες από την εκτέλεση του Μάνταλου πέρασε μόλις άουτ στο 14′. Μάλιστα, όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες της «Ενωσης» άρχισαν να αποκτούν αυτοπεποίθηση, ενώ οι Ολλανδοί απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ, που όμως δεν ανησυχούσαν ιδιαίτερα τον Μπάρκα. Ο Αγιαξ έβγαλε το πρώτο ημίχρονο χωρίς τελική εντός περιοχής, ενώ έχει 12 κατά μέσο όρο στα πέντε φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος.

Αντιθέτως, η ΑΕΚ ήταν εκείνη που είχε τις δύο μεγάλες φάσεις στο πρώτο μέρος, με την κεφαλιά του Σιμόες και το πλασέ του Πόνσε στο 27′ που έκοψε ο Ντε Γιόνγκ. Στην επανάληψη η ΑΕΚ δέχθηκε ένα… ψυχρό γκολ με το ξεκίνημα. Ο Νέρες σέντραρε στην «κιτρινόμαυρη» περιοχή και ο Ταλιαφίκο, που καλυπτόταν, με πλασέ έκανε το 1-0 στο 46′. Το γκολ χάλασε την ψυχοσύνθεση των παικτών του Ουζουνίδη, που άρχισαν να πελαγοδρομούν. Αν δεν ήταν, μάλιστα, ο Μπάρκας να σώσει την ομάδα με τεράστια απόκρουση στο 57′ (σε σουτ του Ταλιαφίκο), το ματς θα είχε τελειώσει νωρίς νωρίς. Ο,τι δεν πέτυχε ο σκόρερ του πρώτου γκολ το έκανε ο Φαν ντε Μπέικ στο 76′, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την τρύπια άμυνα της ΑΕΚ και εξ επαφής εκτέλεσε τον Μπάρκα (2-0). Το κερασάκι στην Τούρτα για τους Ολλανδούς ήρθε στο 90′ με γκολάρα του Ταλιαφίκο.
Διαιτητής: Κάρλος ντελ Θέρο (Ισπανία).

Αγιαξ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονανά, Νέρες (78′ Ντόλμπεργκ), Μπλιντ, Ντε Γιόνγκ, Ταλιαφίκο, Μαζράουι, Εϊτινγκ, Σούνε, Ζίγες, Τάντιτς, Χούντελαρ (62′ Φαν ντε Μπέικ).
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (70′ Γιαννιώτας), Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Τσόσιτς, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Πόνσε (81′ Γιακουμάκης), Χουλτ, Γαλανόπουλος (61′ Αλεφ).

Ουζουνίδης: «Ηταν ένα καλό μάθημα, δεν έχουμε εμπειρία»

f2 5

Φανερά απογοητευμένος ο Μαρίνος Ουζουνίδης, στάθηκε στην απειρία των παικτών του και έκανε λόγο για σκληρό μάθημα που πήραν οι παίκτες του.
Ο Ελληνας τεχνικός τόνισε συγκεκριμένα: «Σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να βγάζεις απογοήτευση. Μπήκαμε φοβισμένα στο παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια ισορροπήσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε το γκολ κι εκεί απογοητευτήκαμε. Ηταν ένα καλό μάθημα για μας, γιατί δεν έχουμε εμπειρία. Δεν το πιστέψαμε μετά το 1-0 και ήρθε εύκολα η ήττα. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε, πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε την πίεση».

Δηλώσεις από Χουλτ

Στο γεγονός ότι η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου στάθηκε ο Νίκλας Χουλτ.

Στις δηλώσεις του ανέφερε: «Αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλά. Δημιουργήσαμε και κάποιες ευκαιρίες. Στο ημίχρονο είπαμε κάποια πράγματα, δεν μπορούμε να βγαίνουμε όμως και να δεχόμαστε γκολ στο πρώτο λεπτό από τέτοιες ομάδες».
Από την πλευρά του, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος υποστήριξε: «Παίξαμε πολύ καλά για 45 λεπτά. Περιορίσαμε τον Αγιαξ στο πρώτο μέρος, αλλά στην επανάληψη μας επηρέασε το γκολ του Αγιαξ και δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε. Πρέπει να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας στα επόμενα ματς και κυρίως να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Τίποτα δεν χάθηκε, υπάρχει ακόμη δρόμος».

Το Αμστερνταμ ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα

f3 7

Ελληνικό γλέντι έστησαν στο Αμστερνταμ οι φίλοι της ΑΕΚ! Οι οπαδοί του «Δικεφάλου», που βρέθηκαν στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», έκαναν αισθητή την παρουσία τους όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και στους δρόμους της ολλανδικής πρωτεύουσας.
Πριν από την έναρξη του αγώνα, μάλιστα, η πλατεία Νταμ μετατράπηκε σε «Νέα Φιλαδέλφεια», με περίπου 2.000 φίλους των «κιτρινόμαυρων» να δίνουν ένα μοναδικό σόου με συνθήματα και καπνογόνα. Εντονη ήταν η παρουσία τους και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ τα βλέμματα τράβηξε το συγκινητικό πανό προς τιμήν του φίλου της ομάδας Κυριάκου Δαναβάση, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες.

Από τις όμορφες εικόνες της αναμέτρησης ήταν και το μήνυμα της UEFA κατά του ρατσισμού, το οποίο κοσμούσε τη φανέλα της «Ενωσης». Η ζέση των φίλων της ΑΕΚ να δουν την ομάδα τους στον πρώτο αγώνα της στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από 12 χρόνια ήταν τεράστια. Ετσι, μεταξύ των χιλιάδων «Ενωσιτών» στο Αμστερνταμ ήταν και επώνυμοι φίλοι της ομάδας, όπως ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Πάνος Κιάμος και ο ηθοποιός Γιάννης Αϊβάζης. Φυσικά, από το πλευρό των «κιτρινόμαυρων» δεν θα μπορούσε να λείπει και ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου Δημήτρης Μελισσανίδης.

f5

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ ήταν από την Τρίτη στην Ολλανδία, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με στελέχη της ομάδας, όπως ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Λυμπερόπουλος, για ζητήματα που αφορούν την ομάδα.
Τέλος, εντύπωση προκάλεσε σε όλους το γεγονός ότι στην ενδεκάδα του «Αίαντα» βρίσκονταν επτά αριστεροπόδαροι παίκτες (Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Εϊτινγκ, Ζίγες, Τάντιτς, Νέρες, Χούντελαρ). Στο ημίχρονο του αγώνα τραγούδησε ο γιος του Μπομπ Μάρλεϊ.

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...