Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ποιότητα στο χορτάρι

Η ΑΕΚ με απλό και ωραίο ποδόσφαιρο πέρασε άνετα από τη Ριζούπολη, 2-0 τον ΑπόλλωναΑπό τον
Γιώργο Σηφάκη 

Επαιξε σαν πρωταθλήτρια. Η ΑΕΚ κατέθεσε την ποιότητά της στη Ριζούπολη και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (37΄ Μάνταλος, 85΄ Λιβάγια) νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης και έδειξε ανεπηρέαστη τόσο από την απόφαση της τιμωρίας του -3 όσο και από το μεγάλο αυριανό ματς με την Μπάγερν.

Η «Ενωση», χωρίς να φορτσάρει, πήρε εύκολη και άνετη νίκη. Ο Απόλλων με διπλή και σφιχτή ζώνης άμυνας περίμενε τους «κιτρινόμαυρους» πίσω από τη σέντρα του γηπέδου. Οι παίκτες του Ουζουνίδη είχαν την υπομονή να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να καταφέρουν να διασπάσουν τη μαζική άμυνα των γηπεδούχων δύο φορές.

Στο 37΄ ο Μπακασέτας έστρωσε την μπάλα με τακουνάκι στον αρχηγό της ΑΕΚ και ο Μάνταλος «άδειασε» τον Βαφέα και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ έκανε συντήρηση, με το μυαλό και στο ματς με την Μπάγερν. Ο Ουζουνίδης απέσυρε από το ματς πρώτα τον Πόνσε και μετά τον Μπακασέτα, προφανώς για ξεκούραση, ενώ ο Απόλλων άρχισε να βγαίνει από το αμυντικό καβούκι του και να θέλει να απειλήσει, χωρίς όμως να μπορεί. Ενα σουτ του Μπεντινέλι από πλάγια έφυγε άουτ στο 77΄ κι αυτό ήταν όλο. Η «Ενωση» κλείδωσε τη νίκη με τον Λιβάγια στο 85΄ και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γιάννης Ματζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Κονέ, Τριάδης Οριουέλα, Βαφέας, Γκίνο, Ντ’ Ούρσο (78΄ Γκονσάλες), Μπεντινέλι, Ακόστα (75΄ Σικαμπάλα).

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Χουλτ, Μοράν (46΄ Αλεφ), Σιμόες, Πόνσε (61΄ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Μάνταλος, Μπακασέτας (75΄ Μπογέ).

—-

Οι παίκτες της «Ενωσης» στο εργοτάξιο της «Αγια-Σοφιάς»

Οκτώ παίκτες της ΑΕΚ (Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Τσιντώτας, Γιακουμάκης, Γαλανόπουλος, Σβάρνας, Μπακασέτας) μαζί με τους Δημητριάδη και Κόλα εκκλησιάστηκαν το πρωί της Κυριακής, χοροστατούντος του μητροπολίτη Νέας Φιλαδελφείας Γαβριήλ, στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και μετά επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του υπό ανέγερση γηπέδου. Μάλιστα, πήραν και την ευχή του Γαβριήλ, «καλή επιτυχία με την Μπάγερν, αρκεί να το πιστέψετε», τους έδωσε από έναν σταυρό δώρο της μητρόπολης και φωτογραφήθηκαν μαζί του. Χαρακτηριστικό ήταν και το ερώτημα των παικτών κατά τη διάρκεια της ξενάγησης που τους έγινε στο γήπεδο. «Ποτέ μπαίνουμε μέσα;»

Για το ματς με τον Απόλλωνα και την τιμωρία ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε: «Παίξαμε καλά, αν και κάποια παιδιά δεν είχαν ρυθμό. Κερδίσαμε δίκαια. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά με την τιμωρία. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει.

Ομως αυτές τις αποφάσεις τις θεωρώ γελοίες. Ας μας σκοτώσουν κιόλας. Ας απαγορεύσουν τους ποδοσφαιριστές να βγαίνουν και στο γήπεδο». Ο Γιάννης Ματζουράκης από την πλευρά του τόνισε: «Δίκαια νίκησε η ΑΕΚ. Εμείς βελτιωνόμαστε».

—-

Δάμασε το «αλογάκι» με ανατροπή η Λαμία

«Κυανόλευκη» ανατροπή. Σεφτέ στις νίκες έκανε η Λαμία στο πρωτάθλημα, επικρατώντας της Λάρισας στο «AEL FC Αrena» με 2-1 (48΄ Μπαράλες, 65΄ Επστάιν – 30΄ Ντέλετιτς) για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους μέχρι το 30΄, αλλά στη συνέχεια η ομάδα της Φθιώτιδας ανέτρεψε την υπόθεση νίκη χτυπώντας πότε με αντεπιθέσεις και πότε με στημένες μπάλες.

Σημειώνεται ότι οι «κυανόλευκοι» αγωνίζονταν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σκαρντοβέλι (76΄). Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής της Λαμίας Μάκης Χάβος δήλωσε ότι ήταν «νίκη που την αξίζαμε και τη χρειαζόμασταν», ενώ ο τεχνικός της Λάρισας Τζιανλούκα Φέστα υποστήριξε: «Είναι δύσκολο να χωνέψουμε αυτή την ήττα».

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

ΛΑΡΙΣΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Κοέφ, Γκόλιας, Μόρας, Χούμπτσεβ, Φατιόν, Μπάλλας (75΄ Μιλοσάβλιεβιτς), Μπαργκάν (70΄ Κούνιτς), Σαχίτι (13΄ Ακόστα), Πίτι, Ντέλετιτς.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Σκαρντοβέλι, Αντέτζο, Σκόνδρας, Μπλάζιτς (63΄ Οσμάν), Επστάιν (83΄ Ασίγκμπα), Πλιάτσικας, Μπαράλες, Δημούτσος (68΄ Μπερτόλιο), Καραμάνος.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...