Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Οι τύψεις οδηγούν τον Στράτο στον τάφο του...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Το...

Σαν τρελό… λεωφορείο

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στα Λιόσια, όταν ένα...

Οικογενειακές στιγμές στα Νότια για τον Σόμμερ και τη σύζυγό του Βαλεντίνη

Οικογενειακές στιγμές στη Γλυφάδα μοιράστηκαν ο Κώστας Σόμμερ και...

Μια κλάση ανώτερη

Η ΑΕΚ έπαιξε φοβισμένα και υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Μπάγερν (0-2)! Μακρινό όνειρο πλέον και η 3η θέσηΑπό τον
Γιώργο Σηφάκη

Ηθελε, αλλά δεν μπορούσε! Αλλη κλάση η Μπάγερν, νίκησε εύκολα με 2-0 την πρωταθλήτρια Ελλάδος και πλέον ακόμα και η τρίτη θέση μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός.

Η ΑΕΚ μπήκε φοβισμένα στο παιχνίδι, δίνοντας με το «καλημέρα» χώρο και γήπεδο στους Γερμανούς. Η ομάδα του Κόβατς με σύμμαχο την ποιότητά της πήρε αμέσως τα ηνία του αγώνα και με το ασφυκτικό πρέσινγκ μετέφερε το παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Οι παίκτες του Ουζουνίδη έριξαν όλο το βάρος στην άμυνά τους και προσπάθησαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις, χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε όμως στα πρώτα 30′ της αναμέτρησης να κλείσει τους… διαδρόμους προς την εστία του Μπάρκα και να περιορίσει τα μεγάλα αστέρια της Μπάγερν – κυρίως, τους Ρόμπεν και Λεβαντόφσκι.

Στα τελευταία 15′ του πρώτου μέρους το σκηνικό θύμιζε πολιορκία, με τους Γερμανούς να έχουν εγκατασταθεί μέσα στην περιοχή της Ενωσης και να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις, χωρίς όμως να καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ.

Στην επανάληψη με την έναρξη οι φίλαθλοι της Ενωσης άναψαν καπνογόνα (υπενθυμίζεται ότι η UEFA υποστήριξε ότι, εάν ανάψουν καπνογόνα, η ΑΕΚ απειλείται με κεκλεισμένων των θυρών).

Από εκεί και πέρα με το πάθος των 60.000 οπαδών της, που δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα, η ΑΕΚ μπήκε πιο καλά στο παιχνίδι. Η «Ενωση» πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά άφησε κενά στην άμυνά της, και το πλήρωσε.

Η Μπάγερν, που είναι τεράστια ομάδα, μέσα σε δύο λεπτά μετέτρεψε το πάρτι σε… κηδεία. Αρχικά, στο 62′ ο Χάβι Μαρτίνεθ με σουτ εντός περιοχής με τη μία -δεν τον έχει προλάβει ο Χουλτ- έκανε το 0-1 και στο επόμενο λεπτό ο Λεβαντόφσκι σε κενή εστία, αφού η άμυνα «κοιμήθηκε», το 0-2.

Από το σημείο εκείνο και μετά ο ρυθμός έπεσε και η Μπάγερν πήρε μία εύκολη και δίκαιη νίκη.

Διαιτητής: Αλεκσέι Κουλμπακόβ (Λευκορωσία)

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος (83′ Γκάλο), Σιμόες, Πόνσε, Κλωναρίδης (64′ Μπογέ), Μάνταλος (76′ Αλεφ), Μπακασέτας. 

ΜΠΑΓΕΡΝ (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Κίμιχ, Σίλε, Χούμελς, Ραφίνια, Τιάγκο, Μαρτίνεθ, Χάμες Ροντρίγκεζ (62′ Γκορέτσκα), Ναμπρί (75’ Μίλερ), Ρόμπεν, Λεβαντόφσκι (83′ Βάγκνερ),

—-

«ΟΜΑΔΑ AΛΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ»

Οπως ήταν λογικό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έκρυψε την απογοήτευσή του από την τρίτη διαδοχική ήττα της ομάδας του στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, όμως, παραδέχθηκε την ποιότητα των Γερμανών. «Ηταν δίκαιη η νίκη της Μπάγερν. Είναι άλλου επιπέδου, είχε υπομονή και βρήκε τις ευκαιρίες σε μικρό χρονικό διάστημα να τελειώσει το ματς. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά, προσπάθησαν πολύ» τόνισε ο Ελληνας τεχνικός. Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, οι παίκτες της Μπάγερν, οι οποίοι 10 λεπτά μετά τη λήξη του παιχνιδιού παρέμειναν στον αγωνιστικό χώρο και πήγαν προς τους 3.200 φίλους τους για να πανηγυρίσουν μαζί τη νίκη.

Παρά την ήττα, ο κόσμος της «Ενωσης» καταχειροκρότησε τους ποδοσφαιριστές με τη λήξη της αναμέτρησης, ανανεώνοντας το ραντεβού για την Κυριακή στο ματς με τον Αρη.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...