Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Το φαινόμενο Στέφανος Τσιτσιπάς

❱❱ Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ευρέως γνωστός, ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν ιδέα από τένις χάρη στα εξαιρετικά πρόσφατα κατορθώματά του που τον ανέβασαν στο νούμερο 15 της παγκόσμιας κατάταξης, μόλις στα 20 του χρόνια Κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η πορεία του αυτή καθώς είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα τόσο ξεκάθαρα μεγάλο ταλέντο από την Ελλάδα να διαπρέπει στο τένις και μάλιστα συγχρόνως με την Μαρία Σάκκαρη, η οποία έχει μία επίσης εντυπωσιακή πορεία και βρίσκεται με τη σειρά της στο νούμερο 41 στην αντίστοιχη παγκόσμια κατάταξη των γυναικών.

Συνήθως στην Ελλάδα ασχολούμαστε περισσότερο με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και λιγότερο με το τένις. Αν και η ενασχόληση των Ελλήνων με το στοίχημα είναι έντονη και το τένις είναι παρόν σε όλες τις στοιχηματικές εταιρίες που μπορείτε να βρείτε στο Legalbet.gr, ως Έλληνες επιμένουμε να ασχολούμαστε με τα δημοφιλέστερα ομαδικά αθλήματα. Ο Τσιτσιπάς ωστόσο, ίσως μας αναγκάσει να ενδιαφερθούμε και να παρακολουθήσουμε πολύ περισσότερο τένις απ’ ότι μέχρι τώρα, αφού έχει δώσει δείγματα γραφής που προδιαγράφουν ένα εξαιρετικό μέλλον.

Ο Stef, όπως είναι το παρατσούκλι του, γεννήθηκε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Βουλιαγμένη από Έλληνα πατέρα και Ρωσίδα μητέρα. Ο πατέρας και προπονητής του και η μητέρα του ήταν και οι δύο επαγγελματίες τενίστες στο παρελθόν, η μητέρα του μάλιστα έχει υπάρξει No1 Junior στον κόσμο και είχε παρουσία στο τοπ 200 της παγκόσμιας κατάταξης αργότερα.

Η ενασχόλησή του με το τένις ήρθε όπως ήταν αναμενόμενο φυσικά, αν και είχε ασχοληθεί και με άλλα αθλήματα σαν παιδί, όταν ήταν 9 ετών ανακοίνωσε από μόνος του στον πατέρα του ότι ήθελε να γίνει επαγγελματίας τενίστας. Τα τρία μικρότερα αδέρφια του ασχολούνται και αυτά με το τένις και πλέον έχουν ένα πρότυπο να ακολουθούν. Αν και μόνο 20 ετών, ο Στέφανος μπορεί ήδη να θεωρηθεί ίνδαλμα για πολλούς πιτσιρικάδες πέρα των αδερφιών του, όπως συμβαίνει και με τον Γιάννη Αντετοκούμπο.

Πριν λίγο καιρό κέρδισε τον τελικό του 2018 NextGenerationATP ενώ νωρίτερα, τον Οκτώβριο, κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο ATP στην Στοκχόλμη που παράλληλα ήταν και ο πρώτος που κατακτά ποτέ Έλληνας. Πριν από τους δύο κερδισμένους τελικούς είχε φτάσει σε άλλους δύο, στο BarcelonaOpen και στο CanadianOpen. Ειδικά στο δεύτερο είχε μία εκπληκτική πορεία, παίρνοντας τέσσερις νίκες εναντίον αντιπάλων που βρίσκονταν στο τοπ 10. Στησειράκέρδισετο No 8 Dominic Thiem, το No 10 Novak Djokovic, το No 3 Alexander Zverev καιτο No 6 Kevin Anderson. Ο Τσιτσιπάς έχει επίσης κατακτήσει 5 τίτλους ITFsinglesFutures αλλά και 6 ITF τίτλους Futures στο διπλό. Όλη αυτή η πορεία του τον έχει οδηγήσει στην 15 θέση της παγκόσμιας κατάταξης, κάνοντάς τον το νεαρότερο αθλητή που μπαίνει ποτέ στο τοπ 20.

Την επόμενη σεζόν φαίνεται ότι ο Στέφανος θα μας απασχολήσει αρκετά και δικαιωματικά. Θα γραφτούν πολλά άρθρα για την πορεία και την ζωή του, θα δούμε αφιερώματα για αυτόν και την καριέρα του ενώ δεν αποκλείεται το ενδιαφέρον για τους αγώνες του να συγκεντρώσει και μεγάλες τηλεθεάσεις. Επιπλέον, χάρη στον Τσιτσιπά και την Σάκκαρη η Ελλάδα επιστρέφει έπειτα από 17 χρόνια στο HopmanCup, όπου ανυπομονούμε να τους θαυμάσουμε να παίζουν και μαζί στο μεικτό, στον όμιλο με Ελβετία, ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία. Ο Τσιτσιπάς έχει δηλώσει επίσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ένας από τους στόχους του είναι να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, δείχνοντας σε κάθε ευκαιρία ότι θέλει να μοιραστεί την προσωπική του επιτυχία με την Ελλάδα.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...