Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

«Καθάρισε» ο Φορτούνης

Ο Ολυμπιακός με ηγέτη και σκόρερ τον διεθνή άσο έκανε περίπατο επί της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο και κρατά σφιχτά το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ

Από τον
Χάρη Δάντση

Από την απόγνωση και τις αποδοκιμασίες, στα… αστέρια! Ο κάκιστος Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου μεταμορφώθηκε στο δεύτερο, συνέτριψε 4-1 με ανατροπή την ΑΕΚ στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και πλέον κρατά σφιχτά το εισιτήριο της 2ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο γκολ για τους Ερυθρολεύκους, που αύξησαν στους οκτώ βαθμούς τη διαφορά από την Ενωση, πέτυχε ο Φορτούνης (72′, 87′) και από ένα οι Καμαρά (50′), Χασάν (83′). Οι Κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν με τον Πόνσε (3′) και πλήρωσαν το ότι δεν πέτυχαν δεύτερο τέρμα στο πρώτο μέρος, όταν ήταν καλύτεροι.

Με τους έντεκα που είχε ξεκινήσει στο παιχνίδι κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου παρέταξε και χθες την ομάδα του Πειραιά ο Πέδρο Μαρτίνς. Από την άλλη, ο Μανόλο Χιμένεθ άφησε εκτός αρχικού σχήματος αλλά και αποστολής τον Τσιγκρίνσκι, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην προθέρμανση, ενώ προτίμησε τον Κλωναρίδη, αντί των Μπογέ και Μπακασέτα, για να καλύψει το ένα από τα δύο φτερά της επίθεσης της ΑΕΚ. Μάλιστα, από τα πόδια του 26χρονου μεσοεπιθετικού, που εκμεταλλεύτηκε λανθασμένη πάσα του Βούκοβιτς, ξεκίνησε η φάση του γκολ της Ενωσης, στο οποίο φέρει ευθύνη ο Σα, που ουσιαστικά έστρωσε την μπάλα στον Πόνσε για το 0-1 στο 3′. Από εκεί και έπειτα οι Ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή, αλλά όχι το καθαρό μυαλό για να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα και να διασπάσουν την καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία των Κιτρινόμαυρων, υποπίπτοντας σε πολλά αβίαστα λάθη. Χαρακτηριστική είναι η φάση του 37ου λεπτού, όταν ο Σισέ με κεφαλιά-πάσα παραλίγο να «νικήσει» τον Σα. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας, παρότι δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, είχε δύο καλές επεμβάσεις στις μεγάλες ευκαιρίες του Δικεφάλου, με Μάνταλο (25′) και Πόνσε (26′). Η κακή εικόνα των παικτών του Μαρτίνς, που είχαν μόλις δύο τελικές προσπάθειες σε όλο το πρώτο μέρος (με καλύτερη του Φορτούνη στο 23′) προκάλεσε τις αποδοκιμασίες του κόσμου κατά την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος, οι Πειραιώτες μεταμορφώθηκαν, ισοφάρισαν με σουτ-φωτοβολίδα του Καμαρά στο 50′ και πέτυχαν μεγάλη ανατροπή με τον Φορτούνη στο 72′, που αξιοποίησε λάθος του Σιμόες. Εννιά λεπτά αργότερα, ο Χασάν, ύστερα από όμορφη ενέργεια του Ποντένσε, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ (4-1) περνώντας και τον Μπάρκα ο Φορτούνης στο 87′. Με πρόβλημα τραυματισμού από την αναμέτρηση αποχώρησε ο Χριστοδουλόπουλος (68′).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 4-1
6 Σα
6 Μεριά
6 Σισέ
3 Βούκοβιτς
7 (46′ Τοροσίδης)
6 Τσιμίκας
7 Γκιλιέρμε
7 Καμαρά
5 Ντίας
– (46′ Χριστοδουλόπουλος)
6 (68′ λ.τρ. Γκερέρο)
8 Φορτούνης
7 Ποντένσε
7 Χασάν
7 Μαρτίνς

Μπάρκας 5
Γκάλο 6
Τσόσιτς 4
Οικονόμου 5
Μπακάκης 5
Αλεφ 6
(78′ Γαλανόπουλος) 6
Σιμόες 6
Κλωναρίδης 7
(57′ Μπακασέτας) 6
Μάνταλος 5
(85′ Αλμπάνης) –
Λιβάγια 7
Πόνσε 7
Χιμένεθ 6

ΓΚΟΛ: 50′ Καμαρά, 72′, 87′ Φορτούνης, 83′ Χασάν – 3′ Πόνσε
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καμαρά, Γκιλιέρμε – Οικονόμου, Γαλανόπουλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στίλερ (Γερμανία) 7
ΒΟΗΘΟΙ: Γιόλενμπεκ 8
Γκίτελμαν 8

Ο Μαρτίνς αφιέρωσε τη νίκη στον κόσμο ενώ ο Χιμένεθ ήταν απογοητευμένος

Ανακουφισμένος από τη θετική εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν μετά το τέλος του ντέρμπι ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, που βρισκόταν υπό πίεση μετά τα αρνητικά αποτελέσματα με ΠΑΟΚ και Ντινάμο Κιέβου, ήθελε όσο τίποτα άλλο τη χθεσινή νίκη, τόσο για ψυχολογικούς όσο και για βαθμολογικούς λόγους. «Στο πρώτο μέρος δεν παίξαμε καθόλου καλά. Η ΑΕΚ μάς προκάλεσε προβλήματα και μας δυσκόλεψε. Πολύ απλά στα αποδυτήρια είπα στους παίκτες μου ότι τους εμπιστεύομαι, ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε δεύτερες μπάλες, ότι πιστεύω στην ποιότητα που έχουμε και να δείξουμε ποιοι είμαστε. Δείξαμε αυτό που έπρεπε να δείξουμε από την αρχή. Αφιερώνω τη νίκη στους φανταστικούς μας φιλάθλους. Εδειξαν ότι είναι εδώ για την ομάδα. Διανύουμε δύσκολη περίοδο, δεν είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά οι οπαδοί είναι δίπλα μας», δήλωσε ο Ιβηρας στη Nova.

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Ενωσης Μανόλο Χιμένεθ, εμφανώς απογοητευμένος, υποστήριξε: «Για να μπορέσουμε να παίξουμε στον ίδιο ρυθμό όπως στο πρώτο μέρος, έπρεπε να δώσουμε τα πάντα. Στο πρώτο παίξαμε σαν πρωταθλητές, στο δεύτερο δεν μπορούσαμε να χωρέσουμε στα παπούτσια μας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...