Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Πώς να κρατήσετε τη φόρμα σας με γυμναστική στο σπίτι

Οι έκτακτες υγειονομικές περιστάσεις ανάγκασαν τις περισσότερες χώρες στον κόσμο να πάρουν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων. Σε ότι αφορά τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες τους, αλλά ακόμη και οι υπαίθριες συλλογικές αθλητικές δραστηριότητες απαγορεύτηκαν.

Τι μπορεί να κάνει κάποιος λοιπόν για να κρατήσει τη φόρμα του χωρίς να βγει από την οικία του;

Το #Μένουμε_σπίτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να ακολουθείτε το προσωπικό σας πρόγραμμα διατροφής και εκγύμνασης. Υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρηθείτε υγιείς.

Εφαρμογές για κινητά, βίντεο στο Youtube και διαδικτυακά προγράμματα για κάθε κατηγορία αθλητή και για κάθε άθλημα είναι εύκολα διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Και μόλις ολοκληρώσετε μια επίπονη προπόνηση και έλθει η ώρα για ξεκούραση, τι καλύτερο από μερικά πονταρίσματα σε κουλοχέρηδες στο πρωτοποριακό καζίνο της Netbet, για να ζήσετε έντονες συγκινήσεις χωρίς να αφήσετε το σπίτι σας και χωρίς να επισκεφθείτε κάποιον δημόσιο χώρο.

Ας δούμε λοιπόν μαζί μερικές βασικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε σπίτι, συντηρώντας ή βελτιώνοντας τη φυσική σας κατάσταση, αλλά βοηθώντας επίσης και τη ψυχολογία σας, όταν για κάποιο λόγο είστε αναγκασμένοι να μείνετε στο σπίτι.

Τι θα χρειαστείτε; Απολύτως τίποτε, όλες οι ασκήσεις που περιγράφουμε παρακάτω εκτελούνται χωρίς όργανα και εκμεταλλεύονται το βάρος και την φυσική αντίσταση του σώματος.

1. Κάμψεις

Μια από τις βασικότερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε χωρίς εξοπλισμό είναι οι κάμψεις, που πρέπει να συμπεριλάβετε οπωσδήποτε στη βασική ρουτίνα γυμναστικής που εκτελείτε στο σπίτι. Είναι ιδανικές για να αναπτύξετε το μυϊκό σας σύστημα από τη μέση και πάνω. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, που γυμνάζουν περισσότερο ή λιγότερο διάφορες μυϊκές ομάδες, όπως οι δελτοειδείς και οι θωρακικοί μυς.

Αν είστε αρχάριος στη γυμναστική μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε κάμψεις με τα γόνατα στο έδαφος. Λυγίστε τα χέρια και κινείστε τον κορμό προς τα κάτω μέχρι να ακουμπήσει σχεδόν το έδαφος. Έπειτα τεντώστε τα χέρια και σηκώστε τον κορμό σας. Μπορείτε να αρχίσετε με 4 σετ με 10 ως 12 επαναλήψεις.

Αν νιώσετε ότι μπορείτε να αυξήσετε τον βαθμό δυσκολίας, στηριχθείτε στις μύτες των ποδιών αντί για τα γόνατα.

2. Σκουότ με την πλάτη στον τοίχο

Τα σκουότ γυμνάζουν αποτελεσματικά όλους τους μυς του κάτω μέρους του σώματος. Επίσης βοηθούν στη συντήρηση της σωστής λειτουργίας της άρθρωσης του γονάτου.
Στην άσκηση που προτείνουμε στηρίξετε την πλάτη σας σε έναν τοίχο, κρατώντας την απόλυτα κάθετη. Στη συνέχεια λυγίστε τα πόδια σας με γωνία 90 μοιρών, τεντώστε τα χέρια σας μπροστά και κρατείστε τη στάση αυτή για δεκαπέντε δευτερόλεπτα σε πρώτη φάση. Όταν νιώσετε ότι μπορείτε, αυξήστε τον χρόνο σε τριάντα δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό. Επαναλάβετε την άσκηση 4 φορές.

3. Σανίδα

Η άσκηση που είναι γνωστή ως σανίδα είναι εξαιρετική για να αναπτύξετε το μυϊκό σας σύστημα, ειδικά στην περιοχή του κορμού και των κοιλιακών και για να αυξήσετε την αντοχή σας. Επιπροσθέτως, βοηθά στην συντήρηση της σταθερότητας της σπονδυλικής στήλης και στην ενδυνάμωση των χεριών και των ποδιών.

Στην κλασική σανίδα στηρίζεστε στους αγκώνες και τις μύτες των ποδιών και κρατάτε το σώμα σας σε ευθεία γραμμή για 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...