Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

SPORTS

Nations League: Μαγική πρεμιέρα για την Εθνική – Ο Δουβίκας «ξέρανε» τη Σερβία στο 90’+5’

24/09/2026 - 23:57 | | 3 λεπτά ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Με μια κεφαλιά που ήρθε στην τελευταία ανάσα του αγώνα, ο Τάσος Δουβίκας έβαλε την υπογραφή του σε μια μεγάλη ελληνική βραδιά στο Βελιγράδι. Η Εθνική νίκησε 2-1 τη Σερβία στο «Rajko Mitic», παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 4ο λεπτό, και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την πορεία της στη League A του Nations League.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν περιορίστηκε σε μια μεγάλη εκτός έδρας ανατροπή. Ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο για μεγάλα διαστήματα, δημιούργησε τη μία φάση μετά την άλλη και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 26 τελικές έναντι 9 των Σέρβων. Χρειάστηκε, όμως, να περιμένει μέχρι το 90’+5’ για να πάρει αυτό που αναζητούσε σε όλο το ματς.

Ψυχρολουσία στο 4’, άμεση απάντηση

Το ξεκίνημα ήταν το χειρότερο δυνατό για τη «γαλανόλευκη». Μόλις στο 4’, ο Τάντιτς εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια ανάμεσα σε Κουρμπέλη και Βαγιαννίδη, πέρασε ανάμεσά τους και γύρισε την μπάλα προς το δεύτερο δοκάρι. Ο Ζίβκοβιτς ακολούθησε τη φάση και έγραψε το 1-0.

Η Ελλάδα, όμως, δεν έχασε τον προσανατολισμό της. Δύο λεπτά αργότερα ο Τζόλης δημιούργησε για τον Καρέτσα, το πλασέ του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι.

Οι ευκαιρίες άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη. Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς σταμάτησε τον Τζόλη στο 7’ και τον Καρέτσα στο 14’, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κωστούλας δεν κατάφερε να βρει στόχο από καλή θέση.

Η μεγαλύτερη επέμβαση του Σέρβου τερματοφύλακα στο πρώτο μέρος ήρθε στο 40’, όταν έβγαλε από το «παραθυράκι» το εξαιρετικό πλασέ του Τζόλη.

Ο Τζόλης έφερε το ματς στα ίσα

Η εικόνα δεν άλλαξε μετά την ανάπαυλα. Η Εθνική συνέχισε να ψάχνει το γκολ, με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς να επεμβαίνει ξανά στις προσπάθειες των Καρέτσα και Παυλίδη στο 61’ και το 62’.

Η πίεση απέδωσε τελικά στο 74’. Ο Παυλίδης πέρασε την μπάλα στον Τζόλη μέσα στην περιοχή και ο Έλληνας διεθνής εκτέλεσε εντυπωσιακά. Η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν συμβιβάστηκε με τον βαθμό. Έριξε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα Ιωαννίδη, Δουβίκα και Τεττέη, διατηρώντας παράλληλα τον Τζόλη στην αριστερή πλευρά, με ξεκάθαρη στόχευση το δεύτερο γκολ.

Από το δοκάρι της Σερβίας στο «χτύπημα» του Δουβίκα

Το φινάλε έκρυβε τα πάντα. Στο 90’ η Σερβία έφτασε μια ανάσα από το 2-1, όταν το πλασέ του Γιόβελιτς σταμάτησε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού. Στη συνέχεια της φάσης ο Τζολάκης χρειάστηκε να πραγματοποιήσει μεγάλη επέμβαση στην κοντινή κεφαλιά του Λούκιτς.

Και τότε ήρθε η ελληνική απάντηση

Στο 90’+5’ ο Τσιμίκας ξεχύθηκε από την αριστερή πλευρά και έστειλε με ακρίβεια την μπάλα στην περιοχή. Ο Δουβίκας κινήθηκε μπροστά από την άμυνα των Σέρβων και με δυνατή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2.

Ένα γκολ στην τελευταία φάση, μια ανατροπή μέσα στο Βελιγράδι και τρεις βαθμοί για την Εθνική στην πρεμιέρα της στο Nations League.

Espresso News app
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ESPRESSO NEWS

Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.