Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Ακριβή η μπίρα

«Kαμπάνα» στον ΠΑΟ, χάνει στα χαρτιά το ματς με τον ΠΑΟΚ, -3 στα πλέι οφ, -2 του χρόνου

Εξόντωση! Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Οργανο της Σούπερ Λίγκας εξάντλησε την αυστηρότητά του, επιβάλλοντας στον Παναθηναϊκό για όσα έγιναν στον αγώνα που διακόπηκε με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο τη βαρύτερη τιμωρία που προέβλεπε ο κανονισμός.

Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» έχασαν στα χαρτιά με 3-0 τον αγώνα (διεκόπη στο 54′ και ενώ προηγούνταν στο σκορ του «Δικεφάλου» με 1-0), τους αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί από τα πλέι οφ και δύο από το πρωτάθλημα της νέας σεζόν, τους επιβλήθηκε τιμωρία δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών (θα την εκτίσουν στο νέο πρωτάθλημα), ενώ καλούνται να πληρώσουν και χρηματικό πρόστιμο ύψους 41.500 ευρώ. 

Ο δικαστής δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ούτε το ότι με ενέργειες της «πράσινης» ΠΑΕ εντοπίστηκε ο οπαδός που έριξε το κουτί μπίρας που χτύπησε στο κεφάλι τον Βλάνταν Ιβιτς.

Η βαθμολογία 

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η βαθμολογία των πλέι οφ άλλαξε δραματικά, καθώς στην κορυφή βρίσκεται πλέον ο ΠΑΟΚ με 11 βαθμούς, η ΑΕΚ παραμένει στους 9, αλλά πλέον είναι δεύτερη, ο Παναθηναϊκός έπεσε στους 5 και ο Πανιώνιος διατηρείται στους 4.

Οι άνθρωποι του «Τριφυλλιού» θα ασκήσουν έφεση, όπως γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή τους, τονίζοντας ωστόσο ότι «ο Παναθηναϊκός, επειδή δεν επιδιώκει να έχει σχέσεις με την κυβέρνηση, την ΕΠΟ και την Αθλητική Δικαιοσύνη, αποτελεί σταθερά το εξιλαστήριο θύμα πάνω στο οποίο εφαρμόζονται σε ετήσιο βαθμό οι πλέον αυστηρές ποινές». Μάλιστα, υπενθύμισαν ότι «τη σεζόν 2014-15 για την προκλητική συμπεριφορά του προπονητή της αντίπαλης ομάδας, που ξεσήκωσε τον κόσμο, τιμωρηθήκαμε με μηδενισμό, αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 100.000 ευρώ πρόστιμο (για το ματς Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, που ολοκληρώθηκε με νίκη της ομάδας μας με 2-1)», αλλά και ότι «τη σεζόν 2015-16, για μια φωτοβολίδα, με μηδενισμό, αφαίρεση τριών βαθμών, τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 190.000 ευρώ πρόστιμο, μαζί με την απόφαση του υφυπουργού Κοντονή να κλείσει τη θύρα 13 μέχρι τη λήξη της σεζόν, μαζί με επιπλέον 90.000 ευρώ πρόστιμο (για το ματς Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που δεν ξεκίνησε ποτέ)».

Η έφεση ενδέχεται πάντως να μπλοκάρει τη βαθμολογία των πλέι οφ και να υπάρξει πρόβλημα με τις ομάδες που θα αγωνιστούν στην Ευρώπη.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...