FIFA – UEFA: Αλλαγές ή Grexit

Σοβαρός είναι ο κίνδυνος απομόνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, αν οι τέσσερις ισχυρές ομάδες της χώρας δεν κάνουν αυτά που ζητούν οι FIFA και UEFA. Συγκεκριμένα, οι δύο ομοσπονδίες έστειλαν μήνυμα ότι αν οι «μεγάλοι» δεν στηρίξουν, ώστε να περάσουν οι αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ, τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο θα δει την πόρτα της εξόδου…

Νωρίς το πρωί η αντιπροσωπία των διεθνών συνομοσπονδιών συναντήθηκε με τον Μάκη Γκαγκάτση (ΠΑΟΚ), στις 10 με τους Παναγόπουλο, Μπαλωμένο (Παναθηναϊκός), στις 11 με τον Γιάννη Βρέντζο (Ολυμπιακός) και στις 12 με τον Μηνά Λυσάνδρου (ΑΕΚ). Σύμφωνα με πληροφορίες , η αντιπροσωπία FIFA και UEFA ζήτησε, εν όψει της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ στις 30 Ιουνίου, να περάσουν όλες οι αλλαγές που έχουν προτείνει για το καταστατικό και τους κανονισμούς. Συγκεκριμένα:

• Να αυξηθεί η δύναμη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στις συνελεύσεις της ΕΠΟ και να αποτελεί το 22% με 25% του σώματος.

• Να μειωθεί συνολικά το εκλογικό σώμα και κάθε ένωση να έχει μία ψήφο και όχι τρεις, ενώ από μία ψήφο θα έχει και κάθε ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας.

• Να μειωθεί ο αριθμός των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ από 21 σε 15!

• Να καταργηθούν πολλές από τις επιτροπές της ΕΠΟ.

• Να δημιουργηθεί μια επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με συμμετοχή και του προέδρου της ΕΠΟ, που θα συζητάει προκαταρκτικά όλα τα θέματα και θα εισηγείται.

Για τα παραπάνω ζητήματα οι εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA ήταν κάθετοι και είπαν ξεκάθαρα στους εκπροσώπους των ΠΑΕ ότι αν αυτά δεν προχωρήσουν άμεσα, τότε θα αποσύρουν την «επιτροπή εξομάλυνσης», το ελληνικό ποδόσφαιρο θα απομονωθεί και θα πάμε σε… ποδοσφαιρικό Grexit!

Σε ό,τι αφορά τη διαιτησία, FIFA και UEFA δεν δέχτηκαν να γίνει η παραμικρή κουβέντα με τις ΠΑΕ, ωστόσο ο Παναθηναϊκός -κυρίως- αναφέρθηκε και σε αυτό το ζήτημα και τα προβλήματα που υπάρχουν. Σήμερα το πρωί, FIFA και UEFA θα συναντηθούν με αντιπροσωπία των υπόλοιπων 12 ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας.

Wonder boy!

30 και super mom

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα «έσπασε» στη Βανδή παρέα με τον κούκλο γιο της

Η ίδια πόσταρε φωτογραφίες και έγραψε: «Μα τι βραδιά κι αυτή! Ξημερώσαμε! Πάντα τέτοιες χαρές εύχομαι σε όλο το κόσμο!

Δημήτρης Στάμου: Θυμάστε τον παρουσιαστή ειδήσεων του ΑΝΤ1 – Δείτε πώς είναι σήμερα

Ο Δημήτρης Στάμου υπήρξε παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 επί σειρά ετών αλλά εδώ και 15 χρόνια έχει αφήσει πίσω του την τηλεόραση.

«Άννα, έτσι δεν κάνουν ούτε τα 15χρονα»

«Άδειασε» την Αννα Βίσση η Χριστίνα Πολίτη στο πλατό...

Ο Μπισμπίκης junior έφυγε μόνος για το πρώτο του ταξίδι – Το συγκινητικό μήνυμα της Κωνσταντίνας Μπεκιάρη

Η Κωνσταντίνα Μπεκιάρη το πρωί της Πέμπτης συνόδευσε τον γιο της, Μιχάλη στο αεροδρόμιο για να φύγει ταξίδι με την ομάδα μπάσκετ που παίζει.

Πατέρας 19χρονης Μυρτώς: «Η σύζυγός μου είναι σε απελπιστικά άσχημη ψυχολογία, σαν φυτό»

Ο πατέρας της Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» για την άσχημη ψυχολογική κατάσταση της μητέρας της.

Πρωταγωνίστρια γιόρτασε τα γενέθλιά της λίγους μήνες μετά το διαζύγιό της

Αρχές του 2026 η ηθοποιός πήρε διαζύγιο μετά από 16 χρόνια γάμου και τρία παιδιά

Μίνα Καραμήτρου: Το μήνυμα όλο νόημα στον αέρα και η απουσία Στραβελάκη

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, η Μίνα Καραμήτρου βρέθηκε μόνη...