Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Στην αντεπίθεση

❱❱ Εργαζόμενοι στο ΑΚΡΟΠΟΛ τα βάζουν (κάνοντας αντισυγκέντρωση) με εκείνους που ζητούν να κατέβει το «Jesus Christ Superstar»Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Διαμαρτυρία κόντρα στη… διαμαρτυρία για τη θεατρική παράσταση που αναφέρεται στον Χριστό! Την ερχόμενη Πέμπτη στις 18.00 οι ηθοποιοί, η σκηνοθέτις και όλοι οι εργαζόμενοι στο Θέατρο Ακροπόλ, όπου ανεβαίνει το μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar», θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το θέατρο, απέναντι σε όλους εκείνους που συγκεντρώνονται έξω από τον χώρο, με σκοπό να σταματήσουν την παράστασή τους.

«Δυστυχώς, παρ’ όλες τις μηνύσεις και τις αναφορές στην Εισαγγελία δεν έχουμε ούτε μία σύλληψη ή προσαγωγή των ατόμων που καθημερινά προβαίνουν σε αυτές τις έκνομες ενέργειες, οι περισσότερες εκ των οποίων διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες παρακολουθούν αμέτοχες» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, καλώντας παράλληλα την Πολιτεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης «να πάψουν να παριστάνουν τον “Πόντιο Πιλάτο” και να δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση πως ο φόβος δεν θα περάσει στην τέχνη».

«Αντιχριστιανικό θέμα»

Οπως πρώτη η «Espresso» έφερε στο φως της δημοσιότητας, από τις 9 Φεβρουαρίου που άρχισαν οι παραστάσεις, έξω από το θέατρο συγκεντρώνονται διαμαρτυρόμενοι για το «αντιχριστιανικό θέμα», όπως το χαρακτηρίζουν, του έργου των Andrew Lloyd Webber και Tim Rice, το οποίο, κατά τα άλλα, ανεβαίνει τρίτη φορά στη χώρα μας. Ως αυτόπτες μάρτυρες μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι έξω από το θέατρο επικρατεί σε κάθε παράσταση έκρυθμο κλίμα!

Τις προηγούμενες μέρες μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων πέταξαν μπογιές στην πρόσοψη του θεάτρου, ενώ κάθε φορά λούζουν με βρισιές και κατάρες τους ηθοποιούς και το κοινό που καταφθάνει στο θέατρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Μιχάλης Κουινέλης βρίσκεται σε κάθε παράσταση έξω από το θέατρο για να προστατεύσει την εγκυμονούσα αγαπημένη του Ηβη Αδάμου, η οποία πρωταγωνιστεί στο έργο. «Από την πρώτη μέρα οι ομάδες αυτές προσπαθούν να συγκροτήσουν έναν φανατικό όχλο, ώστε να δημιουργήσουν ακραία επεισόδια, με σκοπό να κατέβει η παράσταση. Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και το δικαίωμα της προάσπισης της εργασίας μας» καταλήγουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...