Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Ατάκες-φαρμάκι, δάκρυα και μια… τούμπα για Οσκαρ!

❱❱ Αστοχίες, ευτράπελα και ηχηρές απουσίες που έχουν σημαδέψει τις τελετές απονομής των βραβείωνΑπό την
Κατερίνα Νικολοπούλου 

Τα 90 χρόνια ιστορίας των Οσκαρ δεν έχουν γραφτεί πάντα με καλοσύνη και αψεγάδιαστες παρουσίες. Υπήρξαν χοντράδες, αστοχίες και τσουχτερές ατάκες, από αυτές που υπαγορεύει κατά κανόνα ο πληγωμένος υπερτροφικός εγωισμός των σταρ που δεν έφυγαν αγκαλιά με το χρυσό αγαλματίδιο.

taylorΤο βραβείο της πιο φαρμακερής ατάκας θα μπορούσε να πάρει δικαίως η Σίρλεϊ Μακλέιν, όταν το 1961 έχασε το Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου από την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, επειδή η δεύτερη έδινε μάχη τότε με μια πολύ επικίνδυνη πνευμονία.

Αυτό φαίνεται ότι μέτρησε στο κριτήριο των ψηφοφόρων και η Μακλέιν, όταν την είδε να έχει αρκετές δυνάμεις για να παραστεί στην τελετή και να παραλάβει το βραβείο, αστειεύτηκε λέγοντας «έχασα εξαιτίας μιας τραχειοτομής»!

Αντίθετα με την Τέιλορ που πήγε στην τελετή ακόμα και ύστερα από πνευμονία, υπάρχουν σταρ που παίρνουν βραβείο σνομπισμού. Το σχετικό… βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου πηγαίνει στην Κάθριν Χέμπορν, η οποία κέρδισε τέσσερα Οσκαρ αλλά δεν τα παρέλαβε. Οσο για τον άνδρα που επέδειξε το ίδιο attitude, είναι ο Γούντι Αλεν, ο οποίος ήταν υποψήφιος 24 φορές. Εμφανίστηκε μόνο το 2002 για να τιμήσει τη Νέα Υόρκη μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το «βραβείο» πολιτικής μανούρας θα κέρδιζε άνετα ο Μάρλον Μπράντο, ο οποίος στην τελετή του 1973 δεν εμφανίστηκε για να παραλάβει το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Νονός». Εστειλε στο πόδι του την Απάτσι Σασίν Λιτλφέδερ, η οποία εξήγησε ευγενικά από σκηνής ότι ο Μπράντο διαμαρτύρεται για τον τρόπο που παρουσιάζονται οι γηγενείς Αμερικανοί από το Χόλιγουντ. Οσο για το βραβείο μεγαλύτερης αδιακρισίας, αυτό ανήκει δικαιωματικά στον Τομ Χανκς, ο οποίος, όταν παρέλαβε το βραβείο του για την ταινία «Philadelphia», στην ευχαριστήρια ομιλία του αποκάλυψε ότι ο δάσκαλός του στην υποκριτική Ρόλεϊ Φάρνσγορθ ήταν γκέι. Τέσσερα χρόνια αργότερα αυτή η «πατάτα» του Χανκς ενέπνευσε την κωμωδία «In & out».

Η ερμηνεία

Πάλι στον τομέα της ευχαριστήριας ομιλίας, αξιομνημόνευτη -και όχι για καλό λόγο- είναι η Γκουίνεθ Πάλτροου. Στην τελετή του 1999 άρχισε να κλαίει από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι κέρδισε το βραβείο για την ερμηνεία της στην ταινία «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» και δεν σταμάτησε, αφού όταν ανέβηκε στη σκηνή μετά βίας καταλάβαινε κανείς τι έλεγε, αν και ήταν πολύ εκτενής η λίστα των ευχαριστιών της, που άρχιζε από τον νονό της και έφτανε στον ατζέντη της.

Και τα ρούχα δεν θα γινόταν να μην έχουν μια αναφορά σε αυτό το χρονικό της αστοχίας. Ακόμα μνημονεύεται το φόρεμα με το οποίο εμφανίστηκε η Cher το 1988. Η δημιουργία του Bob Mackie με το σουτιέν και τις πούλιες που μετά βίας κάλυπταν τα απόκρυφά της συζητήθηκε περισσότερο και από το βραβείο της εκείνη τη χρονιά για την ταινία «Moonstruck». To φόρεμα έκανε τη ζημιά του και στην περίπτωση της Τζένιφερ Λόρενς, η οποία το 2013, όταν ανέβαινε στη σκηνή να παραλάβει το Οσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία «Οδηγός αισιοδοξίας», πάτησε το φόρεμά της, δημιουργία Dior, και έπεσε. Οπως εξομολογήθηκε η ίδια αργότερα, αυτό συνέβη επειδή δεν άκουσε τη συμβουλή του στιλίστα της «κλότσα, πάτα, κλότσα, πάτα», η οποία επιβαλλόταν από το τεράστιο φουρό της τουαλέτας της.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...