Καθολική ντροπή!

❱❱ Αποκαλύψεις-σοκ για 300 ιερείς στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ που κακοποιούσαν σεξουαλικά 1.000 παιδιάΞέπλεναν τα στόματα των παιδιών με αγιασμό και τα ανάγκαζαν να στέκονται γυμνά όπως ο Ιησούς για να ικανοποιούν τις άρρωστες ορέξεις που έκρυβαν επιμελώς κάτω από τα καθολικά τους ράσα. 

Πάνω από 300 ιερείς στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ κατηγορούνται ότι κακοποίησαν 1.000 παιδιά -αγόρια και κορίτσια- από τη δεκαετία του ’40, όπως προκύπτει από έκθεση των δικαστικών Αρχών, που δείχνει επίσης και συγκάλυψη από υψηλόβαθμα στελέχη της Καθολικής Εκκλησίας.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση ιερέα που βίασε ένα επτάχρονο κορίτσι ενώ το επισκεπτόταν στο νοσοκομείο όπου είχε υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης των αμυγδαλών του, ενώ άλλος ιερέας ανάγκασε εννιάχρονο αγόρι να του κάνει μια σεξουαλική πράξη μετά την ολοκλήρωση της οποίας ξέπλυνε το στόμα του παιδιού με αγιασμό. Επίσης, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα Τζος Σαπίρο, ομάδα ιερέων από το Πίτσμπουργκ κατηγορείται ότι ανάγκασε ένα παπαδοπαίδι να ξεγυμνωθεί και να ποζάρει όπως ο Ιησούς στον σταυρό για να το φωτογραφήσουν. Η τελική έκθεση, που συντάχθηκε από ένα σώμα ενόρκων στους οποίους είχαν δοθεί τα συμπεράσματα της έρευνας, αναφέρει ότι «σχεδόν όλα τα αδικήματα» έχουν πλέον παραγραφεί και δεν είναι δυνατόν να ασκηθούν ποινικές διώξεις στους δράστες. Μόνο δύο ιερείς έχουν διωχθεί, ο ένας για σωρεία σεξουαλικών επιθέσεων σε παιδιά, με την πιο πρόσφατη από αυτές να ανάγεται στο 2010.

Κάτω των 10 ετών

Παρά την παραγραφή, οι ένορκοι αποφάσισαν να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα δεκάδων ιερέων που κατηγορήθηκαν για παιδεραστία. Στην έκθεση γίνεται λόγος για κακοποίηση παιδιών ηλικίας ακόμη και κάτω των 10 ετών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σώμα ενόρκων δημοσιοποιεί έκθεση για περιπτώσεις παιδεραστίας εντός των κόλπων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ. Είναι όμως η πρώτη φορά που αποκαλύπτονται τόσο πολλές περιπτώσεις.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ