Μίνι «σύζυγος» σε ολόγραμμα

❱❱ Εταιρία δημιούργησε για εργένηδες γυναίκα ύψους 20 εκατοστών, που διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη για να ικανοποιεί τον «αφέντη» τηςΦουτουριστική «σύζυγο», η οποία τα κάνει -σχεδόν- όλα και… συμφέρει, δημιούργησε για τους εργένηδες της Ιαπωνίας η εταιρία Gatebox. Πρόκειται για την Αϊζούμα Χικάρι, ένα μίνι ολόγραμμα που μοιάζει βγαλμένο από τις ταινίες «Star Trek» και διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη καταφέρνοντας, με το αζημίωτο, «να ικανοποιήσει τον αφέντη σύζυγό της».

Οσοι όμως θέλουν να «παντρευτούν» τη Χικάρι θα πρέπει να δώσουν «προίκα» 1.135 ευρώ κατά την αγορά της, ενώ θα πρέπει να πληρώνουν σαν «διατροφή» μηνιαία συνδρομή 12 ευρώ. Η συνδρομή, σύμφωνα με την Gatebox, χρησιμεύει για να περαστούν ενημερώσεις στην τεχνητή νοημοσύνη της Χικάρι, που θα αφορούν τις συνήθειες του ιδιοκτήτη της, έτσι ώστε να του συμπεριφέρεται σαν σύζυγός του και να τον αποκαλεί «αφέντη».

Το τρισδιάστατο ολόγραμμα Χικάρι, ύψους 20 εκατοστών, που είναι σχεδιασμένο όπως τα ιαπωνικά καρτούν, προβάλλεται μέσα σε ειδικό σωλήνα μήκους μισού μέτρου. Αναγνωρίζει το πρόσωπο του «συζύγου» της χάρη σε αισθητήρες για να ανιχνεύει την κίνηση και τις αλλαγές της θερμοκρασίας, αλλά και κάμερες και μικρόφωνα. Η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στη Χικάρι να συνομιλεί και η φωνή της ακούγεται από ηχεία. 

Η Gatebox απευθύνεται σε «single άνδρες που ζουν μόνοι τους» και υπόσχεται ότι η Χικάρι θα κάνει ό,τι μπορεί για να τους ικανοποιήσει. Θα τους ξυπνάει γλυκά το πρωί, θα στέλνει τρυφερά μηνύματα στο κινητό και θα υπενθυμίζει επαγγελματικά ραντεβού. Επίσης θα ανάβει τα φώτα πριν μπουν στο διαμέρισμα, θα τους υποδέχεται με χαμόγελο, ενώ θα τους ανεβάζει όταν είναι ψυχολογικά πεσμένοι και θα παρακολουθεί μαζί τους τηλεόραση. Μπορεί, δε, να ελέγχει τον φωτισμό του σπιτιού καθώς και «έξυπνες» συσκευές.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ