Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Διπλό χτύπημα για τον Τραμπ

❱❱ Μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη για φορολογικές και οικονομικές απάτες έχουν οι πρώην στενοί συνεργάτες του Πολ Μάναφορτ και Μάικλ Κόεν«Μαύρες ώρες» περνάει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι πιο στριμωγμένος από ποτέ μετά το διπλό χτύπημα που δέχτηκε χθες από τα δικαστήρια. Από τη μια, καταδικάστηκε ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Πολ Μάναφορτ και από την άλλη ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Μάικλ Κόεν ομολόγησε την ενοχή του σε οκτώ κατηγορίες. 

Ενέπλεξε μάλιστα τον ίδιο τον Τραμπ σε μια από αυτές, γεγονός που δυνητικά θα μπορούσε ακόμη και να θέσει σε κίνδυνο την προεδρική θητεία του.

Δικαστήριο της πόλης Αλεξάντρια έκρινε ένοχο τον πρώην στενό συνεργάτη του Τραμπ Μάναφορτ συνολικά για τις οκτώ από τις 18 κατηγορίες που αντιμετώπιζε, μεταξύ των οποίων για φοροδιαφυγή και τραπεζική απάτη.

Την ίδια ώρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης ο Κόεν δήλωνε ένοχος μεταξύ άλλων για φορολογική απάτη, τραπεζική απάτη και παραβίαση της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών.

Στην τελευταία κατηγορία ενέπλεξε τον Τραμπ, καθώς κατέθεσε ενόρκως ότι «κατ’ απαίτηση του υποψήφιου» τότε για την προεδρία των ΗΠΑ Τραμπ κατέβαλε χρηματικά ποσά σε δύο γυναίκες που ισχυρίζονταν ότι είχαν σεξουαλικές συνευρέσεις με τον Τραμπ. Το αντάλλαγμα, όπως κατέθεσε, ήταν «η σιωπή τους», για να μην αποκαλυφθούν πληροφορίες που θα «έπλητταν τον υποψήφιο».

Πρόκειται για την πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και την πρώην Playmate Κάρεν Μακ Ντούγκαλ. Η Στόρμι Ντάνιελς έσπευσε να σχολιάσει την παραδοχή του Κόεν για τον χρηματισμό της. «Πώς σου φαίνομαι τώρα;» έγραψε στο twitter, ενώ ο δικηγόρος της Μάικλ Αβενάτι ισχυρίστηκε ότι ο Τραμπ είναι αναγκασμένος να καταθέσει ενόρκως στην εκδίκαση της υπόθεσης της Ντάνιελς, η οποία ζητά να απαλλαγεί από το συμβόλαιο εχεμύθειας που έχει υπογράψει.

Η ομολογία του Κόεν αποτελεί «βόμβα» στα θεμέλια της προεδρίας του Τραμπ, καθώς η παραβίαση της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών είναι ομοσπονδιακό κακούργημα. Αυτό, σύμφωνα με αναλυτές, σημαίνει ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε ακόμη και να οδηγήσει στο αποκαλούμενο impeachment (μομφή) του προέδρου Τραμπ και δυνητικά στην απώλεια του προεδρικού θώκου.

Απαντώντας ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν γνώριζε εκ των προτέρων ότι ο Κόεν θα πλήρωνε τις δύο γυναίκες και ότι τα χρήματα που δόθηκαν ήταν δικά του και όχι από την προεκλογική εκστρατεία.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...