Διπλό χτύπημα για τον Τραμπ

❱❱ Μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη για φορολογικές και οικονομικές απάτες έχουν οι πρώην στενοί συνεργάτες του Πολ Μάναφορτ και Μάικλ Κόεν«Μαύρες ώρες» περνάει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι πιο στριμωγμένος από ποτέ μετά το διπλό χτύπημα που δέχτηκε χθες από τα δικαστήρια. Από τη μια, καταδικάστηκε ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Πολ Μάναφορτ και από την άλλη ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Μάικλ Κόεν ομολόγησε την ενοχή του σε οκτώ κατηγορίες. 

Ενέπλεξε μάλιστα τον ίδιο τον Τραμπ σε μια από αυτές, γεγονός που δυνητικά θα μπορούσε ακόμη και να θέσει σε κίνδυνο την προεδρική θητεία του.

Δικαστήριο της πόλης Αλεξάντρια έκρινε ένοχο τον πρώην στενό συνεργάτη του Τραμπ Μάναφορτ συνολικά για τις οκτώ από τις 18 κατηγορίες που αντιμετώπιζε, μεταξύ των οποίων για φοροδιαφυγή και τραπεζική απάτη.

Την ίδια ώρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης ο Κόεν δήλωνε ένοχος μεταξύ άλλων για φορολογική απάτη, τραπεζική απάτη και παραβίαση της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών.

Στην τελευταία κατηγορία ενέπλεξε τον Τραμπ, καθώς κατέθεσε ενόρκως ότι «κατ’ απαίτηση του υποψήφιου» τότε για την προεδρία των ΗΠΑ Τραμπ κατέβαλε χρηματικά ποσά σε δύο γυναίκες που ισχυρίζονταν ότι είχαν σεξουαλικές συνευρέσεις με τον Τραμπ. Το αντάλλαγμα, όπως κατέθεσε, ήταν «η σιωπή τους», για να μην αποκαλυφθούν πληροφορίες που θα «έπλητταν τον υποψήφιο».

Πρόκειται για την πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και την πρώην Playmate Κάρεν Μακ Ντούγκαλ. Η Στόρμι Ντάνιελς έσπευσε να σχολιάσει την παραδοχή του Κόεν για τον χρηματισμό της. «Πώς σου φαίνομαι τώρα;» έγραψε στο twitter, ενώ ο δικηγόρος της Μάικλ Αβενάτι ισχυρίστηκε ότι ο Τραμπ είναι αναγκασμένος να καταθέσει ενόρκως στην εκδίκαση της υπόθεσης της Ντάνιελς, η οποία ζητά να απαλλαγεί από το συμβόλαιο εχεμύθειας που έχει υπογράψει.

Η ομολογία του Κόεν αποτελεί «βόμβα» στα θεμέλια της προεδρίας του Τραμπ, καθώς η παραβίαση της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών είναι ομοσπονδιακό κακούργημα. Αυτό, σύμφωνα με αναλυτές, σημαίνει ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε ακόμη και να οδηγήσει στο αποκαλούμενο impeachment (μομφή) του προέδρου Τραμπ και δυνητικά στην απώλεια του προεδρικού θώκου.

Απαντώντας ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν γνώριζε εκ των προτέρων ότι ο Κόεν θα πλήρωνε τις δύο γυναίκες και ότι τα χρήματα που δόθηκαν ήταν δικά του και όχι από την προεκλογική εκστρατεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αρνήθηκε να παίξει θέμα η Φαίη Σκορδά: «Παρακαλώ πολύ δεν θέλω να συμμετέχουμε σε αυτό»

Η Φαίη Σκορδά κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Παρασκευής αρνήθηκε να παίξει το θέμα με

Γωγώ Μαστροκώστα: Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση

Η Γωγώ Μαστροκώστα δίνει μία ακόμα μάχη για τη ζωή της. Πριν μερικά χρόνια είχε νοσήσει σοβαρά αλλά με θεραπείες και δύναμη επανήλθε στην καθημερινότητά της.

Στο πλευρό του γιου της στην πρεμιέρα του – Είναι η μαμά Έλληνα πρωταγωνιστή

Η χαμογελαστή κυρία της φωτογραφίας είναι μητέρα του

Γιάννος Περλέγκας: Αυτοί οι ηθοποιοί ήταν οι γονείς του

Ο Γιάννος Περλέγκας έκανε είσοδο εδώ και λίγες ημέρες στη σειρά «Να μ’αγαπάς» και έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές των ηρώων.

Η νέα ανακοίνωση για τη Σία Κοσιώνη που θα συζητηθεί

Η αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη από τον ΣΚΑΙ προκάλεσε έκπληξη και συζητήθηκε όσο τίποτα τις τελευταίες ημέρες.

Αγνώριστη η Δήμητρα Στογιάννη – Άλλαξε το λουκ των μαλλιών της

Η Δήμητρα Στογιάννη άφησε πίσω της το μαύρο μαλλί και έγινε κοκκινομάλλα. Η καταξιωμένη ηθοποιός πόσταρε φωτογραφίες με το νέο της λουκ και έγραψε

Παπαματθαίου: «Έχουμε τον θάνατο της δεύτερης μαθήτριας και εσείς προβάλλετε το έκτρωμα της Eurovision»

Ο  Τάκης Παπαματθαίου πριν λίγες ώρες άνεβασε στον προσωπικό...