Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ο Μάνεσης μετακόμισε και κάνει restart!

❱❱ Ο δημοσιογράφος λίγο πριν από τη φετινή πρεμιέρα του στον Alpha μιλάει για τις εκλογές, τα Μνημόνια και το νέο στούντιοΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Ενημερωθήκαμε μαζί του, ταξιδέψαμε, συνδεθήκαμε ζωντανά με κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου. Το «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» ήταν, την τηλεοπτική σεζόν που μας πέρασε, η άλλη πλευρά της ενημέρωσης!

Ο Νίκος Μάνεσης, που και φέτος θα συνεχίσει με όλα εκείνα που συμβαίνουν γύρω μας, από αυτό το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 στον Alpha, θα σχολιάζει την επικαιρότητα σε μια ζώνη που ουσιαστικά εκείνος δημιούργησε στον σταθμό και την πήγε… σφαίρα στη θεαματικότητα. Ο δημοσιογράφος, άλλωστε, ξέρει να συνδυάζει την ενημέρωση και την ψυχαγωγία, καθώς εκείνος πρώτη φορά την «πάντρεψε» το 1999 στον ΑΝΤ1 με το μαγκαζίνο «Στούντιο με θέα».

Αυτήν τη φορά στον Αlpha έφερε και ταξιδιωτικό αέρα με την επίσης επιτυχημένη εκπομπή του -και βραβευμένη από το Ιδρυμα Μπότση- «60 λεπτά Ελλάδα». Αυτό το καλοκαίρι, μάλιστα, ο δημοσιογράφος ξάφνιασε τους πάντες όταν πήρε το μικρόφωνο και έκανε αυτό που γνωρίζει καλύτερα: ρεπορτάζ και μάλιστα σε έναν τόπο όπως το Μάτι, όπου γράφτηκε μία από τις χειρότερες τραγωδίες για την Ελλάδα τον 21ο αιώνα. Συναντήσαμε τον Νίκο Μάνεση και μιλήσαμε για όλα, αρχής γενομένης από τα τελευταία τραγικά γεγονότα. «Για μένα δεν υπάρχουν ασύμμετρα φαινόμενα, υπήρχε ασύμμετρη ασυνεννοησία. Πραγματικά πότε θα πάψουν οι κυβερνήσεις να αντιπολιτεύονται τον εαυτό τους;» λέει στην «Espresso».

Με τι θα ξεκινήσει φέτος την εκπομπή του; «Με αυτό που πρέπει. Με τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, που αποτελεί πάντα ένα πολιτικό γεγονός. Μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό θεωρώ ότι η κυβέρνηση θα κάνει μια “αντεπίθεση” στην κοινωνία με αυξήσεις μισθών και μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Πιστεύω ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί μεγάλη φθορά, γι’ αυτό θα πρέπει να αρχίσει τις παροχές στη μεσαία τάξη, που κρατά ουσιαστικά την οικονομία αυτής της χώρας» αναφέρει και προσθέτει: «Κατά την άποψή μου δεν βλέπω να γίνονται εκλογές σύντομα και θα γίνουν -εκτός απροόπτου- στην καθορισμένη ώρα τους. Θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον ως πολίτης και ως δημοσιογράφος να δω τώρα που φύγαμε από τα Μνημόνια τι ελαφρύνσεις θα γίνουν στον ελληνικό λαό. Αν δεν μειωθούν οι φόροι, αν δεν αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, για να αρχίσουν να καταναλώνουν οι πολίτες, ανάπτυξη δεν θα έρθει στη χώρα» τονίζει.

Μεταβατική περίοδος

Ολοκληρώνοντας την κουβέντα μας τον ρωτάμε και για τη συνεργασία Alpha – Star: «Η ψηφιοποίηση στην τηλεόραση θα φέρει πολλά έξοδα και χρειάζονται ενωμένες δυνάμεις. Ναι, ο ενημερωτικός τομέας του Αlpha μετακομίζει στα κτίρια του Star στην Κάτω Κηφισιά.
Για εμάς που θα μετακομίσουμε σε νέα λημέρια το τοπίο είναι λίγο ομιχλώδες. Η αλήθεια είναι ότι στον Alpha o ενημερωτικός τομέας ήταν δομημένος άρτια, λειτουργούσαμε με ελευθερία, χωρίς γραφειοκρατία, με μεγάλα στούντιο, κάμερες. Θα περάσουμε μια μεταβατική περίοδο προσαρμογής. Είναι περίοδος για ζέσταμα και εύχομαι να μην κάψουμε τους μυς μας. Ο στόχος είναι σε δύσκολες εποχές να χαμηλώσουμε το κόστος. Μακάρι να το καταφέρουμε με τη λογική των πιο ευέλικτων στούντιο» αναφέρει.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...