Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

Λιλιπούτειοι μάγειρες εν δράσει

❱❱ Τις 2.000 έφθασαν οι συμμετοχές στον διαγωνισμό του «MasterChef Junior», που κάνει απόψε πρεμιέρα στο StarΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Τα ταμείον είναι μείον, αλλά η χύτρα θα κοχλάσει και τη νέα τηλεοπτική σεζόν! Γιατί όλα φαίνεται ότι μπορεί να τα κόψει ο Ελληνας, εκτός από το μαγείρεμα και το καλό φαγητό.
Τα κανάλια, λοιπόν, έχουν πιάσει το νόημα και, αφού οι τηλεθεατές είναι καλοφαγάδες, τους προσφέρουν εκπομπές μαγειρικής για όλα τα γούστα, ακόμη και με παιδιά μάγειρες!

Ετσι, ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής επιστρέφει στο Star για να αναδείξει τον επόμενο Ελληνα Master Chef, αλλά Junior! H πρεμιέρα θα γίνει απόψε στις 21.00 και η εκπομπή θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή την ίδια ώρα.

Προκλήσεις

Η συγκεκριμένη παραγωγή δίνει την ευκαιρία σε ταλαντούχα παιδιά να επιδείξουν τις μαγειρικές ικανότητες και την αγάπη τους για το φαγητό, μέσα από μια σειρά νόστιμων και διασκεδαστικών προκλήσεων. Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις συμμετοχής στο «MasterChef Junior» ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και προσδοκία, με τον αριθμό τους να φτάνει τις 2.000!

Παιδάκια συνοδευόμενα από τους γονείς τους, τα αδέλφια, τους παππούδες ή, σε κάποιες περιπτώσεις, από το αγαπημένο κουκλάκι τους ταξίδεψαν από όλη τη νησιωτική και την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και από την Κύπρο. Οι υποψήφιοι μικροί μάγειρες πέρασαν από κάστινγκ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και γεύσεις και μυρωδιές από τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ηπειρο, την Πελοπόννησο, την Αλεξανδρούπολη, την Κρήτη, τη Λέσβο, την Κεφαλλονιά γέμισαν το πλατό της εκπομπής!

Μετά την ολοκλήρωση των οντισιόν, οι λιλιπούτειοι επίδοξοι μάγειρες βρέθηκαν στη Σχολή «Μαθήματα Μαγειρικής», όπου οι σεφ-δάσκαλοι εξέτασαν τις μαγειρικές ικανότητες των παιδιών και τα καθοδήγησαν, δείχνοντάς τους τη σωστή χρήση μαγειρικών εργαλείων, τις διαφορετικές κοπές, τις τεχνικές και τους χρόνους ψησίματος των υλικών, τους συνδυασμούς, ακόμα και δημιουργική παρουσίαση των πιάτων. Στόχος των μαθημάτων ήταν οι μικροί -αλλά πολλά υποσχόμενοι σεφ- να προετοιμαστούν σωστά για να ζήσουν με ασφάλεια στις κουζίνες το μαγειρικό παραμύθι τους.

Στην επόμενη φάση των bootcamps θα προχωρήσουν οι 44 πιο ταλαντούχοι, για να καταλήξουν να μπουν στο παιχνίδι οι 22 καλύτεροι, οι οποίοι θα φορέσουν την πολυπόθητη ποδιά του «MasterChef Junior». Εντεκα αγόρια και έντεκα κορίτσια θα λάβουν μέρος σε μια μοναδική μαγειρική περιπέτεια, με χρηματικό έπαθλο 15.000 ευρώ για τον νικητή του τελικού και από 5.000 ευρώ στον δεύτερο και τον τρίτο νικητή.

Μαζί με τους ταλαντούχους υποψηφίους, για να τους καθοδηγούν και να τους κρίνουν στις δοκιμασίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, θα είναι η γαστρονόμος -και όχι μόνο- Ελένη Ψυχούλη, ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης και η Μάγκυ Ταμπακάκη, που αναδείχθηκε μέσα από το «MasterChef 2» κερδίζοντας το Silver Award. Η Ελένη, ο Μανώλης, η Μάγκυ θα είναι κοντά στους μικρούς σεφ, ώστε να μαγειρέψουν σαν επαγγελματίες, αλλά και για να τους διδάξουν μαγειρικά κόλπα και μυστικά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...