Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

«Το τελευταίο Αβαταρ» του Μεγάλου Αλεξάνδρου

❱❱ Οι αντισυμβατικοί Ντρόκπα ζουν στη βόρεια Ινδία και είναι απόγονοι στρατιωτών του Μακεδόνα βασιλιά, οι οποίοι έμειναν στην περιοχήΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Θεωρούνται απόγονοι στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ακολουθούν έναν εξαιρετικά αντισυμβατικό τρόπο ζωής, όταν δεν τους βλέπουν τα αδιάκριτα μάτια των ξένων.

Τα τελευταία μέλη της φυλής Ντρόκπα που ζουν στο Τζαμού και Κασμίρ της βόρειας Ινδίας έχουν ως παράδοση το swinging, τις δημόσιες ερωτοτροπίες και πάνω από όλα θέλουν να νιώθουν ελεύθεροι σε καθετί που κάνουν.

Ο Ινδός φωτογράφος Αμαν Τσοτάνι πέρασε αρκετό χρόνο μαζί με τους περίπου 3.000 εναπομείναντες της αρχαίας φυλής, που κατοικούν σε μικρά χωριά κατά μήκος του Ινδού ποταμού στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Τους απαθανάτισε με τον φωτογραφικό φακό του αποτυπώνοντας στο νέο λεύκωμά του «Το τελευταίο Αβαταρ» το ξεχωριστό στιλ τους.

f2 2

Στα πορτρέτα οι γυναίκες φορούν φορέματα με έντονα χρώματα, καπέλα διακοσμημένα με λουλούδια, χειροποίητα κοσμήματα, φτερά και κοχύλια. Η εμφάνισή τους δεν είναι τυχαία. «Ολα αποσκοπούν να προσελκύσουν κάποιο αρσενικό και να προβάλουν αρκετά τον εαυτό τους ώστε να τις επιλέξει κάποιος εραστής» εξηγεί στην «Daily Mail» ο Τσοτάνι, προσθέτοντας ότι εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο τρόπος ένδυσης των αντρών.

Οι Ντρόκπα δεν ακολουθούν τους συμβατικούς κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς. Η φράση που περιγράφει καλύτερα τον τρόπο ζωής τους, σύμφωνα με τον Τσοτάνι, είναι «όσο πιο εύκολα και πιο ελεύθερα γίνεται». «Οι δημόσιες εκφράσεις στοργής είναι πολύ συνηθισμένες και ενθαρρύνονται στην κοινότητα των Ντρόκπα, όπως και η έννοια της ανταλλαγής συζύγων» προσθέτει.

f4 1

Το πρόβλημα είναι ότι κατά το παρελθόν αυταρχικοί διοικητές της περιοχής απαγόρευσαν τόσο τις δημόσιες ερωτοτροπίες όσο και την ανταλλαγή συντρόφων, καθώς τις θεωρούσαν συνήθειες «βαρβάρων». Η φυλή όμως βρήκε τον τρόπο να διατηρήσει τα έθιμά της. Οταν υπάρχει στο χωριό τους κάποιος ξένος, είναι πολύ εγκρατείς αλλά, όπως τονίζει ο φωτογράφος, «επανακτούν την παθιασμένη φύση τους όταν φεύγουν τα αδιάκριτα, επικριτικά μάτια».

Το όνομα Ντρόκπα σημαίνει «αυτοί που έχουν λευκό δέρμα» ή οι «Αριοι» και σύμφωνα με τον Τσοτάνι θεωρείται ότι αντλούν την καταγωγή τους από μια ομάδα στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που έμειναν στην περιοχή, μετά το τέλος της εκστρατείας του Ελληνα στρατηλάτη. «Συνολικά οι Ντρόκπα είναι άνθρωποι που αγαπούν την ελευθερία να κάνουν ό,τι θέλουν, απολαμβάνουν τη μουσική και τον χορό σε φεστιβάλ, τα έξοχα χρωματιστά τους στολίδια και την παρουσία του άλλου» σημειώνει ο Τσοτάνι.

Βγάζουν τα προς το ζην καλλιεργώντας φρούτα και λαχανικά σε εξαιρετικά περιποιημένους κήπους, για τους οποίους νιώθουν μεγάλη υπερηφάνεια. Τα προϊόντα τους είναι περιζήτητα στην Ινδία, καθώς είναι εξαιρετικής ποιότητας και νοστιμιάς.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...