Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ο Νάσος, φύλακας άγγελος των «μανάδων με τα ράσα» που μεγαλώνουν ορφανά!

❱❱ Ο Παπαργυρόπουλος έκανε πράξη την υπόσχεσή του να βοηθήσει το Λύρειο Ιδρυμα και τους πυροπλήκτους στο ΜάτιΕίναι άνθρωπος με ευαισθησίες που βρίσκεται κοντά στον Θεό και το απέδειξε στην πράξη! Δύο μέρες μετά την αποφράδα 23η Ιουλίου ο Νάσος Παπαργυρόπουλος βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας στο Μάτι και δεσμεύτηκε με τους συνεργάτες του στο GreekReporter, το μεγαλύτερο news portal της ομογένειας, να δημιουργήσει έναν διεθνή μηχανισμό συγκέντρωσης χρημάτων, τα οποία θα δίνονταν απευθείας είτε στις τοπικές Αρχές είτε στους ίδιους τους πυροπλήκτους, κι έτσι έγινε!

Ο ηθοποιός και πρώην παίκτης του «Survivor 2» επισκέφτηκε την Τετάρτη το Λύρειο Παιδικό Ιδρυμα στον Νέο Βουτζά, το οποίο καταστράφηκε από τη φονική φωτιά, για να παραδώσει στις μοναχές μια επιταγή 6.000 δολαρίων!

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram εξήγησε πώς κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 14.400 δολάρια, τα οποία μοιράστηκαν -εκτός από το ίδρυμα- και σε τέσσερις οικογένειες που έχασαν τα υπάρχοντά τους.

vlcsnap 2018 09 20 16h31m00s182

«Πριν λίγο καιρό ζήσαμε μια τραγωδία ως Ελληνες… Οι συνεργάτες μου από το @greekreporter κι εγώ ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους πληγέντες δημιουργήσαμε μια φιλανθρωπική σελίδα… Σήμερα η αποστολή μας έφτασε στο αίσιο τέλος της και όπως υποσχέθηκα έτσι έπραξα, δηλαδή να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια από την αρχή ως το τέλος και αυτός είναι ο λόγος που όλα καταγράφηκαν και δόθηκαν στη δημοσιότητα ως αποδεικτικά στοιχεία, για να χαρείτε και εσείς γνωρίζοντας ότι τελικά τα χρήματά σας έφτασαν εκεί που θέλαμε όλοι να φτάσουν» έγραψε δείχνοντας μεγαλείο ψυχής ο Νάσος Παπαργυρόπουλος, ο οποίος ανέβασε και βίντεο με την παράδοση της επιταγής σε μια «μάνα με ράσα» που μεγαλώνει ορφανά.

Εμπρακτη αγάπη

«Συγκεντρώσαμε 14.400 δολάρια, εκ των οποίων τα 6.000 δόθηκαν στο Λύρειο Ιδρυμα, όπου χωρίς κρατική υποστήριξη φροντίζουν τόσα παιδάκια αλλά και ανθρώπους τρίτης ηλικίας. Οι μοναχές είναι πράγματι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και έμπρακτης αγάπης που ξεπερνά όλα τα εμπόδια και συνεχίζει να μας δείχνει τη μετάβαση που θα πρέπει να κάνει ο καθένας μας από το “Εγώ” στο “Εμείς”. Τα υπόλοιπα 8.400 μοιράστηκαν ισομερώς σε τέσσερις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους και τα υπάρχοντά τους ολοσχερώς, που μας υπέδειξε ο Δήμαρχος Ραφήνας και οι συνεργάτες του» αποκάλυψε ο πρώην «survivor», παραδίδοντας μαθήματα ανθρωπιάς. 

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να ευχαριστήσει όλους εκείνους που έδωσαν τα χρήματά τους για τον ιερό σκοπό. «Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη, εμπιστοσύνη και αγάπη όλων που βοήθησαν και βοηθούν για να κάνουν τη ζωή των συνανθρώπων μας καλύτερη».

—-

Οι εικόνες Αποκάλυψης στο καταφύγιο αθώων ψυχών

Η πύρινη λαίλαπα, που στοίχισε τη ζωή σε 99 ανθρώπους και κατέστρεψε περιουσίες στην ανατολική Αττική, είχε περάσει και από το Λύρειο Παιδικό Ιδρυμα, στον παλιό οικισμό του Νέου Βουτζά, αφήνοντας πίσω της μόνο στάχτες. Η εικόνα που παρουσίαζε την επόμενη ημέρα της καταστροφής το ίδρυμα, όπου είχαν βρει καταφύγιο 45 ορφανά παιδάκια και 20 άποροι ενήλικες, ήταν αποκαρδιωτική.

Οπου κι αν έστρεφε κανείς το βλέμμα αντίκριζε μόνο μαύρους τοίχους από τους καπνούς και συντρίμμια! Το κεντρικό οίκημα υπέστη σοβαρές ζημιές, όπως και τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, ενώ κάηκαν αποθήκες τροφίμων, τα αυτοκίνητα του ιδρύματος, τα μικρά πούλμαν που μετέφεραν τα παιδιά στις δραστηριότητές τους, ένα τρακτέρ, ο ελαιώνας και ο αμπελώνας. Σαν από θαύμα, τα ορφανά παιδάκια που φιλοξενούνταν στο ίδρυμα δεν έπαθαν το παραμικρό, καθώς, όταν ξέσπασε η φωτιά, βρίσκονταν σε καλοκαιρινές διακοπές σε στέγη φιλοξενίας στην Ανάβυσσο.

Ωστόσο, οι εικόνες Αποκάλυψης που έζησαν την αποφράδα εκείνη ημέρα οι μοναχές και οι εργαζόμενοι του ιδρύματος θα τους στοιχειώνουν μια ζωή. Η ηγουμένη Μαρία είχε περιγράψει τις σκηνές τρόμου που βίωσαν το απόγευμα της 23ης Ιουλίου. Οταν ενημερώθηκε από έναν εργαζόμενο του ιδρύματος να εκκενώσουν το κτίριο, άρχισε να τρέχει σαν τρελή για να βγάλει μέσα από το παιδικό χωριό τις μοναχές και να μετακινήσει με τα αναπηρικά αμαξίδια όσες είχαν κινητικά προβλήματα.

—-

Μήνυση-κόλαφος από τον αδελφό θύματος

Τις τραγικές στιγμές που έζησε αλλά και το απόλυτο χάος που επικρατούσε κατά την επέλαση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι περιγράφει στη μήνυση-κόλαφο που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο Γιάννης Χαρδαλούπας, ο οποίος έχασε από τη φωτιά την 26χρονη αδελφή του Ελισάβετ, αλλά και τη μητέρα τους. Τη μοιραία ημέρα μετέφερε ο ίδιος με αγωνιώδη προσπάθεια τις δύο γυναίκες στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα, όμως παρά τη νοσηλεία τους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υπέκυψαν στα τραύματά τους, με τη νεαρή Ελισάβετ να είναι το 99ο θύμα του πύρινου ολέθρου.

elisavethardaloupa 4 0

«Η ευθύνη των αρμοδίων για τον τραγικό θάνατο της μητέρας και της αδελφής μας είναι τεράστια, αυτονόητη και εγκληματική» τονίζει ο Γιάννης Χαρδαλούπας στη μήνυσή του.

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...