Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

«Ο Billy Bo, αν νικούσε το AIDS, θα αφιερωνόταν στον Θεό»

❱❱ Η Μαρία Κόντη, μούσα του αείμνηστου σχεδιαστή, αποκαλύπτει πως, αν ο μόδιστρος νικούσε το aids, θα αφιερωνόταν στον ΘεόΑπό τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ 

Στις 13 Ιουνίου 1987 «πάγωσε» το πανελλήνιο από την είδηση του θανάτου του Billy Bo από AIDS. Ηταν ο πρώτος διάσημος Ελληνας που έχανε τη ζωή του από την εν λόγω ασθένεια. Σήμερα, 31 χρόνια μετά, η Μαρία Κόντη, το θρυλικό μοντέλο του, αποκαλύπτει στην «Εspressο» πρώτη φορά άγνωστες στιγμές από τη στενή σχέση τους.

Η Κερκυραία καλλονή, που συνέδεσε το όνομά της με την εποχή της μεγάλης δόξας του σπουδαίου Ελληνα σχεδιαστή, θυμάται το μοιραίο πάρτι στο οποίο γνωρίστηκαν, τα συχνά ταξίδια τους στη Μύκονο, την εξομολόγησή του σε κολλητό τους φίλο πως, αν επιβίωνε από την αρρώστια του, θα αφιερωνόταν στον Θεό, αλλά και το σοκ που υπέστη η ίδια από τον θάνατό του, που είχε ως αποτέλεσμα την «εξαφάνισή» της για πολλά χρόνια στη Σουηδία. Μάλιστα, η Μαρία Κόντη, που πλέον ζει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κέρκυρα, μας αποκάλυψε ότι στο ρεστοράν που διατηρεί με τον σύζυγό της στο κέντρο της πόλης έχει δημιουργήσει μια γωνιά με τη φωτογραφία του Billy Bo και ένα κεράκι που το ανάβει στη μνήμη του.

Η Μαρία Κόντη μπήκε τυχαία στον χώρο του μόντελινγκ. Στα είκοσί της συναντήθηκε σε ένα κλαμπ στην Κέρκυρα με τον Μιχάλη Ασλάνη. «Ο αείμνηστος σχεδιαστής, που συνοδευόταν από τα διάσημα μοντέλα της εποχής Μπέλλα Αδαμόπουλου και Λάουρα Χατζηβαγγέλη, μόλις με είδε, εκθείασε το πρόσωπό μου και πρότεινε να πάω στην Αθήνα να τον βρω για να με κάνει μοντέλο. Πράγματι, έπειτα από λίγο καιρό πήγα και τον βρήκα και με έστειλε στο πρακτορείο της Μαίρης Δρακοπούλου» θυμάται και στη συνέχεια εξιστορεί πώς γνωρίστηκε με τον Billy Bo και έγινε η μούσα του: «Τον Βασίλη (σ.σ.: το όνομά του ήταν Βασίλης Κουρκουμέλης) τον γνώρισα σε ένα πάρτι του Βίκτωρα Μητρόπουλου. Εκείνη τη βραδιά φορούσα ένα σύνολο του Ασλάνη –μοβ παντελόνα με κάπα–, αλλά δεν είχα τι να βάλω από μέσα και δανείστηκα από μια φίλη μου ένα see-through μπλουζάκι. Ντρεπόμουν που το έκανα αυτό, αλλά ευτυχώς τότε είχα πολύ μικρό στήθος και δεν προκαλούσε τόσο… Ομως θυμάμαι μια γνωστή κοσμική κυρία που ήταν παρούσα στο πάρτι να με κοιτάζει με μισό μάτι… Στον Βασίλη βέβαια άρεσε το ντύσιμό μου, αν και τολμηρό… Ηταν εκεί με τον Μάκη Τσέλιο. Φεύγοντας από το πάρτι πήγαμε στην Αυτοκίνηση, όπου χορέψαμε μέχρι το πρωί. Από τότε γίναμε κολλητοί! Εκτός από τις επιδείξεις μόδας και τις φωτογραφίσεις που κάναμε για την προώθηση της δουλειάς του, είχαμε και μια πολύ ωραία παρέα, με την οποία διασκεδάζαμε σε κλαμπ ή καθόμασταν στο σπίτι του στο Κολωνάκι».

Δεν ήταν εύκολος

Εκείνα τα χρόνια ήταν γνωστό πως ο Βilly Bo δεν ήταν καθόλου εύκολος στις επιλογές των μοντέλων του, παρ’ όλα αυτά την επέλεξε για μούσα του!

«Γνωρίζω πως δεν ήμουν η σούπερ καλλονή. Επίσης ξέρω πως αρκετοί αναρωτήθηκαν στα χρόνια της συνεργασίας και της φιλίας μας τι έχει αυτή και την επέλεξε. Δεν ξέρω, ίσως κάτι του άρεσε στο πρόσωπό μου, μπορεί και στον χαρακτήρα μου. Ταιριάζαμε και γι’ αυτό γίναμε κολλητοί. Μεγάλη μου τύχη, αλλά και τιμή που με επέλεξε να γίνω το αποκλειστικό μοντέλο του!» μας λέει και στη συνέχεια αναφέρεται σε διάφορες ξέγνοιαστες στιγμές που έζησαν μαζί. «Δεν θα ξεχάσω τα ταξίδια μας στο Παρίσι και τα πάρτι που διοργάνωνε εκεί η καλή φίλη του Κλοντί Στολς, με προσκεκλημένους διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και μοντέλα. Μάλιστα σε ένα από αυτά ο Βασίλης μού ζήτησε να τον βγάλω φωτογραφία με τον Αντονι Ντελόν. Επίσης δεν θα ξεχάσω όταν πήγε να παρουσιαστεί στον Στρατό -στα ΟΥΚ, παρακαλώ- και τον συνοδεύσαμε εγώ, ο Μάκης και ο Δημήτρης Ζουρντός. Φορούσε τζιν παντελόνι, ένα ωραίο μεταξωτό μοβ πουκάμισο και κρατούσε μια τσάντα τύπου σακ βουαγιάζ Louis Vuitton. Τελικά, έφυγε την ίδια μέρα και μας έλεγε τις πολύ καλές εντυπώσεις του από τον διοικητή της μονάδας, που τον υποδέχτηκε θερμά και του πρόσφερε και καφέ… Επίσης θυμάμαι τη μαμά του, την κυρία Ευγενία, που τη λέγαμε χαϊδευτικά Ευζενί και πηγαίναμε να τη δούμε στον Πειραιά, αλλά και τις αδελφές του, τη Μαρία και την Εφη, με τις οποίες έκανα παρέα…».

maria konti

Για πέντε χρόνια, από το 1982 έως το 1986, η Μαρία Κόντη μαζί με τον Billy Bo και τον Μάκη Τσέλιο πήγαιναν μαζί στη Μύκονο, το Πάσχα και το καλοκαίρι, όπου τη φιλοξενούσαν στο σπίτι τους. Το τελευταίο Πάσχα όμως το αποκαλεί «θλιβερό» και μας εξηγεί τους λόγους: «Το Πάσχα του 1986 το αποκαλώ έτσι, πρώτον, διότι στο καράβι που πηγαίναμε μου έκλεψαν την τσάντα με τα καλλυντικά μου και ήμουν πολύ εκνευρισμένη. Από την άλλη, στη Μύκονο είχε ένα θλιβερό ψιλόβροχο που σου έφερνε θλίψη, αλλά και τα μπαράκια, όπου πηγαίναμε, επίσης μου έβγαζαν μια θλίψη. Το χειρότερο, βέβαια, ήταν ότι και ο Βασίλης δεν ήταν πολύ καλά στην υγεία του, με αποτέλεσμα λίγο καιρό μετά να αρρωστήσει βαριά και να αρχίσει ο αγώνας του με τον Μάκη για να αντιμετωπίσουν το τέρας του AIDS, από το οποίο είχε προσβληθεί».

Οι φήμες για την αρρώστια του σχεδιαστή δεν άργησαν να διαδοθούν… Επιστρέφοντας από νοσοκομεία του εξωτερικού, περνούσε τις τελευταίες μέρες της ζωής του σε μια νοικιασμένη βίλα στο Καβούρι, εκεί όπου τον επισκέφτηκε και η Μαρία. «Πήγαμε μαζί με τον κολλητό του φίλο και γνωστό μακιγιέρ Δημήτρη Ζουρντό. Δυστυχώς, βλέποντας την εικόνα του, διαπίστωσα πως όλα αυτά που λέγονταν και γράφονταν για την υγεία του δεν ήταν φήμες… Φεύγοντας, καθίσαμε με τον Ζουρντό σε ένα παγκάκι και κλαίγαμε που θα χάναμε τον φίλο μας. Σε εκείνη την επίσκεψή μας άκουσα τον Βασίλη να λέει στον Δημήτρη: “Αν σωθώ, θα αφιερωθώ στον Θεό…”» αναφέρει η ίδια και τονίζει πως ο σχεδιαστής πίστευε στον Θεό και ειδικά τις περιόδους του Πάσχα που βρίσκονταν στη Μύκονο επισκέπτονταν μαζί πολλές εκκλησίες.

1 9

Μετά τον θάνατο του Billy Bo, η Μαρία Κόντη επέστρεψε στο νησί της, την Κέρκυρα, όπου παντρεύτηκε με τον αγαπημένο της, τον Κερκυραίο Σάντρο, και αμέσως μετά το ζευγάρι μετακόμισε στη Σουηδία. «Μετά την κηδεία του Βασίλη έφυγα για την Κέρκυρα και δεν ήθελα να ξαναπατήσω στην Αθήνα. Το 1987 παντρεύτηκα με τον άντρα μου. Τον είχα γνωρίσει σε ένα κλαμπ στην Αθήνα και, μάλιστα, τον είχα συστήσει και στον Βασίλη. Παντρευτήκαμε, κάναμε δύο παιδιά -τον Νικόλα και τη Βαλέρια- και από το 1996, όταν επιστρέψαμε από τη Σουηδία, διατηρούμε στο καντούνι του Μπίζι το ρεστοράν La famiglia, που είναι στα πρότυπα του ίδιου ρεστοράν που είχε και ο πατέρας του Σάντρο στη Σουηδία» λέει σήμερα το θρυλικό μοντέλο του αείμνηστου σχεδιαστή, ο οποίος μπορεί να έζησε λίγα χρόνια, άφησε όμως τη σφραγίδα του στον χώρο της μόδας, του στιλ και της κοσμικής ζωής.

5 4

«Οσο για το καντηλάκι που ανάβω για τον Βασίλη σε μια διακριτική γωνιά στο μαγαζί μου, είναι το ελάχιστο το οποίο μπορώ να κάνω στη μνήμη ενός αγαπημένου ανθρώπου, που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής μου!» συμπληρώνει η μούσα του και σχεδόν δακρύζει.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...