Βιβλικό θαύμα

❱❱ Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πέτρινα κτίσματα κοντά στον Ιορδάνη που μπορεί να επιβεβαιώσουν την Εξοδο των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο υπό τον ΜωυσήΕνδείξεις που, αν επιβεβαιωθούν, θα αποτελούν την πρώτη ιστορική απόδειξη για την Εξοδο των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο υπό τον Μωυσή, όπως περιγράφεται στη Βίβλο, υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν αρχαιολόγοι σε ανασκαφές κοντά στον Ιορδάνη ποταμό. 

Πρόκειται για πετρόχτιστες κατασκευές στην περιοχή Khirbet el Mastarah, σε μικρή απόσταση από την Ιεριχώ, τις οποίες ανακάλυψαν ο αρχαιολόγος του ισραηλινού πανεπιστημίου της Αριελ Ντέβιντ Μπεν-Σλόμο και ο Αμερικανός Ραλφ Χόκινς του πανεπιστημίου Αβερετ των ΗΠΑ.

Ο Σλόμο παραδέχεται ότι δεν έχουν καταφέρει ακόμη να χρονολογήσουν με επιστημονικό τρόπο τα ευρήματα. Υποστηρίζει, ωστόσο, ότι υπάρχει μια σειρά στοιχείων που δείχνει ότι οι πέτρινοι τοίχοι μπορεί να κατασκευάστηκαν τον 13ο αιώνα από τους Ισραηλίτες του Μωυσή, λίγο προτού περάσουν τον Ιορδάνη ποταμό για να εισέλθουν στη Χαναάν, τη γη που, κατά τη Βίβλο, είχε υποσχεθεί ο Θεός στους απογόνους του Αβραάμ.

Ειδικότερα, έξω από τα κτίσματα εντοπίστηκαν σπασμένα αγγεία που οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι κατασκευάστηκαν στις αρχές της εποχής του σιδήρου. Πρόκειται για τη χρονική περίοδο που πιστεύεται ότι έφτασαν στην περιοχή οι Ισραηλίτες. Επίσης, οι κατασκευές παραπέμπουν σε νομαδικό λαό, όπως οι Ισραηλίτες που προέρχονταν από την Αίγυπτο, που έχτιζε μικρά κτίρια για τα ζώα του, ενώ οι άνθρωποι έμεναν σε σκηνές. «Γι’ αυτό δεν βρέθηκαν αγγεία στο εσωτερικό των πέτρινων κατασκευών» υποστηρίζει ο Σλόμο.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ