Στην Αιθιοπία εκτιμούν ότι βρίσκεται η Κιβωτός της Διαθήκης

❱❱ Η Κιβωτός της Διαθήκης βρίσκεται στην Αιθιοπία. Αυτό εκτιμά το Ινστιτούτο Αναζήτησης και Εξερεύνησης της Βιβλικής Αρχαιολογίας, που κάνει λόγο για «ισχυρά στοιχεία». Το κιβώτιο, στο οποίο φυλάσσονταν οι πέτρινες πλάκες πάνω στις οποίες παρέλαβε τις Δέκα Εντολές ο Μωυσής από τον ίδιο τον Θεό, έφυγε από την Ιερουσαλήμ το 587 π.Χ. Πολλοί ιστορικοί είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της 40ετούς περιπλάνησης των Ισραηλιτών στην έρημο, ωστόσο οι ερευνητές του ινστιτούτου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έφτασε στο Αξούμ της Αιθιοπίας και φυλάσσεται στην εκκλησία της Παναγίας της Σιών, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Οι ειδικοί του ινστιτούτου, μάλιστα, περιγράφουν και τη διαδρομή που ακολούθησαν όσοι τη φρουρούσαν. Εκτιμούν ότι πέρασε από την Αίγυπτο, όπου δημιουργήθηκε μια μικρή αποικία στη νήσο Ελεφαντίνη, που βρίσκεται στον Νείλο. Εκεί υπάρχουν στοιχεία ότι χτίστηκε ένας ναός με τις διαστάσεις του Ναού του Σολομώντα, που εκτιμάται ότι στέγασε την Κιβωτό της Διαθήκης.

Απόγονοι του Μωυσή

Ο ναός αυτός φαίνεται ότι καταστράφηκε το 410 π.Χ., αν και το ίδρυμα παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει τα αίτια της καταστροφής. Η κιβωτός, όμως, επιμένουν ότι μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην Αφρική – για την ακρίβεια, ταξίδεψε μέσω Νείλου στην Αιθιοπία. Απόγονοι του Μωυσή υποδέχθηκαν το ιερό αυτό κιβώτιο στο νησί Τάνα Κρίκος, στη λίμνη Τάνα, όπου υπάρχουν αποδείξεις τελετουργιών της φυλής Λευί, της εκλεκτής του Μωυσή. Κατόπιν, η κιβωτός φαίνεται ότι μεταφέρθηκε στο Αξούμ γύρω στο 338 π.Χ. και ενώ ο χριστιανισμός εξαπλωνόταν στην Αιθιοπία.

Οι ερευνητές δεν μπορούν να τη δουν από κοντά, γιατί αυτό το δικαίωμα το έχει μόνο ένας μοναχός που δίνει το δικαίωμα σε άλλον μόνο όταν πεθάνει. Ενδεχομένως καλύτερα, καθώς κάποιες προφητείες αναφέρουν ότι, όταν βρεθεί, θα αρχίσει το τέλος του κόσμου…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ