ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ: Στη Θέμιδα Μπαζάκα

❱❱ «Η ελληνική κοινωνία είναι ρατσιστική, πουριτανική, ομοφοβική, θρησκόληπτη στην πλειονότητά της και βαθιά δυστυχής» δήλωσε περισπούδαστα η Θέμις Μπαζάκα, η οποία…… μεγάλωσε, ζει και ανήκει στην κοινωνία της Χονολουλού ή στη «Θεία Κοινωνία» – δεν είμαστε σίγουροι σε ποια, ίσως να έχει και διπλή… υπηκοότητα.

Αξιότιμη και αξιοσέβαστη κυρία Μπαζάκα μας, με αυτή τη δήλωσή σας έχετε κάνει τον λαό «μπαζούκας» από τα νεύρα και πιθανότατα να σκέφτεται ότι λόγια σαν αυτά είναι «για τα μπάζα(κα)». Η κοινωνία δεν είναι αφηρημένη έννοια. Αποτελείται από ανθρώπους. «Ρατσιστές», «πουριτανούς/ες», «ομοφοβικούς», «θρησκόληπτους στην πλειονότητά τους» και «βαθιά δυστυχείς» κατά την άποψή σας, αλλά ανθρώπους! Ελληνες ανθρώπους, σαν κι εσάς, που παρά τα τόσα ελαττώματα που τους καταλογίζετε, δεκαετίες τώρα σας θαυμάζουν. Σας χειροκροτούν. Σας κάνουν πλουσιότερη. Ενισχύουν την αυτοπεποίθησή σας. Σας έφτιαξαν καριέρα με την προτίμησή τους. Κι εσείς τους «στολίσατε» χειρότερα κι από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στο Σύνταγμα!

Να θυμάστε ότι υπάρχει και μια σοφή λαϊκή παροιμία που λέει «όσα έχει ο εαυτός μου, όλα τα ‘λεγα τ’ αντρός μου» και το γνωμικό που επισημαίνει πως «όταν με το ένα δάχτυλό σου καταδείξεις τον άλλο, άλλα τρία από τα δάχτυλά σου καταδεικνύουν εσένα». Προσοχή, λοιπόν.

Τα σέβη μας, τα φιλιά μας και τα δέοντα στο σόι στη Χονολουλού.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ