Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Τα χιονισμένα ρεβεγιόν της high society

❱❱ Οι Ελβετικές Αλπεις μαγνητίζουν και φέτος τους πλούσιους και διάσημους Ελληνες, με το Γκστάαντ να έχει ξανά την τιμητική τουΓκστάαντ ή Σεν-Μόριτς, Μεζέβ, Κουρσεβέλ ή Κορτίνα; Αυτά τα διλήμματα απασχολούν κάθε χρόνο τέτοια εποχή τους Eλληνες κοσμικούς, που ακόμα αντέχει η τσέπη τους.

Καλή η Αράχοβα, δεν χωρά αμφιβολία, και προνομιούχοι όσοι διαθέτουν ιδιόκτητο σαλέ στην Πόλη, στο Λιβάδι και στα Αρχοντικά, όμως άλλη χάρη και αξία έχουν τα σαλέ στα διάσημα ελβετικά θέρετρα. Τηρώντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων, το πιο glam χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν οργάνωσε και φέτος το εφοπλιστικό ζεύγος Ανδρέα και Aννυς Πετράκη στο ονειρικό σπίτι του στην Αράχοβα.

Τριακόσια πενήντα επίλεκτα μέλη της επιχειρηματικής ζωής θα υποδεχτούν το ελπιδοφόρο 2019 στο Zonar’s, στο μεγάλο ρεβεγιόν με πολλές εκπλήξεις και ζωντανή ορχήστρα που ετοιμάζουν να χαρίσουν στους φίλους τους ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας και η σύζυγός του, πρόεδρος του σωματείου MDA Hellas Βάνα Λαβίδα. Sold out είναι όλα τα τραπέζια στη Στοά City Link, στο πιο χαρούμενο και νεανικό ρεβεγιόν στο κέντρο της Αθήνας, που οργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά. Η κρίση όμως φαίνεται ότι έπληξε το Tatoi club, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες των μελών του, φέτος το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν δεν θα έχει τη χλιδή περασμένων ετών, καθώς μπαίνει μέσα οικονομικά.

Το φημισμένο ελβετικό χωριό Γκστάαντ παραπέμπει αυτές τις ημέρες σε «πλατεία Κολωνακίου», καθώς πολλοί γνωστοί Ελληνες βρίσκονται εκεί. Η Μαριάννα Λάτση με τη μητέρα της Εριέττα, την κόρη της και τον γιο της Φίλιππο Κούρκουλο βρίσκονται στο σαλέ τους από την παραμονή των Χριστουγέννων και για την Πρωτοχρονιά θα καταφθάσει ο Πάρης Κασιδόκωστας.

Οικογενειακή παράδοση

Εκεί είναι και ο διάσημος μετρ Valentino με τον συνεργάτη και σύντροφό του Giancarlo Giammetti, αλλά και ο σχεδιαστής Carlos Souza.

Στο ιδιόκτητο σαλέ που δημιούργησε ο αείμνηστος πατέρας της Αλέκος Γουλανδρής βρίσκονται η Λούλα Γουλανδρή και ο εφοπλιστής Μιχάλης Χανδρής με τα παιδιά τους, τον νιόπαντρο Αντώνη Χανδρή με τη Theodora Warre, και τη Μαριέττα Χανδρή με τον σύζυγό της Αλέξανδρο Χατζηελευθεριάδη, που συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση ως μέλη του περίφημου Eagle club. Κάτοικοι του Γκστάαντ (με δικό τους δρόμο) είναι και οι Θόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου, όπως και το ζεύγος Νίκου Τσάκου – Σήλιας Κριθαριώτη, ενώ στο σπίτι του στο διάσημο χωριό θα υποδεχτεί το 2019 το chic ζεύγος Μπάμπου Οικονομίδη – Αντζελας Βαγιωνή. Στο δικό τους σαλέ θα το γιορτάσουν ο Κάρολος και η Νινέττα Φιξ, ενώ η νέα γενιά θα εκπροσωπηθεί στην ιστορική αίθουσα Baccarat του μυθικού ξενοδοχείου «Gstaad Palace» από τον βιομήχανο Δημήτρη Δημητριάδη, που παραθέτει δείπνο υπό το φως των κεριών, όπως ακριβώς έκανε επί σειρά ετών ο αείμνηστος πατέρας του Γιώργος Δημητριάδης. Στο «Palace» βρίσκεται η Ελληνίδα καλλονή Δέσποινα Σαχίνη, που ζει μόνιμα στο Αμπού Ντάμπι, ενώ οι λάτρεις του σκι Αντώνης Ξυλάς, Γιάννης Προκοπίου, Βασίλης Μιχαήλ, Γιώργος Αρσενάκος, Γιάννης Βασιλειάδης και Ηλίας Πανταζόπουλος, εκτός από τις χιονισμένες πίστες, τα βράδια διασκεδάζουν στο διάσημο club «The Greengo».

prokopioy xylas mihail 2

Εκκεντρικότητες

Το Γκστάαντ αναστατώνει με τις εκκεντρικότητές του ο επιχειρηματίας Αλκης Δαυίδ, ο οποίος διαμένει σε σαλέ στο ξενοδοχείο «Park Gstaad». Για την ιστορία, στον ρυθμό των Ελλήνων χορεύει τα τελευταία 30 χρόνια το γραφικό Gstaad, που ξεκίνησε ως θέρετρο της μόδας τη δεκαετία του ’60, με την παρουσία εστεμμένων και πλούσιων Ελλήνων που γνωρίζονταν από παιδιά, όπως οι οικογένειες Παπαστράτου, Ζωγράφου, Κουλουκουντή και Φιξ. Σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου η κοσμική φρενίτιδα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο στα σαλέ του Γκστάαντ, σε αντίθεση με το Σεν Μόριτζ, όπου η κίνηση περιορίζεται στα ξενοδοχεία.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα πάρτι στα ιδιωτικά σαλέ του Γκστάαντ με Ελληνες tycoons αλλά και ξένους σταρ δεν έχουν τελειωμό. Ο Φρανκ Σινάτρα, ο Ρότζερ Μουρ και η πρώην αυτοκράτειρα της Περσίας Φαράχ Ντιμπά ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων του αξέχαστου ζεύγους Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο ρεβεγιόν που έδωσαν στο σαλέ τους για να υποδεχτούν το έτος 1983. Ο καπετάν Γιάννης Λάτσης, αν και δεν πολυαγαπούσε το ελβετικό χωριουδάκι, στις αρχές της δεκαετίας του ’70 έφτιαξε τα σαλέ του ακριβώς δίπλα στο «Gstaad Palace» για να ξεκουράζονται τα μέλη της οικογένειάς του.

Ραντεβού στο Σεν-Μόριτς 

Διασημότητες απ’ όλο τον κόσμο, μέλη βασιλικών οικογενειών, jet-setters και διάσημοι Ελληνες γράφουν εδώ και δύο αιώνες την ιστορία του Σεν-Μόριτς. Ο Τζιάνι Ανιέλι, ο Σταύρος Νιάρχος, η Χριστίνα Ωνάση (το σαλέ της οποίας πούλησε πριν από περίπου δύο χρόνια η κόρη της Αθηνά) και μέλη της πρώην βασιλικής ιταλικής οικογένειας ήταν από τους πρώτους που απέκτησαν ιδιόκτητο σαλέ στη μικρή ελβετική πόλη.

Ο Σταύρος Νιάρχος junior με την αδελφή του Ευγενία Νιάρχου προτιμούν πάντως τις ανέσεις του ιδιόκτητου ξενοδοχείου τους «Kulm». Οι χλιδές στο διάσημο ελβετικό θέρετρο παίζονται στο Dracula club και στο μυθικό πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν του «Badrutt’s Palace» θα δώσουν το «παρών» η Τόνια Βασιλοπούλου και ο Γιάννης Τσαούσης, η Δώρα Καραντινού με τον σύζυγό της, στο «Kulm Hotel» βρίσκεται η Μαρία Ραξέφσκι με τον σύζυγό της, ενώ για σκι στο Σεν-Μόριτς βρίσκεται και ο σχεδιαστής Νίκος Αποστολόπουλος, ο οποίος ανεβάζει συνέχεια φωτογραφίες του στα social media με έλκηθρα και στολές σκι.

Ευτυχισμένοι στην πανέμορφη Κουρσεβέλ

Στο «Παρίσι των πάγων», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν την πανάκριβη Κουρσεβέλ, στις Γαλλικές Αλπεις, πέρασαν τα Χριστούγεννα ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας με την καλλονή Δήμητρα Μέρμηγκα (φωτό κάτω) και την κορούλα τους, συντροφιά με την οικογένεια Προκοπάκη, μακριά από κοσμικότητες, αλλά το νέο έτος θα το υποδεχτούν στο ρεβεγιόν του «Gstaad Palace».

dimitra kai giannis koystas

Στις πίστες του Courchevel 1850 την παράσταση κλέβει ο νέος και ωραίος επιχειρηματίας Μάκης Δανάλης, αλλά σε σχέση με πέρυσι, που η Κουρσεβέλ γνώρισε απίστευτες δόξες χάρη στον Αντώνη Ρέμο, που τραγούδησε στο Nammos, φέτος οι Ελληνες είναι ελάχιστοι.

offer




{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...