Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Το διαδικτυακό ταξίδι της Νίνας Βλάχου

❱❱ Η εμβληματική δημοσιογράφος γίνεται ηλεκτρονική και μιλά με πάθος για το nvnews.gr,το νέο επαγγελματικό της εγχείρημα
❱❱ «Θέλω να μοιραστώ τις συνεντεύξεις με τη Βουγιουκλάκη, τη Λόρεν, τη Ραΐσα Γκορμπατσόφ και τη Μαρίκα Μητσοτάκη»Από τον
Θάνο Μακρογαμβράκη

Οι τηλεθεατές τη γνώρισαν ως κεντρική παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ενώ οι αναγνώστες τη λάτρεψαν μέσα από τις επιτυχημένες στήλες της σε εφημερίδες και περιοδικά.

Τώρα ήρθε για τη Νίνα Βλάχου η στιγμή να συστηθεί και… ηλεκτρονικά στους φίλους της με το νεοσύστατο nvnews.gr, το οποίο φέρει την υπογραφή της σπουδαίας και βραβευμένης με βραβείο Μπότση δημοσιογράφου.

Μπορεί για τα προσωπικά της ο χρόνος να έμεινε κολλημένος στον «μαύρο» Οκτώβριο του 2016, όταν έφυγε από τη ζωή ο σύζυγός της και διακεκριμένος δικηγόρος Γιώργος Θεοδωρίκας, ωστόσο η Νίνα Βλάχου εξακολουθεί να διαχειρίζεται με το ίδιο πάθος την ενέργειά της επαγγελματικά, κάτι που φαίνεται και στο τελικό αποτέλεσμα του site.

«Το nvnews.gr λειτουργεί εδώ και δυόμισι μήνες» αναφέρει στην «Espresso» η αγαπημένη δημοσιογράφος και μιλά με υπερηφάνεια για το νέο δημιούργημά της: «Η αλήθεια είναι πως το σκεφτόμουν εδώ και πολλά χρόνια, f3 19αλλά οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, είτε με τις εφημερίδες είτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με ανάγκαζαν να το μεταθέτω πάντα στο μέλλον. Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που μου έλεγαν “καλά, όλοι έχουν ένα δικό τους site και δεν έχεις εσύ;”».

Αφορμή για να ξεκινήσει το διαδικτυακό ταξίδι της στάθηκε, όπως παραδέχεται, η απώλεια του αγαπημένου της συζύγου, καθώς μετά την ιδιαίτερα δύσκολη γι’ αυτήν περίοδο έπρεπε να κάνει κάτι για να συνέλθει. «Για μεγάλο διάστημα αισθανόμουν μια περίεργη “βύθιση” και για το καλό μου έπρεπε με κάθε τρόπο να ενεργοποιηθώ. Ετσι, μεταξύ όλων των άλλων που κάνω, αποφάσισα να δημιουργήσω και το site, ώστε να καταφέρω να ξεφύγω. Οχι ότι δεν σκέφτομαι ή δεν μου λείπει ο άνθρωπός μου, αλλά συνεχίζω να παλεύω» λέει.

Το nvnews.gr απευθύνεται σε κάθε κατηγορία αναγνωστικού κοινού, μέσα από στήλες και ρεπορτάζ για όλα τα γούστα, ενώ μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και σαν «βίβλος» για νέους δημοσιογράφους, οι οποίοι, διαβάζοντας τις συνεντεύξεις της Νίνας Βλάχου, μπορούν να διδαχτούν πολλά από τα επαγγελματικά μυστικά της.

Το «menu»

«Ηθελα η ιστοσελίδα να καλύπτει τα πάντα και έτσι πέρα από την επικαιρότητα, τα κοινωνικά και πιο ελεύθερα θέματα έχουμε εντάξει και μια σειρά από στήλες. Δώσαμε βάση στην αλληλεγγύη μέσα από πρόσωπα που παράγουν έργο, όπως είναι η Κατερίνα Παναγοπούλου, η οποία κάνει τόσο σπουδαία δουλειά για την πατρίδα και την ομογένεια. Επίσης, σημαντική θέση έχουν στο site τα αγαπημένα μας ζώα, ενώ κάναμε ξεχωριστή στήλη και το βιβλίο μου “Οι γυναίκες της Νίνας”, που έχει κυκλοφορήσει σε τουλάχιστον 10 εκδόσεις. Στόχος μου αυτήν τη φορά είναι να μοιραστώ διαδικτυακά τις 37 συνεντεύξεις με τις σημαντικές γυναίκες που γνώρισα στην καριέρα μου, από την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη Σοφία Λόρεν μέχρι τη Ραΐσα Γκορμπατσόφ και τη Μαρίκα Μητσοτάκη».

Αν και πολλοί θεωρούν ότι η ζωή της Νίνας Βλάχου είναι συνυφασμένη με την κοσμικότητα, εκείνη δηλώνει με αφοπλιστική ειλικρίνεια φανατική… σπιτόγατα! «Δεν έχω καταλάβει πώς έχει προκύψει αυτό και όλοι με θεωρούν κοσμική… Εγώ τη δουλειά μου έκανα τότε και έπρεπε να πηγαίνω στα περισσότερα καλέσματα. Σπιτόγατος δηλώνω και όσοι με γνωρίζουν το ίδιο θα πουν. Κάθομαι και βλέπω τηλεόραση, ενώ υπάρχουν και προγράμματα που μου αρέσουν πολύ. Βλέπω πάντα ειδήσεις και ειδησεογραφικές εκπομπές, μου αρέσει το σίριαλ “Το σόι σου” στον Alpha, αγαπώ το “Voice”, όπου θεωρώ ότι οι συγκεκριμένοι coaches είναι πολύ ευρηματικοί και εξαιρετικά δεμένοι μεταξύ τους, και γενικότερα παρακολουθώ διάφορα προγράμματα, για να έχω πάντα δική μου άποψη. Διατηρώ ακόμα τη διαστροφή του επαγγέλματος».

dsc 036201

Η Νίνα Βλάχου υπήρξε από τις πρώτες γυναίκες δημοσιογράφους, μετά τη Λιάνα Κανέλλη και την Εύη Δεμίρη, που παρουσίασαν κεντρικά δελτία ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Εκείνη την εποχή δεν την ξεχνάει έως σήμερα, αφού η αναγνωρισιμότητα που απέκτησε έκανε πιο εύκολη την ενασχόλησή της με το πολιτιστικό ρεπορτάζ στα έντυπα.

«Οταν ξεκίνησα να κάνω κοινωνικοπολιτιστικό και κοσμικό ρεπορτάζ στον “Ελεύθερο Τύπο”, μου είχαν πει ότι έπρεπε στα καλέσματα που θα πηγαίνω να έχω μαζί μου μια φωτογραφική μηχανή, για να καλύπτω το γεγονός. Οι φωτογραφίες αυτές θα δημοσιεύονταν μέσα από τη στήλη με την υπογραφή μου. Οταν το άκουσα, νόμιζα πως θα λιποθυμήσω γιατί σκεφτόμουν “πώς θα το κάνω εγώ αυτό;”, που όσο εργαζόμουν στην τηλεόραση είχα πάρει συνεντεύξεις από τόσο σημαντικά πρόσωπα. Τελικά το έκανα, γιατί από την ώρα που ξεκίνησα να πηγαίνω στα ρεπορτάζ αυτά, ανακάλυψα ότι όλοι με ήξεραν από την τηλεόραση και έτσι όλα ήταν πιο εύκολα για μένα. Η συνήθεια αυτή μού έχει μείνει έως σήμερα, που απαθανατίζω ό,τι βλέπω και με ενδιαφέρει. Λατρεύω να βγάζω φωτογραφίες, στο κινητό μου έχω τουλάχιστον 12.500! Τις περισσότερες τις έχω τραβήξει εγώ και πολλές φορές τις κοιτάω για να χαλαρώνω». 

Γεμάτο από φωτογραφίες, κολλημένες στους τοίχους, είναι το γραφείο της Νίνας Βλάχου στο σπίτι της στην Κηφισιά, που μοιάζει με ένα τεράστιο φωτογραφικό άλμπουμ, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι αγαπημένοι της αλλά και μια σειρά από διάσημα πρόσωπα με τα οποία συνδέθηκε επαγγελματικά για δεκαετίες.

Ο θάνατος που τη σημάδεψε

Η γοητευτική δημοσιογράφος ήταν παντρεμένη από το 1981 με τον διακεκριμένο δικηγόρο Γιώργο Θεοδωρίκα, με τον οποίο χωρίστηκαν πριν από δύο χρόνια, όταν εκείνος έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.

f4 10

«Νομίζω ότι ακόμη είναι εδώ. Βλέπω τις φωτογραφίες του και του κάνω μέχρι και bullying, γιατί εκείνος έφταιγε που έφυγε, αφού δεν πήγαινε ποτέ σε γιατρό. Νόμιζε ότι επειδή ήταν vegetarian, δεν θα πάθαινε ποτέ τίποτα, αλλά κάπνιζε πάρα πολύ. Μου λείπει το ανεπανάληπτο χιούμορ του, το μυαλό του. Εμπαινε μέσα στο σπίτι και γέμιζαν τα πάντα. Ηταν περιζήτητος στις παρέες για το χιούμορ, το μυαλό του, τη μόρφωσή του. Ενας άνθρωπος που δεν κυνήγησε ποτέ το χρήμα…» λέει για τον άνδρα της ζωής της και αποκαλύπτει συγκινημένη: «Ημασταν στη ΜΕΘ και δεν πίστεψα στιγμή πως θα “φύγει”. Ακόμη και όταν ήρθε ο γιατρός και μου είπε “κυρία Βλάχου, ετοιμαστείτε γιατί σήμερα μπορεί να έχουμε εκπλήξεις”, εγώ του είπα “δηλαδή, γιατρέ, λέτε να βγούμε;”. Τόσο δεν ήθελα να πιστέψω ότι ερχόταν το τέλος… Πέρασα και περνάω πολύ δύσκολα, και δεν ντρέπομαι να πω ότι κάνω προσπάθειες για να σταθώ στα πόδια μου μετά την απώλεια του άνδρα μου, πόσο μάλλον όταν δεν έχω και παιδιά. Εχω, βέβαια, τα ανίψια μου, τα οποία υπεραγαπώ, τα αδέλφια μου, τους στενούς μου συγγενείς που είναι πάντα κοντά μου, όπως η ξαδέλφη μου, η Χριστίνα Θεοδωρίκα. Εκείνη που μου στάθηκε πάρα πολύ, επίσης, ήταν η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη μέσα από τα καθημερινά τονωτικά μηνύματα που μου έστελνε και την ευχαριστώ…».

Αυτό το διάστημα, η έμπειρη δημοσιογράφος προετοιμάζεται για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου στην Κηφισιά, στις οποίες θα συμμετέχει με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Γιώργου Θωμάκου.

offer

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...