Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Η North Star Entertainment παρουσιάζει τα σχέδια του Project VORIA του νέου...

Τα επίσημα σχέδια και τη στρατηγική της για το...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος βλέπει την φωτογραφία του Ντίνου

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο γύρος του κόσμου με… ψίχουλα και στιλ!

❱❱ Η Μαρίνα Κορακίδη του «My style rocks» έχει επισκεφτεί τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και τώρα ετοιμάζεται για τη Λατινική ΑμερικήΑπό τον
Θάνο Μακρογαμβράκη

Μια πανέμορφη Ελληνίδα κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της να ταξιδεύει από χώρα σε χώρα με ελάχιστα έξοδα, αξιοποιώντας μια διαδικτυακή low budget ταξιδιωτική πλατφόρμα για μοναχικούς ταξιδιώτες, που γνώρισε την εποχή που σπούδαζε σε πανεπιστήμιο της Σκοτίας.

Με λίγα χρήματα -και αυτά για εισιτήρια- η Μαρίνα Κορακίδη, που μας συστήθηκε μέσα από τη συμμετοχή της στο φετινό «My style rocks», έχει ήδη επισκεφτεί ως single traveler τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ενώ τώρα είναι έτοιμη να απολαύσει τις ομορφιές της Λατινικής Αμερικής.

Οπως παραδέχεται στην «Espresso», το να ταξιδεύει κάποιος μόνος του μπορεί να κρύβει κινδύνους, ωστόσο για εκείνη είναι άκρως γοητευτικό, αφού σε κάθε ταξίδι της γνωρίζει ακόμα καλύτερα τον εαυτό της και -φυσικά- τα όριά της. 

marina4

«Ενα από τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκα όταν σπούδαζα στο πανεπιστήμιο στη Σκοτία ήταν σχετικά με μια εφαρμογή στο διαδίκτυο με την ονομασία couchsurfing. Η αλήθεια είναι πως ως τότε δεν γνώριζα τίποτα γι’ αυτό, αφού στην Ελλάδα είχαμε μαύρα μεσάνυχτα! Από την πρώτη στιγμή εντυπωσιάστηκα, αφού με πολύ λίγα χρήματα σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις ταξίδια σε όλο τον κόσμο, είτε ως single traveler είτε όχι».

Ενα καλό deal

Με μέσο όρο κόστους τα 130 ευρώ, κυρίως για τα εισιτήρια, η Μαρίνα Κορακίδη έχει κάνει πολλά ταξίδια μέσα από τη συγκεκριμένη εφαρμογή, την ώρα που άλλοι ξοδεύουν πολλαπλάσια.

marina23

«Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι ένα καλό deal ή να βρεις την προσφορά που σου ταιριάζει. Μπαίνεις στο sky scanner της εφαρμογής και βλέπεις ημερομηνίες, ώρες, πόσες μέρες θέλεις να μείνεις σε κάθε πόλη και άλλα πολλά. Στις περισσότερες περιπτώσεις σου δίνεται η δυνατότητα ακόμα και να φιλοξενηθείς εντελώς δωρεάν, αν θέλεις, ή να κλείσεις δωμάτιο σε ένα hostel σε πολύ οικονομικές τιμές. Στην Πορτογαλία, για παράδειγμα, έμεινα σε ένα υπερλούξ hostel. Για να είσαι ακόμα πιο σίγουρος για τις επιλογές σου, υπάρχουν στο site και κριτικές που δεν διαγράφονται και οι οποίες είναι αξιόπιστες» αναφέρει η Μαρίνα Κορακίδη και προσθέτει: «Είναι ένας πραγματικά πολύ οικονομικός τρόπος για να ταξιδέψεις. Από Εδιμβούργο πήγα Βαρκελόνη, μετά Οπόρτο και από εκεί πάλι Εδιμβούργο, και ξόδεψα μόλις 130 ευρώ. Απίστευτο κι όμως αληθινό! Εχω φιλοξενηθεί από έναν Ισπανό σε ταξίδι μου μαζί με μια Κινέζα, με τους οποίους περάσαμε τέλεια. Μας έδειξε την πόλη του, μας πήγε σε διάφορα μέρη, ήταν πραγματικός κύριος».

marina24

Μέσα από τις μοναχικές διακοπές της η Μαρίνα έχει κάνει και καλούς φίλους από Κίνα, Σιγκαπούρη, Τόκιο και Βραζιλία, με τους οποίους επικοινωνεί σχεδόν καθημερινά.

marina29

«Απλώς ταξιδεύεις εσύ και η χειραποσκευή σου σε όποιον προορισμό έχεις επιλέξει. Το απίθανο είναι ότι έχεις την ευκαιρία να γνωριστείς με άτομα απ’ όλο τον πλανήτη, που ταξιδεύουν όπως κι εσύ. Είσαι, ας πούμε, στην Αθήνα, κάνεις hangout στην εφαρμογή και αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να δεις πόσοι άλλοι έχουν επιλέξει τον ίδιο προορισμό με σένα. Επίσης, μπορείς να συναντηθείς μαζί τους για καφέ ή να πας μια βόλτα στα μουσεία. Εχω αποκτήσει πολλούς φίλους έτσι και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενη. Εχω γυρίσει σχεδόν όλη την Ευρώπη με αυτόν τον τρόπο. Ηταν να πάω και στην Κολομβία, αλλά έτυχε να επιστρέψω στην Ελλάδα. Το ετοιμάζω, όμως, άμεσα το ταξίδι αυτό. Δεν το χάνω με τίποτα» αναφέρει η γοητευτική 26χρονη και μοιράζεται κάποιες από τις εμπειρίες της: «Στη Φλωρεντία μαζευτήκαμε από το πουθενά στην πλατεία γύρω στα 15 άτομα άγνωστα μεταξύ μας, από διαφορετικές εθνικότητες, όλοι single travelers! Περάσαμε τέλεια, γελάσαμε με την ψυχή μας. Η αλήθεια είναι πως οι single travelers είναι πιο ψαγμένα άτομα, που βασικά τα έχουν βρει πάνω απ’ όλα με τον εαυτό τους. Ταξιδεύοντας έτσι γνωρίζεις καλύτερα τις δυνατότητές σου και τα όρια που βάζεις στη ζωή».

Μια εβδομάδα

Με σπουδές στην Ελλάδα ως μηχανικός περιβάλλοντος και στη Σκοτία στο τμήμα sport & fitness, η Μαρίνα Κορακίδη ήταν ένα από τα πιο γοητευτικά πρόσωπα που βρέθηκαν φέτος στο πλατό του «My style rocks».

marina17

Αν και ως συμμετέχουσα έμεινε στο παιχνίδι μόλις μία εβδομάδα, το διάστημα αυτό ήταν αρκετό ώστε να σχηματίσει γνώμη σχετικά με όσα συμβαίνουν μπροστά και πίσω από τις κάμερες του παιχνιδιού: «Ημουν στην παραλία το καλοκαίρι και λέω για πλάκα στον εαυτό μου “δεν δηλώνεις συμμετοχή στο ‘My style rocks’”; Το έκανα και λίγο διάστημα μετά με κάλεσαν για casting. Πέρασα και μου είπαν πως θα με ενημερώσουν» εξηγεί η Μαρίνα Κορακίδη και συνεχίζει: «Δυστυχώς, έγιναν όλα τόσο ξαφνικά που δεν πρόλαβα να προετοιμαστώ, αφού είχα μόνο μισή μέρα για να δημιουργήσω έξι outfits. Αλλά το πρόβλημά μου δεν ήταν αυτό… Ηταν ότι αλλιώς περίμενα κάποια πράγματα και διαφορετικά ήταν τελικά. Δεν απογοητεύτηκα, ούτε το μετάνιωσα. Θα το έκανα ξανά ευχαρίστως, αλλά πιο υποψιασμένα αυτήν τη φορά, αφού δεν παύει να είναι ένα τηλεοπτικό προϊόν που επιδιώκει νούμερα τηλεθέασης».

«Δεν θα έκανα ποτέ φίλη μου τη Σπυροπούλου»

Σχετικά με την παρουσιάστρια και την κριτική επιτροπή του ριάλιτι μόδας η πρώην παίκτρια αποκαλύπτει:

spiropoulou

«Την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου δεν θα την έκανα ποτέ φίλη μου, είναι η αλήθεια. Οσο για την κριτική επιτροπή, προτιμούσα σαφώς την περσινή, που ήταν περισσότερο “to the point”. Τουλάχιστον σου έλεγαν “έβαλες λάθος τα ρούχα” και σου εξηγούσαν διάφορα πράγματα. Φέτος γίνεται μόνο σχολιασμός, ενώ θεωρώ πως σε πολλές περιπτώσεις οι κριτές γίνονται και αγενείς. Εγώ αισθανόμουν -και φαίνεται αυτό στα επεισόδια- πως ο Στέλιος Κουδουνάρης δεν με συμπαθούσε καθόλου. Από αυτά που μου έλεγε, θεωρώ πως περίμεναν τόσο εκείνος όσο και η παραγωγή να αντιδράσω, αλλά εμένα καρφάκι δεν μου καιγόταν! Τα περισσότερα από αυτά που δεν έχουν κάποια τηλεοπτική κόντρα ή αντίδραση έχουν κοπεί στο μοντάζ».

f1 dsc 875701 copy

offer

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...