Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

«Ωρα Ελλάδος 05.30» με στρατιωτική ζωή!

❱❱ Ο Βαγγέλης Γιακουμής μιλά για την επιτυχία της πρωινής εκπομπής του Open και τη συνεργασία του με την Αμαλία ΚάτζουΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της ενημερωτικής εκπομπής του Open «Ωρα Ελλάδος 05.30» με τον Βαγγέλη Γιακουμή και την Αμαλία Κάτζου; Μεταξύ άλλων, ότι αρχίζει στις 05.30 πιάνοντας στον… ύπνο τον ανταγωνισμό!

«Αυτό που καταφέραμε με την Αμαλία είναι να δώσουμε στο κοινό μας την πληροφόρηση που θα θέλαμε να πάρουμε κι εμείς τη συγκεκριμένη ώρα, αν ήμασταν τηλεθεατές στο σπίτι. Με απλά λόγια, χρηστικές πληροφορίες. Δηλαδή αυτό που φανταζόμουν είναι να ξυρίζομαι το πρωί και να ακούω για τον καιρό, για την κίνηση στους δρόμους, τις απεργίες. Αυτό μου έλεγε και η Αμαλία: Να κάνουμε μια εκπομπή για τη μητέρα που ετοιμάζει το παιδί της για το σχολείο και παράλληλα ακούει τις πιο σημαντικές οικονομικές ειδήσεις αλλά με καθημερινό λόγο, και αυτό το καταφέραμε!» λέει στην «Espresso» ο Βαγγέλης Γιακουμής.

«Ο άνθρωπος που ξυπνά το πρωί να πάει στη δουλειά του θέλει πληροφορίες της καθημερινότητας. Σήμερα όλοι μας ακούμε τόσες πολλές πολιτικές ειδήσεις και αναλύσεις που το μυαλό μας γίνεται… κιμάς! Από αυτή την υπερπληροφόρηση δεν μένει τίποτα στο τέλος» συμπληρώνει ο δημοσιογράφος.

Τον ρωτάμε αν το πρωινό ξύπνημα συνηθίζεται -ξυπνά καθημερινά στις 03.15- και ο δημοσιογράφος γελάει. «Αν δεν κοιμηθώ ακριβώς στις 10 το βράδυ, τα μάτια μου θα είναι κόκκινα όλη την ημέρα και θα έχω πονοκέφαλο. Πρέπει να λειτουργείς σαν στρατιώτης. Γιατί από τις 05.30 μέχρι τις 07.00 θα είμαι στον αέρα και μετά μέχρι τις 4 το μεσημέρι έχει ρεπορτάζ» μας λέει και προσθέτει ότι όλη αυτή η ταλαιπωρία αξίζει, αφού όταν λαμβάνει τα μηνύματα των τηλεθεατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό νιώθει δημιουργικά.

«Είναι σκυλί στη δουλειά»

Οσο για τη συμπαρουσιάστριά του Αμαλία Κάτζου; «Η Αμαλία στηρίζει εμένα και εγώ την Αμαλία» τονίζει. «Για αυτό το κορίτσι έχω να πω ότι είναι σκυλί στη δουλειά του και πάντα εργάζεται με χαμόγελο. Ιδεολογικά, πολιτικά, έχουμε τις διαφωνίες μας, αλλά μας αρέσει πολύ. Εχουμε άριστη χημεία. Είναι πολύ σημαντικό ο συνάδελφός σου να είναι ισορροπημένος. Ενας κανονικός άνθρωπος με σωστή προσωπική ζωή που δεν είναι το παν για εκείνον η έκθεση στο γυαλί» συμπληρώνει.

Στη συνέχεια της κουβέντας μας ο δημοσιογράφος παραδέχεται ότι για τον ενημερωτικό τομέα του σταθμού έχει αρχίσει η προεκλογική περίοδος. «Τι κι αν γίνουν τον Μάιο οι εκλογές, τι τον Οκτώβριο, δεν έχει σημασία. Εχουμε να καλύψουμε μια προεκλογική περίοδο, με την κυβέρνηση να τάζει παροχές και τους πολίτες να ζητούν να μάθουν αν θα πάρουν αναδρομικά τα δώρα τους. Οι τηλεθεατές δεν νοιάζονται αν βγήκαμε στις αγορές, αλλά πόσα λεφτά έχουν στην τσέπη τους» παρατηρεί εύστοχα.

Τέλος, μας μιλά και για την προσπάθεια που κάνει το νεοσύστατο κανάλι στο οποίο εργάζεται. «Είναι σημαντικό ότι βρέθηκε ένας άνθρωπος να επενδύσει στον Τύπο, στην τηλεόραση, με αυτή την κρίση που περνούν τα ΜΜΕ. Ο Ιβάν Σαββίδης αγαπά την πατρίδα και την Ορθοδοξία, και μας έχει τονίσει ότι θέλει να περνάμε θετικές εικόνες για την Ελλάδα. Πραγματικά νιώθω τυχερός που δουλεύω σε αυτό το κανάλι» αναφέρει.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...