Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Ρίξτε στη θάλασσα τους Ελληνες»

❱❱ Προκλητικά «τιτιβίσματα» στο twitter από τους Τούρκους την ώρα των αγωνισμάτων! 
❱❱ Αιφνιδίασε και τον Τανιμανίδη ο Πελεκάνος: «Οποιος Κύπριος και να ήταν στη θέση μου θα πάλευε»Από τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Εθνικιστικό παραλήρημα από Τούρκους τηλεθεατές! Με αφορμή την πρεμιέρα του reality «Survivor: Ελλάδα – Τουρκία», το οποίο μεταδίδεται ταυτόχρονα και στις δύο χώρες, έσταξαν… χολή σε πολλά από τα σχόλιά τους στο twitter, καθώς βρίσκονταν σε εξέλιξη τα πρώτα αγωνίσματα μεταξύ των δύο ομάδων!

Με προκλητικά έως και προσβλητικά για την πατρίδα μας «τιτιβίσματα» του στιλ «Ρίξτε τους στη θάλασσα», το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης πήρε… φωτιά στη γειτονική χώρα.

f2 0

«Ας μην ξεχνάμε ποιος έμαθε τους Ελληνες κολύμπι» έγραψε κάποιος, ανεβάζοντας μια φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ. «Ο αγαπητός μας πατέρας τούς δίδαξε πώς να πηδούν στη θάλασσα και το 1922» σχολίασε ένας άλλος, ενώ οι αναφορές στην καταστροφή της Σμύρνης, που οδήγησε στον θάνατο χιλιάδες Ελληνες της Μικράς Ασίας, συνεχίστηκαν σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της προβολής του πρώτου επεισοδίου. «Για μένα θα ήταν ωραίο η τουρκική ομάδα να πει τον ύμνο της Σμύρνης. Σκεφτείτε σαν τον αέρα φεύγουν οι ηττημένοι εχθροί» ήταν ένα ακόμη tweet, που έδειξε καθαρά αν οι προθέσεις των γειτόνων μας είναι φιλικές ή όχι.

f3 3

Η έναρξη της φιλόδοξης παραγωγής στον Σκάι και τα παρατράγουδα που τη συνόδευσαν στα social media θα πρέπει, αν μη τι άλλο, να προβληματίσουν τόσο το κανάλι του Φαλήρου όσο και την ελληνική κοινωνία, αφού οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν διανύουν και την καλύτερη φάση τους, με τους λεονταρισμούς του Ερντογάν σχετικά με το Αιγαίο να έχουν φτάσει στο απόγειο.

Ασυλία

Η πρεμιέρα του «Survivor 3» το βράδυ του Σαββάτου πάντως θ’ αποτυπωθεί στη μνήμη μας για την ήττα της ελληνικής ομάδας στα δύο πρώτα αγωνίσματα που έκριναν τις ανέσεις και την ασυλία των αντίπαλων ομάδων, αλλά και για την αιφνιδιαστική δήλωση του Κύπριου παίκτη Κυριάκου Πελεκάνου ότι f4μεγάλωσε βλέποντας την τουρκική σημαία στο βουνό Πενταδάκτυλο! Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των παικτών, όταν ο Σάκης Τανιμανίδης έφτασε κοντά στον καλό του φίλο από την Κύπρο, τον Κυριάκο Πελεκάνο, τονίζοντας ότι εκείνος τον έπεισε να πάρει μέρος, μάλλον δεν περίμενε ν’ ακούσει την αλήθεια του, η οποία φάνηκε να αιφνιδιάζει και τον Ατζούν Ιλιτζαλί. «Εκπροσωπώ ένα ολόκληρο νησί. Οποιος Κύπριος και να ήταν στη θέση μου θα πάλευε» είπε ο Κυριάκος και συνέχισε: «Είναι ιδιαίτερο για μας γιατί μεγαλώσαμε αλλιώς. Μεγαλώσαμε να βλέπουμε την τουρκική σημαία στον Πενταδάκτυλο, με το “Δεν ξεχνώ” στα τετράδιά μας, να πηγαίνουμε στρατό για δύο χρόνια και να βλέπουμε την πράσινη γραμμή. Αρα για μας είναι διαφορετικό».

—-

«ΣΑΡΩΣΕ» ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ! ΑΝΤΕΞΕ Η ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Οι τηλεθεατές είδαν το «Survivor», αν και ξεκίνησε Σάββατο βράδυ, που ο Ελληνας συνήθως βγαίνει για διασκέδαση. Το 28,7% των τηλεθεατών συντονίστηκε στον Σκάι για να παρακολουθήσει τα πρώτα αγωνίσματα του reality, ενώ στο νεανικό κοινό των ηλικιών 18-54 η τηλεθέαση κινήθηκε στο 30,3% κατά μέσο όρο.

f5 2

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γυναικείο κοινό 18-54 το «Survivor» συγκέντρωσε εντυπωσιακό ποσοστό της τάξεως του 50,3%. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου με την εκπομπή της «Πάμε Πακέτο» στον Alpha πάντως δεν κατέγραψε ιδιαίτερες «απώλειες», αφού το κοινό της είναι πιστό και την ακολουθεί πάντα. Στο γενικό σύνολο το «Πακέτο» συγκέντρωσε κατά μέσο όρο το 22,1% τηλεθέασης και στο δυναμικό κοινό ένα 15,9%.

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...