Τα όνειρα «βγαίνουν»

❱❱ Ερευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι το 15% έως 30% των ανθρώπων βλέπει τι πρόκειται να του συμβεί στο μέλλον, ενώ κοιμάται

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Φαίνεται ότι τώρα τεκμηριώνεται και επιστημονικά η φράση «βγήκε το όνειρο», καθώς διακεκριμένη νευροεπιστήμονας, μέσα από έρευνα που πραγματοποίησε στις ΗΠΑ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κάποιοι άνθρωποι μπορεί να δουν πράγματι το μέλλον μέσα από τα όνειρά τους.

Η δρ Τζούλια Μόσμπριτζ και οι συνεργάτες της στο πανεπιστήμιο Νορθουέστερν του Ιλινόι ανέλυσαν τα αποτελέσματα 26 πειραμάτων, τα οποία δημοσιεύτηκαν τα τελευταία 32 χρόνια. Ολα εξέταζαν τον ισχυρισμό ότι ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να προβλέψει μεγάλης σημασίας ή έντονα συναισθηματικά γεγονότα.

Οπως υποστηρίζει η Μόσμπριτζ με άρθρο της στην «Daily Mail», διαπιστώθηκε ότι ο πιο συνηθισμένος τρόπος πρόβλεψης του μέλλοντος ήταν μέσω των ονείρων.

Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι το 15% έως 30% των ανθρώπων μπορεί να δει τέτοιου είδους όνειρα. Τα γεγονότα που ονειρεύτηκαν συνέβησαν την επόμενη ημέρα μετά το όνειρο στο 40% των περιπτώσεων.

Στο 60% τα όνειρα «έβγαιναν» μέσα σε μία ή περισσότερες εβδομάδες. Κάποιες φορές, μάλιστα, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έβλεπαν το ίδιο όνειρο αρκετές φορές πριν ζήσουν ακριβώς την ίδια εμπειρία στη ζωή τους.

Από τους πρωτόγονους

Η ερευνητική ομάδα πιστεύει ότι η ικανότητα να βλέπει κανείς όνειρα που πραγματοποιούνται στο μέλλον προέρχεται από τους πρωτόγονους ανθρώπους, για τους οποίους ήταν θέμα ζωής και θανάτου να είναι προετοιμασμένοι για μελλοντικούς κινδύνους.

Οπως εξηγεί η Μόσμπριτζ, φαίνεται ότι ο ανθρώπινος οργανισμός λαμβάνει «σήματα» από το μέλλον και αρχίζει να προετοιμάζεται για τα μελλοντικά γεγονότα, ενεργοποιώντας το υποσυνείδητο. Αυτό με τη σειρά του μεταφέρει τις πληροφορίες από το μέλλον στα όνειρα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ