Ο Σπανουδάκης ξεσπά: «Δεν είμαι γραφικός, φασίστας, ομοφοβικός…»

❱❱ Δημόσιο ξέσπασμα του Σταμάτη Σπανουδάκη! «Δεν είμαι γραφικός, δεξιός, φασίστας, ομοφοβικός, κοσμοκαλόγερος, χουντικός, βασιλικός, ατάλαντος»…

… έγραψε μέσω facebook στους χρόνιους επικριτές του ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης…

Με ένα post «ποτισμένο» με ευγένεια, αλλά και παραπονεμένα λόγια, πρόβαλε τις θέσεις του για τον Θεό και την πατρίδα. «Δεν αγαπάνε εμένα, δεν θέλουν τη μουσική, τους στίχους μου και όλα όσα αντιπροσωπεύω και κατά καιρούς δηλώνω. Και με κατηγορούν. Χρόνια τώρα» έγραψε στην εισαγωγή του.

«Μα γιατί με παρεξηγείτε τόσο; Σας αισθάνομαι αδέλφια μου! Ελληνες! Ελα όμως που εσείς, δι’ ακατανόητον λόγο, μου είστε λίγο θυμωμένοι. Δεν πειράζει. Κι ο αδελφός μου ο Γιώργος μού θυμώνει καμιά φορά και του θυμώνω, αλλά τον αγαπάω και με αγαπάει και τα βρίσκουμε, έστω και διαφωνώντας» έγραψε.

«Δεν θέλω να σας κρίνω»

«Καταρχάς, ως Χριστιανός, δεν δικαιούμαι και δεν θέλω ποτέ να σας κρίνω. Ούτε να “ταμπελοποιήσω” κανέναν σας. Ούτε και θέλω να σας αλλάξω προς το “Χριστιανικότερον”. Δεν είναι δική μου δουλειά αυτή. Πιστέψτε όπου εσείς θέλετε. Στον Βουδισμό, στην αρχαιολατρία, στον Ιεχωβά, στους Γιόγκι… Για μένα, ένας ειλικρινής βουδιστής π.χ., που με συνέπεια και αγάπη μένει πιστός σ’ αυτό που ξέρει, είναι κοντά στον Χριστό όσο κι ένας πιστός Χριστιανός» συμπλήρωσε ο συνθέτης.

Επειτα ζήτησε να του αναγνωριστεί πως δεν επωφελήθηκε ποτέ καμιάς πολιτικής κατάστασης! «Αναγνωρίστε μου τουλάχιστον πως τόσα χρόνια λέω και πιστεύω τα ίδια πράγματα. Δεν έχω ποτέ δεχτεί να γίνω υπουργός, βουλευτής, παράγων, να μπω σε συμβούλια, κριτικές επιτροπές, διοικήσεις και άλλα εφήμερα οφίτσια (πιστέψτε με, θα μου ήταν πανεύκολο και με όλα τα κόμματα). Θα ’ταν μια καλή αρχή για μένα αυτή η αναγνώρισή σας, όχι για να δικαιωθώ, αλλά για να ξανασυνεννοηθούμε. Να ξαναγαπηθούμε!» κατέληξε ο Σταμάτης Σπανουδάκης.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ