Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Να πεθάνει»

❱❱ Οργισμένοι οι συγγενείς του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας! Συγγνώμη ζήτησαν οι γιαγιάδες του«Τον σιχαίνομαι τόσο πολύ». «Αξίζει να πεθάνει!» Η οικογένεια του Μπρέντον Τάραντ, του Αυστραλού που κηλίδωσε με το αίμα 50 αθώων τη φήμη της Νέας Ζηλανδίας ως μιας ασφαλούς χώρας, αδυνατεί να συλλάβει πως ο άλλοτε «φυσιολογικός» νεαρός εξελίχτηκε σ’ ένα διεστραμμένο μυαλό.

Συγγενής του μακελάρη, ο οποίος ζήτησε να μη δοθεί το όνομά του στη δημοσιότητα, δήλωσε στη «Daily Mail Australia» ότι «αν τον έβλεπε, θα του έριχνε μπουνιά στο πρόσωπο. Δεν μεγάλωσε για να γίνει ρατσιστής. Κανείς δεν τον έκανε έτσι».

Η Ντόνα Κοξ, ξαδέρφη του από τη Νέα Νότια Ουαλία, δήλωσε ότι «πονάει» να είσαι συγγενής του Μπρέντον Τάραντ. «Αυτό το οποίο περνάει η οικογένεια του τώρα… Είναι από μια πολύ σεβαστή οικογένεια, η μαμά του, ο πατέρας του ήταν πολύ ψηλά στην κοινότητα εδώ» δήλωσε η γυναίκα από το Γκράφτον στην εκπομπή «Sunday Night». «Ξέρω τι του αξίζει: του αξίζει η θανατική ποινή για ό,τι έκανε», συμπληρώνει.

Η γιαγιά του Τάραντ, η 81χρονη Μαρί Φιτζέραλντ, όπως και η άλλη γιαγιά του, η Τζόις, δήλωσαν ότι δεν πίστευαν ότι ο εγγονός τους μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Μιλώντας πρώτη φορά στην τηλεόραση από το σαλόνι της η Φιτζέραλντ ζήτησε επίσης συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων.

Σε ασφαλές σημείο

H μητέρα του Σάρον, που είναι δασκάλα σε τοπικό σχολείο, καθώς και η αδερφή του Λόρεν έχουν μεταφερθεί από την αστυνομία του Γκράφτον σε ασφαλές σημείο, χωρίς να έχουν πρόσβαση στο τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν με την υπόλοιπη οικογένεια. Από τις διάφορες μαρτυρίες που συγκεντρώνουν τα αυστραλιανά μέσα, αρχίζει να προκύπτει η εικόνα ενός νεαρού άνδρα που μεγάλωσε με υπολογιστές αντί για κολλητούς, που ήταν χαμένος στον κόσμο των βίαιων video games και αισθανόταν άβολα με τα κορίτσια.

Ο πατέρας του Ρόντνεϊ Τάραντ, που πέθανε σε ηλικία 49 ετών από καρκίνο του πνεύμονα, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και έχαιρε της εκτίμησης των κατοίκων του Γκράφτον, γιατί ήταν καλός αθλητής.

Ο θάνατος του πατέρα του φαίνεται να ήταν σοβαρό πλήγμα στην ήδη περίεργη ψυχολογία του νεαρού άνδρα.

Τότε αποφάσισε να ταξιδέψει, σύμφωνα με τη γιαγιά του, που εικάζει ότι το ταξίδι που έκανε στην Ευρώπη την εποχή που πληττόταν από τις επιθέσεις των εξτρεμιστών μουσουλμάνων πιθανότατα τον άλλαξε βαθιά. Αλλά όταν επέστρεψε στο Γκράφτον -πριν από έναν χρόνο- για τα γενέθλια της αδερφής του, δεν παρατήρησε κανείς κάποια αλλαγή.

«Στο μικροσκόπιο» τα ταξίδια του! Είχε έρθει δύο φορές στην Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο των ελληνικών Αρχών έχουν μπει τα ταξίδια που πραγματοποίησε στο παρελθόν ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας, προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιους είχε έρθει σε επαφή.

Οπως έγινε γνωστό, ο Μπρέντον Τάραντ τουλάχιστον μία διετία έκανε πολλά ταξίδια σχεδόν σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων και στην Τουρκία. Από την έως τώρα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προέκυψε ότι ο μακελάρης του Κράιστσερτς είχε περάσει δύο φορές από την Αθήνα με πτήσεις transit. Η μια στις 29 Νοεμβρίου του 2016 και η δεύτερη στις 10 Δεκεμβρίου στις 2016. Στις 20 Μαρτίου του 2016 είχε φτάσει στην Ελλάδα από την Κωνσταντινούπολη. Τότε από την Αθήνα έφυγε για να περάσει κάποιες μέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης και τη Σαντορίνη. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα των Αρχών δεν έχει προκύψει να είχε επαφές με κάποιον, αλλά ακόμα τελεί υπό έρευνα αυτό το σημείο. Ταξίδευε μόνος και ενδεχομένως ταξίδεψε και εντός της χώρας σε άλλες περιοχές, πλην της πρωτεύουσας.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...