Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Που χάθηκε η Μίρκα Καλατζοπούλου

❱❱ Το βάπτισμα του πυρός στη μεγάλη οθόνη και οι συνεργασίες με ονόματα-θρύλους του κινηματογράφου 
❱❱ Η καριέρα στις ΗΠΑ και η γνωριμία της με Αμερικανογερμανό επιχειρηματία, με τον οποίο απέκτησε μια υπέροχη οικογένειαΑπό τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Μαζί με τον αδελφό της Γιάννη Καλατζόπουλο θεωρήθηκαν τα ταλαντούχα παιδιά του ελληνικού κινηματογράφου!

Αν και ο αδελφός της εξακολουθεί και σήμερα να εργάζεται ως ηθοποιός, η Μίρκα Καλατζοπούλου αποφάσισε να αποσυρθεί πολύ γρήγορα από την ενεργό δράση, έχοντας προηγουμένως δουλέψει δίπλα στον Νίκο Κούρκουλο, στη Ζωή Λάσκαρη, στον Κώστα Βουτσά, στον Βασίλη Αυλωνίτη, στον Λάμπρο Κωνσταντάρα και τον Νίκο Σταυρίδη. Σήμερα, στα 74 της, όχι απλώς δεν πλήττει με τις αναμνήσεις της σύντομης αλλά πολύ σημαντικής καριέρας της, αλλά μέσα από το διαδίκτυο μάς θυμίζει σημαντικές στιγμές της καριέρας της κι ας βρίσκεται στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, στο Λος Αντζελες, όπου ζει μαζί με τα δύο παιδιά της και τα εγγόνια της!

Η Μίρκα Καλατζοπούλου γεννήθηκε το 1945, λίγες εβδομάδες μετά το τέλος του πολέμου. Γέννημα θρέμμα Αθηναίοι, η Μίρκα και ο αδελφός της γαλουχήθηκαν με σπουδαίες αρχές από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, καθώς οι γονείς τους ήταν δύο ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι που ποτέ δεν έβαλαν εμπόδια στα όνειρά τους. Ο αδελφός της, μικρότερος σε ηλικία κατά τέσσερα χρόνια, κατάφερε να κάνει μια παράλληλη αλλά σημαντική καριέρα ως παιδί-θαύμα. Αλλωστε στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου τρία παιδιά θεωρούνταν «θαύματα»: ο Βασιλάκης Καΐλας, η Μίρκα και ο Γιάννης Καλατζόπουλος.

Εμπορική επιτυχία

Η πρώτη κινηματογραφική εμπειρία της μικρής, κατάξανθης και πανέμορφης Μίρκας έγινε το 1955 στην ταινία «Η δούκισσα της Πλακεντίας». Αυτό ήταν το βάπτισμα του πυρός, για να ακολουθήσουν ακόμα 41 ταινίες, μεταξύ των οποίων και ορισμένες που έκαναν τεράστια εμπορική επιτυχία, όπως «Ο κατήφορος», «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» και «Κορόιδο, γαμπρέ». Το 1965 η γλυκιά Μίρκα είχε την ευκαιρία να παίξει πρώτη φορά σε αρχαίο θεατρικό έργο, στις «Εκκλησιάζουσες», δίπλα στην κορυφαία της αρχαίας τραγωδίας Αννα Συνοδινού. Και κάπου εκεί, μεταξύ του 1965 και του 1967, λίγα χρόνια προτού τελειώσει η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, γνώρισε τον σύζυγό της, τον Αμερικανογερμανό στην καταγωγή επιχειρηματία Καρλ Επσερ. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά και τέσσερα εγγόνια. Στα μάτια του Επσερ είδε τον απόλυτο έρωτα, γι’ αυτό εγκατέλειψε τα πάντα, σε μια εποχή που η καριέρα της βρισκόταν σε ανοδική πορεία τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο. Το 1967 παντρεύτηκαν και μετακόμισαν στις ΗΠΑ, εκεί όπου δραστηριοποιούνταν ο πολύ επιτυχημένος σύζυγός της.

Μαθήματα υποκριτικής

Στο Λος Αντζελες η Μίρκα Καλατζοπούλου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής στη σχολή της Columbia καθώς και μαθήματα business administration στο πανεπιστήμιο UCLA. Και τα κατάφερε! Η άλλοτε καλλονή του ελληνικού κινηματογράφου μπόρεσε να κάνει μια δεύτερη καριέρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Βρέθηκε σε εκπομπές της αμερικανικής τηλεόρασης, ενώ συμμετείχε και σε διάφορες ταινίες. Μια δεκαετία αργότερα, το 1978, επέστρεψε στην Ελλάδα και άρχισε να παίρνει μέρος σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, όπου η παρουσία της γοήτευσε τους θεατρανθρώπους γύρω της και το κοινό! Και αυτήν τη φορά η Αννα Συνοδινού τής έδωσε χέρι βοηθείας… Η επιστροφή της στην Ελλάδα επισφραγίστηκε με δύο σημαντικές επανεμφανίσεις της στον κινηματογράφο: το 1980 στην ταινία «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» του Νίκου Τζίμα και το 1986 στην ταινία «Καραβάν Σαράι» του Τάσου Ψαρρά, όπου βραβεύτηκε κιόλας για την ερμηνεία της! 

kalatzopoulou 2
Χαμογελαστή η Μίρκα Καλατζοπούλου

Η Μίρκα Καλατζοπούλου αποφεύγει τις συνεντεύξεις, αλλά είναι ιδιαίτερα ενεργή στο facebook, όπου ανεβάζει φωτογραφικό υλικό κυρίως με τα παιδιά και με τα εγγόνια της. Ακόμα και σήμερα ο τρόπος με τον οποίο συνομιλεί με τους διαδικτυακούς φίλους της φανερώνει το απαράμιλλο ήθος της!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...