Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 16 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΙσως να είναι η πρώτη φορά που θα δείτε...

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Εφη Κοντού: «Εκπλήρωσα το χρέος μου στον Ζαμπέτα»

❱❱ Η Εφη Κοντού μιλάει για το τραγούδι που της είχε αφήσει κληρονομιά ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και κυκλοφόρησε πρόσφατα με τη φωνή της

Από τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Το χρέος της απέναντι στον δάσκαλό της Γιώργο Ζαμπέτα αποφάσισε να «ξεχρεώσει» η Εφη Κοντού, μία από τις τελευταίες τραγουδίστριες που δούλεψαν μαζί του στην πίστα αλλά και δισκογραφικά. Και ποιο είναι αυτό; Το ανέκδοτο τραγούδι του σπουδαίου δημιουργού μας, το οποίο κυκλοφορεί σε στίχους Βασίλη Δήμου με τίτλο «Τόσα χρόνια ζω για σένα».

Η τραγουδίστρια, η οποία τα τελευταία χρόνια της ζωής του μεγάλου μουσικοσυνθέτη βρέθηκε στο πλευρό του, μιλάει στην «Espresso» για τη συνεργασία τους. «Για μένα η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα μου ήταν όταν έβγαλα τον δίσκο με τα τραγούδια που μου εμπιστεύτηκε τότε ο Γιώργος Ζαμπέτας. Ο δίσκος αυτός είχε κυκλοφορήσει έναν χρόνο μετά τον θάνατό του. Τον Ζαμπέτα τον αγαπούσα και ακόμα τον αγαπάω. Τότε μου είχε πει: “Ακου να σου πω, μικρή. Θα σου αφήσω να ερμηνεύσεις έναν δίσκο μου και δεν με νοιάζει τα τραγούδια αυτά να τα πεις ακόμη και όταν έχω πεθάνει. Το μόνο που θέλω είναι να τα πεις με τη φωνή σου”. Από αυτό τον δίσκο είχε μείνει ένα τραγούδι εκτός, γιατί δεν μας έβγαινε όπως θέλαμε. Το είχαμε κρατήσει, λοιπόν, και με τη σκέψη ότι ίσως πηγαίναμε και Eurovision με αυτό το κομμάτι. Με ανάθεση, όμως, γιατί ο Ζαμπέτας δεν ήθελε να λάβει μέρος σε έναν ανώνυμο διαγωνισμό. Αν και πέρασαν αρκετά χρόνια, πάντα το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να εκπληρώσω αυτό το χρέος μου».

Η Εφη Κοντού θυμάται και την πρώτη φορά που συναντήθηκαν. «Με τον Ζαμπέτα πρωτογνωριστήκαμε στο νυχτερινό κέντρο Φαντασία. Μας φώναξε όλες τις νέες φωνές που είχαμε πάει, για να διαλέξει ποια θα ήταν στο σχήμα. Εγώ, πολύ νέα, δεν ήξερα πολλά τραγούδια και με είχε βάλει στο μάτι. Μόλις όμως ξεκίνησα να τραγουδάω, άρχισε να φωνάζει: “Ωραία φωνή έχει αυτή, ρε”. Και μετά με διάλεξε αμέσως. Και έβγαινα και μαζί του πάνω στο πάλκο. Ωστόσο, με τον Γιώργο γνωριστήκαμε πολύ καλά τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής του. Με αποκαλούσε κόρη του και γι’ αυτό τώρα αισθάνομαι αυτό το χρέος απέναντί του» μας λέει, ενώ -όπως δηλώνει με περίσσια ειλικρίνεια- μετά την επιτυχία της με τον Ζαμπέτα δεν κατάφερε να κάνει κάτι άλλο τόσο δυνατό: «Αποφάσισα μετά τον δίσκο μας να ασχοληθώ με τον τομέα της επιχειρηματικότητας. Είχα απογοητευτεί με όλα όσα έβλεπα τότε».

offer

Από τον ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ[email protected]
Το χρέος της απέναντι στον δάσκαλό της Γιώργο Ζαμπέτα αποφάσισε να «ξεχρεώσει» η Εφη Κοντού, μία από τις τελευταίες τραγουδίστριες που δούλεψαν μαζί του στην πίστα αλλά και δισκογραφικά. Και ποιο είναι αυτό; Το ανέκδοτο τραγούδι του σπουδαίου δημιουργού μας, το οποίο κυκλοφορεί σε στίχους Βασίλη Δήμου με τίτλο «Τόσα χρόνια ζω για σένα».Η τραγουδίστρια, η οποία τα τελευταία χρόνια της ζωής του μεγάλου μουσικοσυνθέτη βρέθηκε στο πλευρό του, μιλάει στην «Espresso» για τη συνεργασία τους. «Για μένα η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα μου ήταν όταν έβγαλα τον δίσκο με τα τραγούδια που μου εμπιστεύτηκε τότε ο Γιώργος Ζαμπέτας. Ο δίσκος αυτός είχε κυκλοφορήσει έναν χρόνο μετά τον θάνατό του. Τον Ζαμπέτα τον αγαπούσα και ακόμα τον αγαπάω. Τότε μου είχε πει: “Ακου να σου πω, μικρή. Θα σου αφήσω να ερμηνεύσεις έναν δίσκο μου και δεν με νοιάζει τα τραγούδια αυτά να τα πεις ακόμη και όταν έχω πεθάνει. Το μόνο που θέλω είναι να τα πεις με τη φωνή σου”. Από αυτό τον δίσκο είχε μείνει ένα τραγούδι εκτός, γιατί δεν μας έβγαινε όπως θέλαμε. Το είχαμε κρατήσει, λοιπόν, και με τη σκέψη ότι ίσως πηγαίναμε και Eurovision με αυτό το κομμάτι. Με ανάθεση, όμως, γιατί ο Ζαμπέτας δεν ήθελε να λάβει μέρος σε έναν ανώνυμο διαγωνισμό. Αν και πέρασαν αρκετά χρόνια, πάντα το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να εκπληρώσω αυτό το χρέος μου».Η Εφη Κοντού θυμάται και την πρώτη φορά που συναντήθηκαν. «Με τον Ζαμπέτα πρωτογνωριστήκαμε στο νυχτερινό κέντρο Φαντασία. Μας φώναξε όλες τις νέες φωνές που είχαμε πάει, για να διαλέξει ποια θα ήταν στο σχήμα. Εγώ, πολύ νέα, δεν ήξερα πολλά τραγούδια και με είχε βάλει στο μάτι. Μόλις όμως ξεκίνησα να τραγουδάω, άρχισε να φωνάζει: “Ωραία φωνή έχει αυτή, ρε”. Και μετά με διάλεξε αμέσως. Και έβγαινα και μαζί του πάνω στο πάλκο. Ωστόσο, με τον Γιώργο γνωριστήκαμε πολύ καλά τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής του. Με αποκαλούσε κόρη του και γι’ αυτό τώρα αισθάνομαι αυτό το χρέος απέναντί του» μας λέει, ενώ -όπως δηλώνει με περίσσια ειλικρίνεια- μετά την επιτυχία της με τον Ζαμπέτα δεν κατάφερε να κάνει κάτι άλλο τόσο δυνατό: «Αποφάσισα μετά τον δίσκο μας να ασχοληθώ με τον τομέα της επιχειρηματικότητας. Είχα απογοητευτεί με όλα όσα έβλεπα τότε».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...