Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Που χάθηκε ο Γιώργος Πετρόχειλος

❱❱ Η συμμετοχή στη θρυλική «Λάμψη», οι βιντεοκασέτες και η περίφημη ατάκα «Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols» ❱❱ Το σποτάκι για τη Χρυσή Αυγή που του στοίχισε στη δουλειά του και η κάθοδος στις δημοτικές εκλογές

Από την
ΚΛΑΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Γιώργος Πετρόχειλος, ο ηθοποιός που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’80 συμμετέχοντας στις βιντεοταινίες της εποχής και στα 90s παίζοντας στη «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του Μαΐου με τη Χρυσή Αυγή, στο ψηφοδέλτιο «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα».
Ο ηθοποιός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, απ’ όπου και κατάγεται. Οπως μάλιστα έχει πει ο ίδιος, είναι «γκάγκαρος Αθηναίος».

Το πατρικό του και η γειτονιά όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια είναι τα Σφαγεία στην Καλλιθέα. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου και διδάχτηκε την τέχνη της υποκριτικής από ιερά τέρατα του χώρου, όπως ο Μινωτής, η Παξινού, ο Μουζενίδης, η Αρώνη, η Χατζηαργύρη, ο Βόκοβιτς, ο Τερζάκης κ.ά. Μετά την αποφοίτησή του δούλεψε για λίγα χρόνια στο θέατρο με τον Μινωτή και ανάμεσα στις παραστάσεις όπου πήρε μέρος ήταν και η «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, όπου είχε τον ρόλο του Πυλάδη. Στα μέσα του 1980 συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά «Αστροφεγγιά», τη μεταφορά του μυθιστορήματος του Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου. Ομως έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τις βιντεοκασέτες και συγκεκριμένα οι περισσότεροι τον θυμούνται από την ταινία «Χούλιγκανς, κάτω τα χέρια από τα νιάτα» (1983), σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη και σε σενάριο του Γιώργου Μυλωνά.

Οργισμένος

Στην εν λόγω ταινία ο ηθοποιός υποδυόταν τον Μίχο, τον οργισμένο νεαρό που άκουγε φανατικά το συγκρότημα Sex Pistols, κι εκεί ήταν που είπε και την ατάκα που έμεινε στο πέρασμα των χρόνων: «Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols. Γκε γκε;» Αργότερα γνώρισε εξίσου μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή του στη «Λάμψη», όπου έπαιζε μαζί με τη γυναίκα του, επίσης ηθοποιό, Μαρία Γιαννοπούλου, με την οποία είναι μαζί 37 χρόνια. «Ξέρω πως είναι πολύ σπάνιο. Δεν θα πω πως γνώρισα μια γυναίκα στη ζωή μου κι αυτό ήταν. Δεν ήμουν και το καλύτερο παιδί του κόσμου ούτε το πιο ήσυχο. Πιστεύω πως τον τομέα «γυναίκα» τον γνωρίζω. Οταν γνώρισα αυτή τη γυναίκα, κατάλαβα πως είναι ένα διαφορετικό, πανελεύθερο κύτταρο. Η Μαρία με κράτησε. Εχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, μια ιδιαίτερη συμπεριφορά που πηγάζει από μια φοβερή ψυχή, μια φοβερή αίσθηση δικαίου και μια εσωτερική ελευθερία. Γεννήθηκε έτσι. Τη γνώρισα 16 χρονών. Ηταν αθλήτρια, έριχνε ακόντιο στον Πανελλήνιο και ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδος στις κορασίδες. Αργότερα ασχολήθηκε με τον χορό, το τραγούδι και τελευταία με την ηθοποιία. Μετά τη “Λάμψη” και το “Ροζ συννεφάκι” βαρέθηκε. Δεν τη γούσταρε τη δουλειά» έχει πει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Η… φυλλοξήρα

Στη συνέχεια ο Γιώργος δούλεψε στο θέατρο, στο απαιτητικό είδος της επιθεώρησης, με τον Μάρκο Σεφερλή. Το 2015 αποφάσισε να κάνει το διαφημιστικό σποτ της Χρυσής Αυγής, κάτι που, όπως δήλωσε αργότερα, είχε μεγάλη επιτυχία μεν, όμως του στοίχισε μία θέση στον χώρο εργασίας του. «Δεν δουλεύω πουθενά. Επεσε φυλλοξήρα μετά τη διαφήμιση της Χρυσής Αυγής που έκανα. Το μελέτησα και το θεώρησα πολύ άδικο…» είχε ξεσπάσει σε συνέντευξή του το 2017. Παρ’ όλα αυτά δεν απαρνήθηκε την ιδεολογία του και φέτος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με το ίδιο κόμμα.

280889 242588415766159 7293961 o

Πέραν της υποκριτικής ο Γιώργος Πετρόχειλος κάνει μεταγλωττίσεις, αλλά και άλλα πράγματα, καθώς «δεν βγαίνω μόνο με τη σύνταξη και οικονομικά είναι πολύ δύσκολα», όπως έχει εξομολογηθεί. Παράλληλα με όλα αυτά ο ηθοποιός και η γυναίκα του τα τελευταία 20 χρόνια έχουν καταπιαστεί με ένα σπουδαίο φιλοζωικό έργο. Εχουν δημιουργήσει ένα καταφύγιο για αδέσποτα ζώα σε ένα κτήμα τους στο Μαρκόπουλο και περιθάλπουν κάθε τετράποδη ψυχή που χρειάζεται βοήθεια: «Κουβαλάω με τη γυναίκα μου έναν ευχάριστο σταυρό. Μαζεύουμε αδέσποτα και τα φροντίζουμε, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε βοήθεια από κανέναν» έχει πει σε πρόσφατη συνέντευξή του.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...