Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Που χάθηκε ο Γιάννης Ματαράγκας

❱❱ Τα «χρυσά» χρόνια της βιντεοκασέτας, οι συμμετοχές σε θεατρικά έργα και οι εκθέσεις σε γνωστή γκαλερί
❱❱ Οι θαυμάστριες που καρδιοχτυπούσαν για χάρη του και ο γιος που απέκτησε με τη συνάδελφό του Τέτα ΚωνσταντάΑπό την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Μεσουρανούσε την εποχή της βιντεοκασέτας και το ωραίο παρουσιαστικό του με τα ανοιχτόχρωμα, εκφραστικά μάτια έκανε πολλά κορίτσια τότε να καρδιοχτυπούν για πάρτη του!

Παρότι για τον Γιάννη Ματαράγκα η υποκριτική είναι στο DNA της οικογένειας -αφού και ο αδελφός του Γιώργος Ματαράγκας είναι ηθοποιός-, ο ίδιος με το πέρασμα των χρόνων ασχολήθηκε και με μια άλλη μεγάλη του αγάπη, τη ζωγραφική. Παράλληλα, βεβαίως, συμμετέχει και σε επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις.

Γεννημένος στη Λιβαδειά, με καταγωγή από τη Ζάκυνθο, ο Γιάννης ασχολείται με τα καλλιτεχνικά από μικρή ηλικία. Μαθητής γυμνασίου ακόμη, είχε δώσει τα πρώτα δείγματα του ταλέντου του στη ζωγραφική, εντυπωσιάζοντας τον δάσκαλό του, ο οποίος τον παρότρυνε να κάνει και την πρώτη ατομική έκθεση. Αργότερα σπούδασε σε δραματική σχολή υποκριτικής, αλλά και σκηνογραφία και ενδυματολογία.

Τη δεκαετία του ’80 συμμετείχε σε ταινίες («Ράδιο αρβύλα»), βιντεοταινίες («Δύο κορίτσια στο κρεβάτι μου», «Γκομενάκια στο θρανίο», «Η καρδιά του πατέρα», «Η καρδιοκλέφτρα», «Ερωτας στα κύματα», «Ενα τρελό, τρελό μούτρο»), αλλά και σε θεατρικά έργα. Από το 1985 ασχολείται επαγγελματικά και με τη ζωγραφική, συνεργαζόμενος με γνωστή γκαλερί των Αθηνών.

Ελαιογραφία με καμβά

«Κάθε άνθρωπος έχει ένα ταλέντο. Το δικό μου ταλέντο φάνηκε από μικρός… Είχα κλίση στη ζωγραφική και στο θέατρο -έπαιζα σε σχολικές παραστάσεις- και στη συνέχεια ασχολήθηκα και με τη σκηνογραφία. Δεν με ενδιέφερε να γίνω κάτι άλλο, ένας υπάλληλος. Κάνω αυτό που μου αρέσει… Και δεν ξεκίνησα να κάνω κάτι άλλο και μετά να καταλήξω ηθοποιός και ζωγράφος» αναφέρει.

Πίνακές του έχουν στην κατοχή τους πολλοί επώνυμοι συλλέκτες και ιδιώτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ από τους ειδικούς της τέχνης θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους νεοέλληνες ζωγράφους, με τεχνική που βασίζεται σε ελαιογραφία με καμβά και συνήθως εξυμνεί το απέραντο γαλάζιο της Ελλάδας.

«Είναι δύσκολο αυτόν τον καιρό. Δεν αγοράζουν πίνακες. Ελπίζω αυτή η κρίση να τελειώσει και να αρχίσουν πάλι να… κινούνται οι γκαλερί και οι εκθέσεις. Καλό θα ήταν οι νέοι άνθρωποι, που κάνουν σπίτι και οικογένεια τώρα, να αγοράζουν έναν πίνακα αντί να παίρνουν ένα πόστερ… Πάντως, εγώ θα συνεχίσω να ζωγραφίζω, γιατί αφήνω κάτι σε αυτόν τον κόσμο. Κάποια στιγμή κι εγώ θα “φύγω”. Θα έχω αφήσει όμως κάτι που θα μείνει κι αυτό για εμένα είναι πολύ σημαντικό». Αυτή την περίοδο δεν τον βλέπουμε σε κάποια μεγάλη θεατρική σκηνή, όμως υπογράφει πολλά σκηνικά σε μεγάλα θέατρα της Αθήνας.

Ο θίασος

Ο Γιάννης Ματαράγκας είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Τέτα Κωνσταντά και έχουν αποκτήσει τον γιο τους Γιώργο, που ακολουθεί τα βήματά τους. «Είμαστε τόσα χρόνια μαζί με την Τέτα και κανένας φόβος και ζήλια δεν υπήρχε ανάμεσά μας» μας λέει ο ηθοποιός. Μάλιστα, οι θαυμαστές που είχαν και οι δύο την περίοδο που μεσουρανούσαν δεν επηρέασαν σε καμία περίπτωση τη σχέση τους.

«Χαιρόμασταν και το είχαμε δει φυσιολογικά. Ξέραμε ότι όταν είσαι επώνυμος, κάποια στιγμή, κάποιοι άνθρωποι ενδιαφέρονται για εσένα… Στην περίπτωσή μας με την Τέτα ο ένας χαιρόταν με την επιτυχία του άλλου. Τα τελευταία χρόνια παίζουμε μαζί σε έναν θίασο. Πηγαίνουμε σε σχολεία και δήμους, όπου ανεβάζουμε ποιοτικές παραστάσεις» τονίζει.

Οσο για τον γιο τους Γιώργο, για τον οποίο ο Γιάννης μιλάει με υπερηφάνεια, όπως κάθε πατέρας άλλωστε, αναφέρει: «Ετυχε από μικρός να παίξει σε μια ταινία και μόλις μεγάλωσε λίγο ακόμη έκανε την πρώτη του μεταγλώττιση. Από τότε έκανε και κάνει συνέχεια μεταγλωττίσεις σε παιδικά, ταινίες, και του αρέσει πολύ αυτό. Παράλληλα, σπούδασε και ηθοποιός. Δεν του είπαμε όχι, παρά τις δυσκολίες του επαγγέλματος. Πέρασε κάποια στιγμή σε κάποια σχολή για να σπουδάσει κάτι άλλο, αλλά μας ανακοίνωσε ότι δεν θα πάει, γιατί δεν του αρέσει. Και ακολούθησε το όνειρό του. Βέβαια, έπεσε σ’ αυτή την κρίση, αλλά τα νέα παιδιά κάνουν υπομονή και το προσπαθούν» μας λέει.

Ο Γιάννης Ματαράγκας, πάντως, που έχει κάνει focus στη ζωγραφική του, δεν θα έλεγε «όχι» να εμφανιστεί στον κινηματογράφο ή στην τηλεόραση, εφόσον η πρόταση που θα του γίνει θα αφορά κάτι αξιόλογο.

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...