Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Η οδύσσεια ενός ορφανού Ελληνα!

❱❱ Η εγκατάλειψη το 1953 στου Ζωγράφου, η υιοθεσία στις ΗΠΑ και η συνάντηση με την ετεροθαλή αδελφή του το 2018Βγαλμένη από την «Οδύσσεια» του Ομήρου μοιάζει η ιστορία ορφανού Ελληνα, που από το κατώφλι σπιτιού στου Ζωγράφου βρέθηκε στις ΗΠΑ, όπου έζησε την «κόλαση», όμως δεν σταμάτησε λεπτό να αναζητεί τους βιολογικούς γονείς του. Η ζωή «πήγε» τον 65χρονο Ιωάννη Καλό στον Καναδά και στη Βόρεια Ιρλανδία, μέχρι που ένα τεστ DNA άλλαξε τα πάντα.

Ο Καλός, όπως αναφέρει η ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας «Νέος Κόσμος», βρέθηκε έξω από σπίτι στου Ζωγράφου της Αττικής, το 1953, τυλιγμένος σε κουβέρτα και με ένα σημείωμα με τη φράση «Δεν έχει όνομα». Μεταφέρθηκε σε ορφανοτροφείο της Αθήνας, όπου πέρασε τα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής του. Το 1958, μαζί με ένα κορίτσι υιοθετήθηκε από ζευγάρι από το Λονγκ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης και μετέβησαν αεροπορικώς στις ΗΠΑ.

sel 23 ioanniscollage

Ο γερμανικής καταγωγής θετός πατέρας του και η ιρλανδικής καταγωγής θετή μητέρα του περίμεναν μωρό και εξαγριώθηκαν όταν είδαν ένα πεντάχρονο αγόρι. Αρχισαν, μάλιστα, να τον χτυπούν καθημερινά, να τον βασανίζουν και να τον δένουν με αλυσίδα σε δέντρα, ενώ, όταν πήγαινε για ύπνο, τον κλείδωναν στην κρεβατοκάμαρα, λέγοντάς του ότι έπρεπε να ξεχάσει ότι ήταν Ελληνας. Στα 14 του βρέθηκε σε ψυχιατρική κλινική, από όπου προσπάθησε να το σκάσει τρεις φορές, καταλήγοντας για λίγο σε φυλακή νέων, και μέχρι τα 16 του πήγαινε από τη μια ανάδοχη οικογένεια στην άλλη.

Η αποκάλυψη

Στα 20 του πήγε να ζήσει στον Καναδά και έναν χρόνο αργότερα κατέθεσε αίτημα στην αμερικανική κυβέρνηση για να λάβει το πιστοποιητικό βάπτισης από το ορφανοτροφείο της Αθήνας. Από αυτό έμαθε ότι δεν λεγόταν Γουίλιαμ Αντονι Σβαρτζ, όπως τον είχε ονομάσει η θετή οικογένειά του, αλλά Ιωάννης Καλός. Τα επόμενα χρόνια παντρεύτηκε και το 2000, σε ηλικία 47 ετών, ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπου συνάντησε την 80χρονη γυναίκα η οποία τον είχε βρει μωρό, χωρίς να μάθει κάτι χρήσιμο.

Από το 2003 ζει στη Βόρεια Ιρλανδία και το 2016 δημιούργησε στο facebook ομάδα για «Ελληνες ορφανά που ψάχνουν απαντήσεις».

Τα μέλη της τον έπεισαν να κάνει τεστ DNA και στις 3 Φεβρουαρίου ανακάλυψε ότι είχε μια τρίτη ξαδέλφη, που ζει στο Μπρίστολ της Αγγλίας.

Μέσω εκείνης επικοινώνησε με τον 86χρονο θείο της Γιώργο, που αποδείχτηκε ότι ήταν αδερφός του πατέρα του, ο οποίος τη δεκαετία του ’50 είχε αφήσει έγκυο την κοπέλα του. Δεν κράτησαν το παιδί για να μπει ο πατέρας του στο Δημόσιο, κάτι που ήταν αδύνατον να συμβεί εξαιτίας των προκαταλήψεων της εποχής. Εμαθε ότι ο πατέρας του έγινε βοηθός του αρχηγού της Πυροσβεστικής, παντρεύτηκε άλλη γυναίκα το 1969 και απέκτησε μια κόρη.

Συνάντησε την ετεροθαλή αδερφή του στην Αθήνα, στις 27 Ιουλίου 2018, και ταξίδεψε μαζί της στο χωριό της Μάνης, Καστανιά, από το οποίο κατάγεται ο πατέρας τους, ο οποίος δεν ζει πλέον. Τώρα ελπίζει να βρει και τη βιολογική μητέρα του.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...