Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Αθώος για τον ξυλοδαρμό

❱❱ Η Γιαννικοπούλου απέσυρε χθες τη μήνυση κατά του Κούστα για απειλή και σωματική βλάβη λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2012Από την
Ντέμη Ντάβαρη

Σε προσωρινή… παύση πυρός προχώρησαν ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας και η πρώην σύζυγός του Σοφία Γιαννικοπούλου στην ποινική διαμάχη τους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας, με αφορμή το βίαιο επεισόδιο που φέρεται ότι είχε συμβεί στο σπίτι της οικογένειας τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2012.

Δέκα ημέρες μετά τη «μητέρα των μαχών» που έδωσαν στα αστικά δικαστήρια, με μήλον της Εριδος την περιουσία, οι δικηγόροι των δύο πλευρών καθώς και η μηνύτρια και πολιτικώς ενάγουσα Σοφία Γιαννικοπούλου έφτασαν νωρίς χθες το πρωί στο Εφετείο. Παρά τις διαδοχικές συνομιλίες που είχαν έξω από τη δικαστική αίθουσα, δεν φάνηκε ότι βρίσκουν τη χρυσή τομή για την επίλυση της αντιδικίας.

Χρειάστηκε η επίμονη προσπάθεια του προέδρου του δικαστηρίου, προκειμένου να ξανασκεφτούν οι δύο πρώην σύζυγοι τις κατηγορίες που έχουν ανταλλάξει. Υπενθυμίζεται πως, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του η επί σειρά ετών σύζυγός του, ο 62χρονος εφοπλιστής κατηγορείται για ενδοοικογενειακή απειλή και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, που φέρεται ότι τελέστηκαν μπροστά στα μάτια της 11χρονης -τότε- κόρης του ζευγαριού.

Πρόεδρος: Είναι ξεκάθαρα μια οικογενειακή υπόθεση από το 2012. Εχουμε 2019. Εχουν περάσει τόσα χρόνια, δεν έχει υπάρξει κάποια εκτόνωση της έντασης;

Συνήγορος Σοφίας Γιαννικοπούλου: Μη ρωτάτε εμάς, κάναμε προσπάθεια από την πρώτη στιγμή. Θα έλεγα να ρωτήσετε την πλευρά της υπεράσπισης.

Συνήγορος Γιάννη Κούστα: Εμείς οι δικηγόροι κάναμε προσπάθεια. Και οι δύο πλευρές.

Πρόεδρος: Νομίζω ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση. Ενήλικοι άνθρωποι είμαστε. Είναι τα παιδιά στη μέση, στο κάτω κάτω.

Δικηγόρος Γιάννη Κούστα: Κύριε πρόεδρε, ο κ. Κούστας λέει εύλογα ότι δεν θέλει να του μείνει η ρετσινιά ότι χτύπησε κάποιον.

Η στάση του προέδρου οδήγησε τις δύο πλευρές να ζητήσουν σύντομη διακοπή της δίκης προκειμένου να συνεννοηθούν με τους εντολείς τους και περίπου μίση ώρα αργότερα επέστρεψαν λέγοντας… «εισακουστήκαμε»! Στο δικαστήριο αναγνώστηκαν στη συνέχεια δηλώσεις τόσο του εφοπλιστή όσο και της πρώην συζύγου του, η οποία απάντησε και σε διευκρινιστικές ερωτήσεις του προέδρου.

«Με τον κύριο Κούστα ζήσαμε 22 χρόνια μαζί, γνωρίζει πολύ καλά τι έχει συμβεί εκείνη την ημέρα, ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, μια ένταση της στιγμής» ανέφερε η κυρία Γιαννικοπούλου και πρόσθεσε: «Σήμερα προέχει η ηρεμία των παιδιών μας που υπεραγαπούν τον πατέρα τους. Η συνέχιση της μεταξύ μας αντιδικίας μόνο επιβλαβής μπορεί να είναι».

Ακολούθως πήραν τον λόγο οι συνήγοροι του Γιάννη Κούστα, που ανέγνωσαν στο δικαστήριο τη δήλωση του εφοπλιστή: «Εκφράζω ειλικρινώς τη λύπη μου για το ατυχές συμβάν, εκτιμώ τη διάθεση της άλλης πλευράς να πέσουν οι τόνοι και στο πλαίσιο αυτό ανακαλώ την αντίθετη μήνυσή μου».

Σε ερώτηση της έδρας η πρώην σύζυγος του 62χρονου διευκρίνισε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να τη χτυπήσει, με τον πρόεδρο να σχολιάζει: «Εμείς οι άνδρες μερικές φορές έχουμε και προβλήματα».

Στην πρότασή της η εισαγγελέας είπε πως προκύπτουν αμφιβολίες αναφορικά με τον δόλο του κατηγορουμένου και ζήτησε να κηρυχθεί αθώος. Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο έκρινε αθώο τον Γιάννη Κούστα, ενώ ο πρόεδρος είπε απευθυνόμενος στις δύο πλευρές: «Κάνατε πολύ καλά για τα παιδιά σας και εύχομαι τα καλύτερα σε όλους».

Πρωτόδικα, ο εφοπλιστής είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή για τον ξυλοδαρμό της εν διαστάσει -τότε- συζύγου του και είχε ασκήσει έφεση στην επίμαχη απόφαση.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...