Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η πεισματάρα «Βικτώρια» κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2

❱❱ Από τις 13 Απριλίου και κάθε Σαββατοκύριακο θα προβάλλεται η αριστουργηματική σειρά εποχήςΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Μέσα σ’ έναν μήνα η ΕΡΤ έχει προβάλει μια πλειάδα αξιόλογων ξένων σειρών, όπως οι «Οικογένεια Ντάρελ», Fargo», «Missing», Affair», και συνεχίζει ακάθεκτη αυτό το Σαββατοκύριακο με ακόμη μια πρεμιέρα: τη νέα, δημοφιλή βιογραφική σειρά εποχής «Βικτώρια» (Victoria), παραγωγής Αγγλίας 2016-2018.

Η σειρά κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2 το Σάββατο 13 Απριλίου και θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00. Τη σκηνοθεσία της έχουν αναλάβει οι Τομ Βον, Ολι Μπλάκμπερν, Σάντρα Γκόλντμπατσερ, ενώ πίσω από την αριστουργηματική παραγωγή και το σενάριο βρίσκεται η Ντέιζι Γκούντγουιν. Στη σειρά πρωταγωνιστούν εξαιρετικοί ηθοποιοί, όπως οι Τζένα Κόουλμαν, Τομ Χιουζ, Ρούφους Σιούελ, Εϊντριαν Σίλερ, Πίτερ Μπόουλς, αλλά και οι Κάθριν Φλέμινγκ, Μάργκαρετ Κλούνι, Ντανιέλα Χολτζ κ.ά.

Στον πρώτο κύκλο επεισοδίων η κάμερα εστιάζει στα πρώτα βήματα της βασίλισσας Βικτωρίας. Η ίδια είναι πεισματάρα και κάνει λάθη στην προσπάθειά της να αποδείξει στους εχθρούς της ότι είναι ικανή να γίνει βασίλισσα.

Μηχανορραφίες

Ο σοφός λόρδος Μέλμπουρν αποτελεί τον μοναδικό πυλώνα σταθερότητας για εκείνη, απέναντι στις μηχανορραφίες που καλείται να αντιμετωπίσει μέσα στο παλάτι. Ωστόσο, παρά τα συναισθήματα που τρέφει για τον πιστό της συνεργάτη, η Βικτώρια αρχίζει να νιώθει έλξη για τον πρίγκιπα Αλβέρτο, η οποία καταλήγει σε έναν βεβιασμένο γάμο. Ο τελευταίος δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή και να εδραιώσει την παρουσία του, μέχρι που με έναν ένθερμο λόγο κατά της δουλείας κερδίζει την αναγνώριση όλων και η Βικτώρια αναλογίζεται την προοπτική να τον ορίσει αντιβασιλέα. Επειτα από μια απόπειρα δολοφονίας, που αναδεικνύει τις συνωμοσίες εναντίον της, προτεραιότητα της βασίλισσας είναι η ίδια της η χώρα.

Να σημειωθεί ότι η σειρά ήταν υποψήφια για Εθνικό Βρετανικό Τηλεοπτικό Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας σε δραματικό πρόγραμμα στην ηθοποιό Τζένα Κόουλμαν το 2017, ενώ έχει αποσπάσει και μια σειρά από άλλες υποψηφιότητες, όπως το τηλεοπτικό Βραβείο για Μακιγιάζ και Κόμμωση στη Νικ Κόλινς το 2017 και το Εθνικό Βραβείο για την πλέον δημοφιλή Δραματική Σειρά Εποχής το 2017. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο ξεκινά η πλοκή… Το Σάββατο, στις 21.00, θα δούμε πώς η ζωή της 18χρονης Αλεξαντρίνα αλλάζει ριζικά, όταν γίνεται βασίλισσα. Σταματά πια να κρύβεται στο παλάτι του Κένσινγκτον, όπου βίωνε την καταπίεση του συμβούλου της μητέρας της σερ Τζον Κονρόι, αλλάζει το όνομά της σε Βικτώρια και απολαμβάνει την ελευθερία της μαζί με τον χαρισματικό πρωθυπουργό Μέλμπουρν. Ομως, η απειρία της Βικτώρια την κάνει επιρρεπή σε σφάλματα και, εν τέλει, σε σκάνδαλα.

Στο δεύτερο επεισόδιο της Κυριακής την ίδια πάντα ώρα, μετά την παραίτηση του Μέλμπουρν από το αξίωμα του πρωθυπουργού, η Βικτώρια είναι συντετριμμένη. Καθώς ο φιλόδοξος σερ Τζον Κονρόι και ο θείος της, δούκας Κάμπερλαντ, συνωμοτούν εναντίον της, η ευάλωτη βασίλισσα θέτει σε εφαρμογή ένα ριψοκίνδυνο σχέδιο για να φέρει πίσω τον Μέλμπουρν. Ομως, το πείσμα της απειλεί να καταστρέψει τα θεμέλια της μοναρχίας…

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...