Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ο μοναχικός δρόμος του Λαλάκη του εισαγόμενου

❱❱ Ο κωμικός οκτώ χρόνια μετά την αυτοκτονία της κόρης του βρήκε «καταφύγιο» στον Παρνασσό 
❱❱ Τι αποκαλύπτει στην «Espresso» η πρώην σύζυγός του Κατερίνα Ζόγκα για τη νέα ζωή του καλλιτέχνηΑπό τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ 

Εδώ και αρκετό καιρό συνάδελφοί του που τον αγαπούν και τον σέβονται αναρωτιούνται πού βρίσκεται. Δεν μαθαίνουν νέα του, δεν υπάρχει κάποιος να τους πει πού είναι, γιατί έχει χαθεί από προσώπου γης, και αν είναι καλά στην υγεία του.

Ενας από τους τελευταίους μεγάλους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Νίκος Παπαναστασίου, τραβά εδώ και καιρό τον δικό του, μοναχικό δρόμο. Εναν δρόμο που στοίχειωσε η αυτοκτονία της κόρης του Εύας… Η «Espresso» αποκαλύπτει σήμερα πού έχει βρει καταφύγιο ο ακριβοθώρητος ηθοποιός, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έχοντας για μοναδική παρέα τον εαυτό του και τις αναμνήσεις του, από την εποχή που μεσουρανούσε και ήταν από τα πρώτα ονόματα. Μόνος μακριά από οτιδήποτε θυμίζει τις επαγγελματικές δόξες που έζησε, αλλά και τις τραγικές στιγμές τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν η πολυαγαπημένη του κόρη πήρε μια χούφτα χάπια και αυτοκτόνησε, ο Νίκος Παπαναστασίου αναζητά τη δική του λύτρωση, τις δικές του στιγμές γαλήνης.

f5 0
Παππάς στην ταινία «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα»

Ηταν το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο αγαπημένος κωμικός ηθοποιός πήρε τη μεγάλη απόφαση, μάζεψε τα πράγματα που είχε απόλυτη ανάγκη από το σπίτι του στα νότια προάστια, όπου έμενε με την πρώην σύζυγό του Κατερίνα Ζόγκα και το μοναχοπαίδι τους πλέον Αλέξανδρο, και αναχώρησε για τον Επτάλοφο Φωκίδας ή Αγόριανη, που βρίσκεται στις βορειοανατολικές πλαγιές του Παρνασσού.

Εχει απομονωθεί

Οπως μας λέει άνθρωπος από το φιλικό περιβάλλον του, μετά τον θάνατο της κόρης του Εύας η ζωή του Νίκου Παπαναστασίου κρεμόταν από μια κλωστή. Πλέον έχει απομονωθεί εντελώς. Το τζάκι στο πανέμορφο πετρόχτιστο σπίτι του στην Αγόριανη ανάβει νυχθημερόν. Στους τοίχους του, δεν θα δεις φωτογραφίες ή αφίσες από τις δεκάδες ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει από τη δεκαετία του ’60. «Αυτά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί» λέει συχνά πυκνά ο ίδιος όταν τον ρωτούν.

Το χωριό είναι γεμάτο με υπεραιωνόβια δέντρα, έχει μια καφετέρια στην κεντρική πλατεία, δύο παραδοσιακούς φούρνους και λιγοστούς νέους. Ωστόσο η περιοχή σφύζει από καθαρό αέρα, ηρεμία και νερά που τρέχουν από τα πανέμορφα γύρω βουνά.

f7
Στην ταινία «Με φόβος και πάθος» το 1972

«Ο Νίκος δεν μένει πλέον στην Αθήνα, ούτε και σκέφτεται να γυρίσει στο κλεινόν άστυ. Μένει μόνιμα στο σπίτι, στον Επτάλοφο Φωκίδας, που είχαμε φτιάξει όταν ήμασταν μαζί. Το σπίτι είναι πραγματικά σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία του χωριού και χαίρεσαι να απολαμβάνεις τη ζωή. Το σκεφτόταν αρκετά χρόνια να φύγει από την Αθήνα, απλά τώρα τα άφησε όλα πίσω του και κοιτάζει με άλλο μάτι τη ζωή» λέει αποκλειστικά στην «Espresso» η πρώην σύζυγός του Κατερίνα Ζόγκα, με την οποία, αν και έχουν χωρίσει, κρατούν φιλικές σχέσεις και έχουν καθημερινή τηλεφωνική επαφή, για χάρη του μονάκριβου γιου τους Αλέξανδρου.

Χωρίς να γνωρίζει σχεδόν κανείς από τους μόνιμους κατοίκους ότι ο Νίκος Παπαναστασίου έχει μετακομίσει εκεί, προσπαθεί να περνά απαρατήρητος, αν και έχει αποκτήσει φίλους από τα χρόνια που πήγαιναν στο χωριό μαζί με την πρώην σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά. Οταν περνούσαν ανέμελες οικογενειακές στιγμές, μένοντας πολλές φορές εκεί ολόκληρο τον χειμώνα.

f6
1969 στο φιλμ «Γυμνοί στον δρόμο»

Στην Αγόριανη, για τον 83χρονο ηθοποιό, η καθημερινότητα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή της Αθήνας. Διάβασμα με αναμμένο το τζάκι, ποδήλατο στα στενά σοκάκια του πετρόχτιστου χωριού, ένας καφές στο κεντρικό καφενεδάκι, βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια και ξανά σπίτι, στο «καταφυγιό» του, μακριά από όλους και απ’ όλα. «Περνάει εξαιρετικά, όπως μας λέει ο ίδιος που μας ενημερώνει καθημερινά. Η ζωή στο χωριό έχει ποιότητα. Ο Νίκος κάνει τζόκινγκ για αρκετή ώρα, έχει τα δικά του φιλαράκια, τους δικούς του ανθρώπους» προσθέτει η πρώην σύζυγός του. Τη ρωτάμε αν ο χαμός της πολυαγαπημένης κόρης τους επηρέασε την απόφασή του να μετακομίσει: «Και πριν από αυτό το τραγικό γεγονός ήθελε να πάει να μείνει εκεί. Πάντα στο μυαλό του είχε το χωριό και το σπίτι μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κατερίνα Ζόγκα.

«Είναι επιλογή του»

Η δημοσιότητα δεν τον ενδιαφέρει πλέον καθόλου. Γι’ αυτό άλλωστε τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου τον έχει μόνο η πρώην σύζυγός του. «Κανείς άλλος και είναι καθαρά δική του επιλογή» μας λέει η κυρία Ζόγκα. Αραγε, σκέφτεται να επιστρέψει στο θέατρο; «Ο Νίκος πολλά χρόνια τώρα, από δική του επιλογή, έχει μείνει εκτός του επαγγέλματος, αν και δεχόταν συνεχώς προτάσεις για παραστάσεις» προσθέτει και συνεχίζει λέγοντάς μας πως σήμερα οι σχέσεις τους είναι εξαιρετικές.

«Μπορεί να είχα παράπονα ή πικρίες, όμως αυτά τα… έδιωξα εντελώς. Η συγχώρεση είναι πολύ μεγάλη ιστορία. Ομως και από τη δική του πλευρά έχει κάνει πολλά βήματα και έχει αλλάξει. Δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις μεταξύ μας. Ο Νίκος έχει αλλάξει πολύ μέσα του» τονίζει.

Η ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ

Ο τραγικός τρόπος που «έφυγε» από τη ζωή η κορούλα του Εύα έχει αλλάξει πολύ τον τρόπο σκέψης του Νίκου Παπαναστασίου.

Μιλώντας πριν από τέσσερα χρόνια στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο ηθοποιός είχε πει για τη δυσβάσταχτη απώλειά της: «Πήρε, δυστυχώς, όλη τη σακούλα με τα χάπια που μας είχε δώσει ο γιατρός για την πάθησή της (βουλιμία).

f3 3
Με την πρώην σύζυγό του και την κόρη του

Κατά τις 12.30 τη νύχτα η πρώην σύζυγός μου άκουσε έναν θόρυβο. Ακουσαν να πέφτει η Εύα και όταν μπήκαν την είδαν να σπαρταράει στο πάτωμα. Η Εύα πήγε στο δωμάτιό της στις 5 το απόγευμα και άρχισε την “τελετή”. Πήρε μεγάλη ποσότητα χαπιών και δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό η πρώην σύζυγός μου, που ήταν στο διπλανό δωμάτιο και διάβαζε τον μικρό μας γιο. Σκεφτείτε πόση ώρα πάλευε ο οργανισμός της.

Οταν με φωνάξανε και πήγα στο σπίτι, έπειτα από δέκα λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο. Τέσσερις ώρες στο Ασκληπιείο Βούλας βρίσκονταν από πάνω της 15 γιατροί. Αν την προλαβαίναμε στην αρχή, θα της κάναμε μια πλύση στομάχου και θα σωνόταν το κορίτσι μας. Πήγε η κορούλα μου τζάμπα και βερεσέ» είχε πει τότε. 

Πλέον ο αγαπημένος ηθοποιός, ο οποίος έχει μείνει στις καρδιές όλων ως «Ο Λαλάκης, ο εισαγόμενος», προσπαθεί στη γαλήνη του χωριού όπου μετακόμισε να σταθεί πάλι στα πόδια του!

offer

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...