Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Οταν η Αλεξίου συνάντησε την Κατσέλη στην έρημο

❱❱ Η τραγουδίστρια και η πρώην υπουργός βρέθηκαν στην όαση Σίβα, προσκεκλημένες του Λάκη ΦιλιππάτουΣτην όαση Σίβα, ένα από τα πιο όμορφα και πλέον απομονωμένα σημεία της Αιγύπτου, συναντήθηκαν για μία μέρα η Χάρις Αλεξίου και η Λούκα Κατσέλη. Στο εν λόγω μέρος, που απέχει παραπάνω από 600 χιλιόμετρα από το Κάιρο και μόλις 50 από τα σύνορα της χώρας με τη Λιβύη, ζει εδώ και αρκετά χρόνια ένας σημαντικός Ελληνας.

Ο λόγος για τον Κεφαλλονίτη Λάκη Φιλιππάτο, ο οποίος διετέλεσε για μία δεκαετία διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Αλεξάνδρεια, πραγματοποιώντας μεγάλο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο, ενώ υπήρξε παλιότερα και διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, όπως επίσης και πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Τόσο η γνωστή πολιτικός όσο και η δημοφιλής τραγουδίστρια διατηρούν φιλικές σχέσεις μαζί του και φιλοξενήθηκαν στο συνολικής έκτασης 8.500 τ.μ. κτήμα του, καταφέρνοντας έτσι να… αποδράσουν για λίγο από την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις τους στην Ελλάδα.

Πρώτη έφτασε στην όαση Σίβα η Λούκα Κατσέλη, η οποία επισκέφθηκε στην περιοχή μαζί με ομάδα μαθητών της το Μαντείο του Αμμωνος Ρα, δηλαδή τον τόπο όπου έφτασε ο Μέγας Αλέξανδρος για να πάρει χρησμό ως απελευθερωτής της Αιγύπτου.

Η πρώην υπουργός έμεινε στη Σίβα τέσσερις ημέρες. Την τελευταία από αυτές έφτασε εκεί και η δημοφιλής τραγουδίστρια μαζί με τον γνωστό λυρικό ερμηνευτή και καλό της φίλο Χάρη Αδριανό, με αποτέλεσμα η παρέα του Λάκη Φιλιππάτου να γίνει αυτομάτως μεγαλύτερη και ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. 

f4 1
Το πήλινο σπίτι του Λάκη Φιλιππάτου

Μάλιστα, ο «αθεράπευτος εραστής της τέχνης και του πολιτισμού», όπως τον έχει αποκαλέσει η Χαρούλα σε ανάρτησή της στο Instagram, φρόντισε να οργανώσει ένα δείπνο για όλους στο υπέροχο πήλινο σπίτι του. Στη διάρκειά του δε έγινε γνωστό στα μέλη της συντροφιάς ότι η Αλεξίου είχε σπουδάσει στα νιάτα της και υποκριτική στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη, πατέρα της Λούκας και της ηθοποιού Νόρας Κατσέλη, και συζύγου της Αλέκας Κατσέλη.

Aρχαίο θέατρο

Μετά την αναχώρηση της γνωστής πολιτικού από την όαση της Σίβα, η διάσημη τραγουδίστρια έμεινε ακόμη τέσσερις ημέρες απολαμβάνοντας τη δική του «όαση», που έχει δημιουργήσει ο Λάκης Φιλιππάτος καταμεσής της ερήμου, μια έκταση γεμάτη με νερά, φοίνικες, ελιές αλλά κι ένα θέατρο από πηλό στα πρότυπα των αρχαίων ελληνικών θεάτρων. 

to theatro poy dimioyrgise o filippatos
Η Αλεξίου με τον Φιλιππάτο στο θέατρο που έφτιαξε ο Κεφαλλονίτης

f2 4
Λούκα Κατσέλη, Λάκης Φιλιππάτος

Σημειώνεται ότι τα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παραμονή της Λούκας Κατσέλη και της Χαρούλας Αλεξίου στην όαση Σίβα παραχώρησε στην «Espresso» o φωτογράφος Δημήτρης Ασπιώτης, ο οποίος βρίσκεται επίσης στην Αίγυπτο.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...