H «επιστροφή» του Ιησού

❱❱ Με το αριστούργημα του Τζεφιρέλι και τη μίνι σειρά «Βίβλος» ο ΑΝΤ1  μπαίνει σε κλίμα Μεγάλης Εβδομάδας

Από τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Ο ΑΝΤ1 πήρε την απόφασή του. Αυλαία θα πέσει από αύριο για την επιτυχημένη κοινωνική σειρά του «Η επιστροφή», καθώς στη θέση της το κανάλι θα προβάλει, ακόμα μία χρονιά, την αριστουργηματική υπερπαραγωγή «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», η οποία έχει γράψει ιστορία στη μικρή οθόνη.

Την ίδια τύχη θα έχει και η δημοφιλής εκπομπή «The 2night show», αφού θα σταματήσει για τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Στις 23.00, λοιπόν, αντί για τους καλεσμένους του Γρηγόρη Αρναούτογλου, το τηλεοπτικό κοινό θα δει τη μεγαλοπρεπή θρησκευτική σειρά «Η Βίβλος», η οποία θα μας βάλει στο πνεύμα των ημερών. Συγκεκριμένα, από αύριο μέχρι και το Μ. Σάββατο στις 20.45 θα προβάλλεται το διαχρονικό έργο «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» και στις 23.00 θα ακολουθεί «Η Βίβλος».

Το θρησκευτικό δράμα «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», αμερικανικής παραγωγής 1977, σε σκηνοθεσία Φράνκο Τζεφιρέλι, με τους Ρόμπερτ Πάουελ, Αν Μπάνκροφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Ερνεστ Μποργκνάιν, Κλαούντια Καρντινάλε, Τζέιμς Μέισον, Τζέιμς Φαρεντίνο, Λόρενς Ολίβιε, Αντονι Κουίν και πολλούς άλλους, είναι η πιo κοσμαγάπητη θρησκευτική παραγωγή στηv ιστoρία της τηλεόρασης.

Πρόκειται για έvα oγκώδες και oλoκληρωμέvo έργo, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα από τοv κoρυφαίo Τζεφιρέλι. Ο Iταλός σκηvoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική πρoσήλωση τα Πάθη τoυ Κυρίoυ, αvαπαριστώvτας τα γεγovότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτo σεβασμό στηv ιερότητα τoυ θέματoς.

Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης πραγματοποίησε τα γυρίσματα στoυς αυθεvτικoύς χώρoυς και χρησιμoπoίησε έvα εξαιρετικό επιτελείo ηθoπoιώv, όπως o σερ Λόρεvς Ολίβιε, η εκφραστική Αv Μπάvκρoφτ, η πανέμορφη Ολίβια Χάσεϊ, ο Αντονι Κoυίv, o Μάικλ Γιoρκ και φυσικά o εξαϋλωμέvoς Ρόμπερτ Πάoυελ, με τo θεϊκό γαλαvό βλέμμα – τέλεια επιλoγή για τoν ρόλo τoυ Iησoύ.

Από την άλλη μεριά, η θρησκευτική μίνι σειρά «Η Βίβλος», αμερικανικής παραγωγής 2013, των Ρόμα Ντουάνι και Μαρκ Μπερνέτ, με τους Ντιόγκο Μοργκάντο, Ντάργουιν Σόου, Πολ Μπράιτγουελ, Ρόμα Ντουάνι, Αμπερ Ροζ Ρίβαμ, Αντριαν Σίλερ και άλλους, κόβει την ανάσα και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεθεατή από τα πολλά εφέ. Η νέα μίνι σειρά βασίζεται στην τελευταία αναθεωρημένη έκδοση της Βίβλου και καλύπτει όλα όσα έχουν συμβεί από τη Γένεση μέχρι την Αποκάλυψη, σε μια μεγάλη και πιο ολοκληρωμένη αφήγηση.

Από την Παλαιά Διαθήκη

Φυσικά, περιλαμβάνει και τις προφανείς ιστορίες, όπως η Κιβωτός του Νώε, η Εξοδος καθώς και τη Γέννηση, τον Θάνατο και την Ανάσταση του Ιησού. Οι πρώτες πέντε ώρες της σειράς αφορούν ιστορίες που προέρχονται από την Παλαιά Διαθήκη, ενώ οι υπόλοιπες πέντε από τη Νέα. Οι δημιουργοί της σειράς ήθελαν να δείξουν πώς η Παλαιά Διαθήκη συνδέεται απόλυτα με την Καινή Διαθήκη και είναι μια εντυπωσιακή ιστορία με ένα μεγάλο, διαχρονικό και επιτακτικό μήνυμα: Ο Θεός αγαπά καθένα από εμάς σαν να ήμασταν το μόνο πρόσωπο σε όλο τον κόσμο για να δώσει την αγάπη του.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ