Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

«Αν δούμε το άγχος θετικά, πετυχαίνουμε τους στόχους μας»

❱❱ Η Φωτεινή Γεωργίου, παρουσιάστρια της εκπομπής  του ΑΝΤ1 «Υγεία πάνω απ’ όλα», μιλάει στην «Espresso»

Από τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Εδώ και επτά χρόνια, η Φωτεινή Γεωργίου από τη μικρή οθόνη του ΑΝΤ1 μάς θυμίζει κάθε πρωινό Σαββατοκύριακου ότι η υγεία είναι πάνω από όλα! Μάλιστα, πρόσφατα η δημοσιογράφος βραβεύτηκε από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την προσφορά της στον τομέα της ενημέρωσης του τηλεοπτικού κοινού πάνω σε θέματα υγείας.

«Συγκινήθηκα πολύ και αισθάνθηκα υπερήφανη, γιατί φαίνεται ότι τελικά αυτή η εκπομπή κάτι έχει προσφέρει στον κόσμο. Αποδεικνύεται ότι πετυχαίνει τον σκοπό της, έτσι όπως τον καθορίσαμε πριν από επτά χρόνια, να ενημερώνουμε έγκυρα και κατανοητά τους τηλεθεατές για την υγεία τους, τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική και την πνευματική» αναφέρει στην «Espresso» και συμπληρώνει: «Ακουσα με πολλή χαρά τόσα καλά λόγια στη βράβευση, αλλά για εμένα σημασία έχει ότι ακούω πολύ καλά λόγια στον δρόμο για την εκπομπή. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και βεβαίως τον ΑΝΤ1, που στηρίζει αυτή την ιατρική εκπομπή, και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε να βάζουμε ψυχή σε αυτό που προσφέρουμε στους τηλεθεατές κάθε Σαββατοκύριακο».

Λόγω των ημερών, πόσο ωφέλιμη είναι η νηστεία για τον οργανισμό και τι πρέπει να τρώμε αυτό το διάστημα; Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Υγεία πάνω απ’ όλα» η οποία όλα αυτά τα χρόνια έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα στην εκπομπή της, υποστηρίζει: «Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες ερευνητικές ομάδες ασχολούνται με τα οφέλη της νηστείας και δημοσιεύονται συνεχώς νέες μελέτες. Αλλά και στο εξωτερικό γίνεται τάση ο τρόπος διατροφής που ονομάζεται “διαλειμματική νηστεία”. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η νηστεία μπορεί να βοηθήσει να χάσουμε κιλά, να βελτιώσουμε την υγεία μας και την ψυχολογία μας, αρκεί να σεβόμαστε τους επιστημονικούς κανόνες. Ειδικά όταν υπάρχει χρόνιο πρόβλημα υγείας, χρειάζεται κάποιος να επικοινωνεί με τον γιατρό του».

«Προσοχή στις ποσότητες»

Και συνεχίζει: «Πάντως, έχουμε πολλές επιλογές στη χώρα μας για νηστίσιμες τροφές. Εχουμε τα ευεργετικά όσπρια, τους πολύτιμους ξηρούς καρπούς, το ταχίνι, που είναι πολυβιταμίνη, τον χαλβά… Ομως, χρειάζεται να προσέχουμε τις ποσότητες και να σεβόμαστε τις μερίδες, γιατί θα καταλήξουμε με πολλά κιλά μέχρι την Ανάσταση!»

Τη ρωτάμε τι εικόνα έχει για την υγεία των Ελλήνων τα χρόνια της κρίσης. «Δυστυχώς, στην ψυχική υγεία καταγράφεται μεγάλη επιδείνωση. Κρίσεις πανικού, αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη και, μοιραία, υπάρχει και ο αντίκτυπος στη συνολική μας υγεία, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα αυτοάνοσα νοσήματα, οι παθήσεις του πεπτικού. Θα μου πείτε, είναι δύσκολο κανείς να διώξει από την καθημερινότητά του το άγχος. Αν υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος, θέλω να τον μάθω κι εγώ. (γέλια)

Ομως, μπορούμε να αλλάξουμε στάση απέναντι στο άγχος. Να το αντιμετωπίσουμε σαν κάτι θετικό και όχι αρνητικό, όπως μας έλεγαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες! Το άγχος -αν αλλάξουμε στάση απέναντί του- μπορεί να γίνει βοηθός μας για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και όχι εχθρός μας! Πάντως, η καλή υγεία δεν είναι κάτι μονοδιάστατο. Εχει πολλές διαστάσεις, είναι θέμα πολυπαραγοντικό και το να έχεις κοντά σου ανθρώπους να αγαπάς, να σε αγαπούν και να σε στηρίζουν παίζει καθοριστικό ρόλο» αναφέρει.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...